Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΤΟΠΟΣ, το νέο βιβλίο του Χρήστου Σωτηρακόπουλου, «Παιχνίδι χωρίς όρια».

Το «Παιχνίδι χωρίς όρια» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΤΟΠΟΣ, μπορείτε να το βρείτε σε όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία αλλά και στα γραφεία του NovaΣΠΟΡFM:
Δαβάκη 58 – Καλλιθέα. Τηλ.: 210 9579283-4.


Στο βιβλίο ξετυλίγονται οι πιο θαυμαστές ιστορίες από το παγκόσμιο ποδόσφαιρο – γραμμένες με τη γνώση και το ταλέντο του Χρήστου Σωτηρακόπουλου.

Ένα αόρατο νήμα ενώνει τις τύχες των ανθρώπων, ακόμη και αν έχουν διαφορετικές καταβολές. Στο Παιχνίδι χωρίς όρια ξετυλίγονται οι πιο θαυμαστές ιστορίες από το παγκόσμιο ποδόσφαιρο – γραμμένες με τη γνώση και το ταλέντο του Χρήστου Σωτηρακόπουλου. Γεγονότα, φάσεις, στιγμιότυπα, μικρά και μεγάλα που σφράγισαν διαφορετικές εποχές περνώντας θριαμβευτικά στην Ιστορία.

Ίντριγκες, συνωμοσίες, θρίαμβοι, απογοητεύεις, νίκες, ήττες. Κυρίως όμως ανθρώπινες αντιδράσεις. Xαθείτε με μία ποδοσφαιρική «μηχανή του χρόνου» με την ιστορία να σε κρατά από το χέρι και να σε καθοδηγεί.

Πόσοι, αλήθεια, γνωρίζουν ότι η κόντρα Σέλτικ-Ρέιντζερς πηγάζει από την άγρια θρησκευτική διαμάχη που δίχασε για αιώνες τη Σκωτία αλλά και την Ιρλανδία;
Πόσοι ξέρουν την ιστορική σχέση που συνδέει το αγγλικό ποδόσφαιρο με τη χώρα των Βάσκων; Πόσοι ξέρουν πως ο Βαλερί Λομπανόφσκι προσέλαβε στην μεγάλη Ντιναμό Κιέβου έναν χορογράφο των μπαλέτων Μπολσόι για να αποκτήσουν συγχρονισμό στις αντεπιθέσεις οι παίκτες του;

Πόσοι έχουν ακούσει για την μοναδική περίπτωση πατέρα και γιου που αγωνίστηκαν μαζί σε αγώνα εθνικών ομάδων; Ποιος ξέρει πως ο προπονητής που δημιούργησε την ομάδα όνειρο της Βραζιλίας του Πελέ το 1970, ήταν ραδιοσχολιαστής;
Τέλος, αλήθεια, ποιος γνωρίζει ότι το γκολ που έβαλε ο σέντερ φορ της εθνικής Ανατολικής Γερμανίας, Γιούργκεν Σπαρβάσερ, στον αγώνα με την αντίστοιχη ομάδα της Δυτικής, για το Μουντιάλ του 1974, του έσωσε τη ζωή, όταν έξι χρόνια αργότερα δοκίμασε να διαφύγει περνώντας το τείχος του Βερολίνου;

Το Παιχνίδι χωρίς όρια αποδεικνύει με έμφαση και πάθος ότι στο ποδόσφαιρο ο απόλυτος πρωταγωνιστής είναι ο αφανής οπαδός. Γιατί η Ιστορία γράφεται από ανθρώπους. Διάσημους, άσημους, δεν έχει σημασία. Γράφεται καθημερινά από εμάς τους ίδιους.

Το «Παιχνίδι χωρίς όρια» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΤΟΠΟΣ, μπορείτε να το βρείτε σε όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία αλλά και στα γραφεία του NovaΣΠΟΡFM:
Δαβάκη 58 – Καλλιθέα. Τηλ.: 210 9579283-4.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του ΣΠΟΡ FM στο youtube