Επικαιρότητα

Χαλέπι: Καθυστερεί η έξοδος των αμάχων - σε ισχύ η συμφωνία δηλώνουν οι αντάρτες

Οι εκπρόσωποι των ανταρτών δηλώνουν ότι η ειρηνευτική συμφωνία εξακολουθεί να εφαρμόζεται, παρά την καθυστέρηση στην αποχώρηση των αμάχων από περιοχές ανατολικά του Χαλεπίου.

Η έναρξη της επιχείρησης εξόδου των αμάχων από περιοχές ανατολικά του Χαλεπίου μπορεί να καθυστερήσει μέχρι αύριο, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Orient TV, που υποστηρίζει την αντιπολίτευση.

Η εκκένωση των συγκεκριμένων περιοχών είχε προγραμματιστεί για τις 05:00 το πρωί (τοπική ώρα), ωστόσο, κανένας δεν είχε αναχωρήσει μία ώρα μετά. Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Reuters ότι κανένα από τα είκοσι λεωφορεία που περίμεναν με αναμμένες τις μηχανές δεν είχε μετακινηθεί προς τις ανατολικές περιοχές μέχρι τις 6:15 το πρωί (τοπική ώρα).

Οι εκπρόσωποι των ανταρτών δηλώνουν ότι η ειρηνευτική συμφωνία εξακολουθεί να εφαρμόζεται, παρά την καθυστέρηση στην αποχώρηση των αμάχων από περιοχές ανατολικά του Χαλεπίου.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Ζαν-Μαρκ Ερό δήλωσε ότι υπάρχει σύγχυση σχετικά με την εκκένωση ανατολικών περιοχών του Χαλεπίου, καλώντας τον ΟΗΕ να προχωρήσει στην ανάπτυξη παρατηρητών στο έδαφος.

Η αυλαία για τους Σύρους αντικαθεστωτικούς στο Ανατολικό Χαλέπι έπεσε χθες το βράδυ όπως ανακοίνωσε ο πρέσβης της Ρωσίας στα Ηνωμένα Εθνη, Βιτάλι Τσούρκιν. Σύμφωνα με τον Τσούρκιν, ο κυβερνητικός στρατός πήρε υπό τον έλεγχό του τους εναπομείναντες θυλάκους των ανταρτών και οι μάχες σταμάτησαν.

«Σύμφωνα με πληροφορίες που λάβαμε την τελευταία ώρα, οι στρατιωτικές ενέργειες στο Ανατολικό Χαλέπι έχουν λήξει. Ο κυβερνητικός στρατός έχει αναλάβει τον έλεγχο της περιοχής», δήλωσε ο Τσούρκιν προς το τέλος της έκτακτης συνόδου του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το Συριακό. Είχε προηγηθεί συμφωνία ανάμεσα στη Ρωσία και την Τουρκία για άνοιγμα διαδρόμου που θα επιτρέψει την ασφαλή απομάκρυνση των εγκλωβισμένων αμάχων και των ανταρτών από την πόλη.

Πηγή: Kathimerini.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x