sport-fm.gr ΘΕΜΑ

10 ταλέντα που διέψευσαν τις προσδοκίες μας

Τα παρακάτω ποδοσφαιρικά ταλέντα ανέβασαν από μόνα τους τον πήχη με την απόδοσή τους. Η συνέχεια όμως δεν ήταν η ανάλογη…

Κάθε χρόνο κάνουν την εμφάνισή τους ταλέντα τα οποία με τις ποδοσφαιρικές τους ικανότητες μαγεύουν τον κόσμο από νεαρή ηλικία ,προσελκύοντας τους μεγάλους συλλόγους για την επένδυση τους στο μέλλον. Πολλοί από αυτούς τους ποδοσφαιριστές όμως, δεν ανταποκρίνονται στις υψηλές προσδοκίες. Οι παρακάτω δέκα ποδοσφαιριστές είναι μερικά παραδείγματα.

1. Αλεξάντρε Πάτο


Αναμφίβολα από τα πιο αδικοχαμένα ταλέντα του κόσμου. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός «έβγαζε μάτια» στην Μίλαν το 2007 μέχρι και το 2013 όπου αγωνίστηκε στην Ιταλία όμως κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι η καριέρα του θα έπαιρνε την κατιούσα. Ο Βραζιλιάνος μετά την Μίλαν πήγε στην χώρα του και συγκεκριμένα στην Κορίνθιανς ενώ δοκιμάστηκε και στην Τσέλσι ανεπιτυχώς. Φέτος αγωνίζεται στο Σάο Πάολο και σίγουρα χωρίς τους τραυματισμούς να τον ταλαιπωρούν ο Πάτο ενδεχομένως να έπαιζε στην Ευρώπη.

2. Μπόγιαν Κρίκιτς

Tο ποδοσφαιρικό ταλέντο δεν ήταν αρκετό στην περίπτωση του Μπόγιαν Κρίκιτς. Ο Ισπανός επιθετικός πραγματοποίησε σπουδαίες εμφανίσεις με την Μπαρτσελόνα όμως η πορεία του δεν ήταν ανάλογη του ταλέντου που είχε δείξει ο ίδιος. O Ισπανός πήρε μεταγραφή για στον Άγιαξ, αγωνίστηκε στην Στόουκ , στην Μάιντς ως δανεικός , στην Αλαβες , ενώ αυτή την περίοδο βρίσκεται στο Μόντρεαλ της Αμερικής.

3. Χασίμ Μαστούρ

Γνωστός και στα ελληνικά γήπεδα έχοντας αγωνιστεί στην Λαμία, ο Μαστουρ υπήρξε το μεγαλύτερο ταλέντο στον κόσμο το 2014. Δυστυχώς όμως η συνέχεια την πορείας του δεν ήταν η ανάλογη. Ο Μαροκινός δεν κατάφερε να έχει διάρκεια στην Μίλαν και αγωνίστηκε σε Τσβόλε, Μάλαγα, Λαμία ενώ τώρα αγωνίζεται στην Τρίτη κατηγορία της Ιταλίας , στην Ρετζίνα.

4. Μεμφις Ντεπάι

Στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχαν την ελπίδα ότι θα γίνει ο νέος Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Ολλανδός εξτρέμ τα είχε σχεδόν όλα. Ταλέντο, ικανότητα στο ντριμπλάρισμα , φαντασία στο παιχνίδι του. Φορούσα ακόμα και τον αριθμό «7» όπου αυτός ο αριθμός αντιπροσωπευεί τον Ρονάλντο. Αυτό που έλειπε στον Ντεπάι όμως ήταν η διάρκεια. Ο Ολλανδός δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες και πλέον αγωνίζεται στην Λιών όπου θεωρείται απλά ένας σημαντικός παίκτης για την ομάδα.

5. Τζιοβάνι Ντος Σάντος

Ο Μεξικανός μεσοεπιθετικός έπαιξε στην Μπαρτελόνα από τα 13 του. Το 2007 στα 18 του αγωνίστηκε με την μεγάλη ομάδα και θεωρήθηκε το μέλλον των «μπλαουγκράνα». Τελικά ο Μεξικανός δεν έπεισε την διοίκηση και πήρε μεταγραφή για την Τότεναμ το 2008 όπου οι τραυματισμοί και οι εμφανίσεις του, του στοίχισαν και 3 χρόνια αργότερα πήρε μεταγραφή στην Μαγιόρκα. Ο ίδιος είχε ανεβάσει τον πήχη με το ταλέντο που έδειχνε ότι είχε όμως ποτέ δεν κατάφερε να αγωνιστεί σε μία μεγάλη ομάδα για πολλά χρόνια. Από το 2019 αγωνίζεται στην Αμερική με τους ΛΑ Γκάλαξι όπου είναι και ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής.

6. Ρικάρντο Κουαρέσμα

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το μεγάλο του ταλέντο. Είναι ένας «αλήτης» των γηπέδων και οι οπαδοί της ομάδας του τον αγαπάνε. O Πορτογάλος εξτρέμ αγωνίστηκε σε μεγάλες ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα , η Τσέλσι, Η Πόρτο και η Ίντερ. Πολλοί βλέποντας τον να αγωνίζεται αναρωτιούνται πως αυτός ο παίκτης δεν έκανε μια σπουδαία καριέρα ανάλογη με το ταλέντο του. Πλέον είναι 36 ετών και η καριέρα του οδεύει προς το κλείσιμο.

7. Μάριο Μπαλοτέλι

Τι να πρωτοπεί κανείς για αυτόν τον ποδοσφαιριστή. Αναμφίβολα ταλαντούχος έχοντας αγωνιστεί σε ομάδες όπως η Ίντερ , Μάντσεστερ Σίτι , Μίλαν και Λίβερπουλ. Ο Μπαλοτέλι έκανε μερικές σπουδαίες σεζόν όμως εύκολα έβλεπες πως ο ίδιος δεν το «κυνηγάει» όσο θα έπρεπε. Πολλοί συμπαίκτες του τον χαρακτηρίζουν τεμπέλη και αυτό μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν αυτός ο ποδοσφαιριστής δούλευε πιο σκληρά ενδεχομένως να ήταν ο κορυφαίος επιθετικός του κόσμου.

8. Νούρι Σαχίν

Ο Γερμανός μέσος με καταγωγή από Τουρκία έχει αγωνιστεί σε πολλές μεγάλες ομάδες όπως Ντόρντμουντ, Ρεάλ Μαδρίτης και Λίβερπουλ όμως σε καμία ομάδα δεν κατάφερε να λάμψει. Θα μπορούσε να γίνει από τους κορυφαίους χαφ, ίσως όμως το ποδοσφαιρικό του ταλέντο να μην ήταν αρκετό η ο ίδιος να μην το προσπάθησε όσο θα έπρεπε. Ο Σαχίν αγωνίζεται στην Βέρνερ Βρέμης όμως προσπαθώντας σιγά σιγά να ξαναβρεί τον καλό του εαυτό.

9. Μάρτιν Όντεγκαρντ

Ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του κόσμου το 2015 όπου και τον απέκτησε η Ρεάλ Μαδρίτης. Εκεί δεν έπεισε με τις εμφανίσεις του και μετατέθηκε στην δεύτερη ομάδας της Ρεάλ ,την Καστίγια. Στην συνέχεια η πορεία του οδηγήθηκε ακόμα πιο χαμηλά όπου αγωνίστηκε σε Χέρενφεϊν και Φιτέσε. Από εκεί τον είδα η Ρεαλ Σοσιεδάδ δίνοντας του άλλη μία ευκαιρία να αναγεννηθεί με τον Νορβηγό να δείχνει πως βελτιώνεται και ανεβαίνει και πάλι.

10. Αντνάν Γιανουζάι

Πολλοί τον παρομοίαζαν με τον καινούργιο Ντέιβιντ Μπέκαμ . Ο ίδιος όμως δεν κόντεψε ούτε στο ελάχιστο την καριέρα του Μπέκαμ. Ο Γιανουζάι γεννήθηκε στο Βέλγιο με καταγωγή από την Αλβανία και πλέον αγωνίζεται στην Ισπανία και την Ρεάλ Σοσιεδάδ υπήρξε σπουδαίο ταλέντο, όμως τώρα θεωρείται απλά ένας καλός ποδοσφαιριστής.

Επιμέλεια: Άγγελος Σιδηρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x