Γιώργος Ζαχαριάδης

Υπάρχουν πιο σημαντικά από τα ρεκόρ για τον ΠΑΟΚ των νικών

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για την εντυπωσιακή πορεία του ΠΑΟΚ, τον… πρωταθλητισμό, τον προπονητή που θα σπαταλήσει μια χρονιά για να δοξαστεί την επόμενη με κατάκτηση τίτλου.

Πιο σημαντικό από τα σερί, τα ρεκόρ, τις νίκες που έρχονται και προφανώς είναι όλες χρήσιμες και σπουδαίες για να ανακτήσεις το χαμένο έδαφος, είναι να φτιάξεις κάτι που θα μείνει.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Όταν θα ακούσω έναν προπονητή του ΠΑΟΚ, ότι θα σπαταλήσει οριστικά μια χρονιά της ομάδας και να λέει ότι δεν υπάρχει λόγος να κυνηγήσει κάτι παραπάνω από την υποτυπώδη και τυπική συμμετοχή στην Ευρώπη, θα πρέπει να πάρει το όνομά του η Τούμπα.
Θα είναι δείγμα ότι αυτή η ομάδα έχει αλλάξει λογική και λειτουργεί με βάση ένα συγκεκριμένο πλάνο και δεν χαϊδεύει τα αυτιά των οπαδών, του Ιβάν, του Γιώργου κι όποιου άλλου επιθυμεί να ακούει για πρωταθλήματα το καλοκαίρι… Να γίνονται καμιά δεκαριά μεταγραφές και άλλες 4-5 το Γενάρη και να περιμένεις να… φορεθούν σε ένα νέο σχήμα, μια εντελώς καινούργια ομάδα, που είναι λογικό να μην αποδίδει εξ αρχής και να χρειάζεται χρόνο για δέσιμο και αποτελέσματα.

Ο ΠΑΟΚ φέρνει αποτελέσματα, διαγράφει εντυπωσιακή πορεία και φτιάχνει ρεκόρ, αλλά, αν ήμουν εκεί, σε μια θεσούλα, στις συσκέψεις των… σκεπτόμενων παραγόντων και προπονητών θα κοιτούσα λίγο πιο μακριά για να επιλέξω τη στιγμή που θα πάρω το πρωτάθλημα. Μέχρι το τέλος της χρονιάς μπορώ να δημιουργήσω τις προϋποθέσεις δένοντας μια νέα ομάδα και το καλοκαίρι κάνω πολύ λίγες, καλοζυγισμένες διορθωτικές κινήσεις. Πάνω για πρωτάθλημα και το εννοώ. Όχι από αυτές τις αηδίες που ακούμε χρόνια.
Εχω πλέον μια καλή βάση, γνωρίζω ποιες είναι οι δυνατότητες μου, ορίστε κύριε Ιβαν, θωράκισε την ομάδα από τους… τριτογενείς παράγοντες και όταν παίξουμε πλέον με τα ίδια χαρτιά, να παραβγούμε με τον Ολυμπιακό, με τον ΠΑΟ κι όποιος άλλος υπάρχει για να δούμε ποιος είναι ο πρωταθλητής.

Επαναλαμβάνω: Είναι πολύ όμορφο και ενθουσιάζει με τα αποτελέσματα και τις εμφανίσεις του ο ΠΑΟΚ των τελευταίων εβδομάδων. Ξεπέρασε διάφορα εμπόδια και σε πρωτάθλημα και σε κύπελλο και τώρα το διασκεδάσει. Διασκεδάζει και με την Ευρώπη. Είναι καιρός να σταματήσει τη διασκέδαση και να σχεδιάσει έγκαιρα για το μέλλον των τίτλων.

Για να μην ξεκινήσουμε από την ίδια αφετηρία και του χρόνου, αλλά, με σταθερότητα και χαρακτήρα μεγάλης ομάδας να απογειωθείς την κατάλληλη στιγμή. Όχι επειδή θα γίνει τυχαία, αλλά, επειδή αυτή τη στιγμή κτίζεις χαρακτήρα μετά από μία αγωνιστική κρίση που σε έφερε στην 11η θέση και τώρα έχεις φτάσει πολύ ψηλότερα με λαμπρή απόδοση. Τελικές, ορθό παιχνίδι, αποτελεσματικός και όποιος μπορεί να προσφέρει, να είναι στο γήπεδο, όποιος δεν μπορεί, στην κερκίδα.

Υ. Γ. Παρόλα αυτά, αν και η άνοδος του ΠΑΟΚ συνδέεται με την αποπομπή του Τζαβέλλα, δεν παύει να είναι το μελανό σημείο και ένα άκρως λανθασμένος χειρισμός.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x