Γιώργος Ζαχαριάδης

Χουμπ Στέφενς, ο Μάρτενς και ο χοντρό-Μαντούρο δεν είναι ο… Ουόλτερ Μπέρι

Είτε στους επιθετικούς του, είτε ακόμη και στον ίδιο εαυτό, ο Στέφενς έμοιαζε να δίνει μια δεύτερη ευκαιρία για να αποκτήσει ένα αξιοπρεπές ποσοστό ευστοχίας... Γράφει ο Γιώργος Ζαχαριάδης.

Είτε στους επιθετικούς του, είτε ακόμη και στον ίδιο εαυτό, ο Στέφενς έμοιαζε να δίνει μια δεύτερη ευκαιρία για να αποκτήσει ένα αξιοπρεπές ποσοστό ευστοχίας, η ομάδα να σημειώσει γκολ και να πάρει αγόγγυστα βαθμούς.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@sday.gr


Να πάρει τις νίκες που της αναλογούν με βάση ένα τσουβάλι ευκαιρίες, που είναι περισσότερες από κάθε άλλη φορά, αλλά δυστυχώς δεν εξαργυρώνονται και ο ΠΑΟΚ παραμένει σε χαμηλές πτήσεις. Αν είχαν μπει γκολ και τα στραβοπατήματα σαν της Νέας Σμύρνης θα είχαν αποφευχθεί και η μέτρια αγωνιστική εικόνα θα είχε αντιμετωπιστεί με προφανή επιείκεια.

Φτάσαμε σε ένα σημείο, να γίνεται συζήτηση (σε υποθετική βάση, βέβαια) για το αν τελικά ο Στέφενς θα είχε αμφισβητηθεί όπως μερικοί από τους λιγότερο δημοφιλείς προκατόχους του, στην περίπτωση που εκτός της ήττας στη Νέα Σμύρνη, δεν είχε «καθίσει» ένα γκολ στην απαράδεκτη εμφάνιση με τον Παναιτωλικό και δεν είχε γίνει το θαύμα στην Ξάνθη, με την ανατροπή στο τέλος…

Αντιλαμβάνεστε ότι, σε συνδυασμό με τις γραφικές –πλέον- αντιδράσεις του Ιβαν Σαββίδη, για τον οποίο δεν περνά εβδομάδα που να μη γράφεται ότι είναι ηφαίστειο και έχει εκραγεί, υπάρχει σοβαρό θέμα.

Και λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις από τη στιγμή που ο Στέφενς, ενώ υποτίθεται ότι αυτή τη φορά έχει δραστηριοποιηθεί για τις μεταγραφές και είναι δική του υπόθεση, φρόντισε να κλείσει τον χοντρό- Μαντούρο, να τον βάλει να παίξει με μια προπόνηση (άκουσον, άκουσον…) και τον Μάρτενς, που δεν μπορεί να δώσει άμεσα λύσεις, με ένα χαλάρωμα, παίζοντας στο δεύτερο μέρος, στη Νέα Σμύρνη. Επίσης, ο Μάρτενς δεν παίζει κόντρα στην Μπενφίκα.

Επίσης, αυτός ο αθεόφοβος ο Ολλανδός προπονητής του ΠΑΟΚ, έχει ανατρέψει όλες τις λογικές της προπονητικής και της τακτικής ειδικά με τον Μάρτενς. Νομίζει ότι είναι ο… Ουόλτερ Μπέρι, που ερχόταν από την Αμερική στις 11 το πρωί, κατέβαινε από το αεροπλάνο μετά από πτήση 10 ωρών, πήγαινε στο ξενοδοχείο, μετά από λίγη ξεκούραση έμπαινε στο γήπεδο και έχωνε 30 πόντους.

Ο Στέφενς, ως υπεύθυνος του μεταγραφικού σχεδιασμού αποτυγχάνει όταν φτάνει η 1η Ιανουαρίου και η ομάδα του δεν έχει βρει τον επιθετικό που θα αναπληρώσει το κενό του ανεπαρκή Νέτσιντ και των επιθετικών που σκοράρουν με το σταγονόμετρο.
Παρόλα αυτά, στις 20 Ιανουαρίου δεν έχει ακόμη αποφασίσει.

Αν ο ΠΑΟΚ δεν έχει οικονομικό πρόβλημα και για την επιλογή επιθετικού θα ξοδέψει περισσότερα από όσα για τον Στοχ (περίπου 1,5 εκατομμύριο), χάθηκε χρόνος, αλλά, κυρίως η αγωνιστική αξιοπιστία ενός συνόλου που διαθέτει ήδη ένα σωρό αξιόλογες μονάδες.

Πρακτικά δεν χάθηκε μια θέση στην κατάταξη ή μια πρόκριση, αλλά, δεν αποκλείεται η προχειρότητα να έχει αντίκτυπο στον επόμενο σημαντικό στόχο, στους αγώνες με την Μπενφίκα. Όσες κι αν είναι οι πιθανότητες πρόκρισης, που στην αφετηρία των αγώνων δεν μπορεί παρά να είναι μοιρασμένες στη μέση, εξανεμίζονται.

Οι αμφισβητούμενες λογικές στα μεταγραφικά, με την απόκτηση παικτών που δεν είναι έτοιμοι, με άλλους που δεν αποτελούν προτεραιότητα, ανοικτά μέτωπα (Χακόμπο) και ποιος ξέρει τι άλλο θα προκύψει σε ένα μήνα, δημιουργούν την εικόνα ομάδας που δεν έχει πλάνο, κατεύθυνση και επόμενο βήμα μοιάζει –το λιγότερο- μετέωρο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x