Stoiximan Super League

Αλώβητος στη λάσπη…

Ιδανικά ξεκίνησε τη νέα χρονιά ο Ολυμπιακός παίρνοντας σπουδαία νίκη επί του Αστέρα με 1-0 στην Τρίπολη για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε ο Γκαλέτι στο 27΄ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο Ντιόγο. Μέτριο το πρώτο ημίχρονο που είχε πολλά σκληρά μαρκαρίσματα σε έναν αγωνιστικό χώρο γεμάτο νερά και λάσπη, πολύ καλύτερο το δεύτερο 45λεπτο με εκατέρωθεν ευκαιρίες, με μεγαλύτερη ένα δοκάρι του Φιλομένο στο 60΄. σημειώθηκαν στο περιβάλοντα χώρο του γηπέδου μιάμιση ώρα πριν την έναρξη ανάμεσα σε οπαδούς των «ερυθρολεύκων» και των αστυνομικών δυνάμεων.

Ιδανικά ξεκίνησε τη νέα χρονιά ο Ολυμπιακός παίρνοντας σπουδαία νίκη επί του Αστέρα με 1-0 στην Τρίπολη για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε ο Γκαλέτι στο 27΄ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο Ντιόγο. Μέτριο το πρώτο ημίχρονο που είχε πολλά σκληρά μαρκαρίσματα σε έναν αγωνιστικό χώρο γεμάτο νερά και λάσπη, πολύ καλύτερο το δεύτερο 45λεπτο με εκατέρωθεν ευκαιρίες, με μεγαλύτερη ένα δοκάρι του Φιλομένο στο 60΄. Επεισόδια σημειώθηκαν στο περιβάλοντα χώρο του γηπέδου μιάμιση ώρα πριν την έναρξη ανάμεσα σε οπαδούς των «ερυθρολεύκων» και των αστυνομικών δυνάμεων.

Το ματς

Με σύστημα 4-4-1-1 παρέταξε τον Ολυμπιακό στο γήπεδο της Τρίπολης ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχοντας όπως συνηθίζει τον Μπελούτσι πίσω απ’ τον Ντιόγο. Απ’ τη μεριά του ο Νίκος Κωστένογλου έπαιξε το 4-4-2 με τον Φιλομένο και το νεοαποκτηθέντα Καούνο στην επίθεση.

Πολύ δυνατό με πολλά σκληρά μαρκάρισμα ήταν το παιχνίδι, σ’ έναν αγωνιστικό χώρο γεμάτο νερό και λάσπη που δυσκόλευε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών. Ο Ολυμπιακός με προβλήματα στα χαφ τα πρώτα λεπτά δεν κατάφερε να δημιουργήσει ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, καθώς πέραν του Μπελούτσι κάνεις άλλος δεν μπορούσε να δημιουργήσει ρήγματα. Το κακό για τους Πειραιώτες ήταν πως οι μέσοι τους αδυνατούσαν να αντιμετωπίσουν τους αντίστοιχους των Αρκάδων χάνοντας τη «μάχη» του κέντρου. Μόλις δύο φορές απείλησαν τον Αμπάρη οι φιλοξενούμενοι στο 18΄ με ένα σουτ του Μπελούτσι έπειτα από ωραία προσπάθειά του και τρία λεπτά αργότερα με νέο σουτ του Γκαλέτι που κόντραρε στον Λαζαρίδη.

Ο παίκτης των «κιτρινομπλέ» ήταν και ο αρνητικός πρωταγωνιστής για την ομάδα του στο 27΄, όταν με αντικανονικό μαρκάρισμά του στον Ντιόγο μέσα στην περιοχή «ανάγκασε» τον διαιτητή Παμπορίδη να δείξει το σημείο του πέναλτι, ευκαιρία που εκμεταλλεύτηκε ο Γκαλέτι κάνοντας το 1-0 για τους πρωταθλητές.

Οι παίκτες του Νίκου Κωστένογλου μπορεί να είχαν ελαφρώς τον έλεγχο κυρίως μετά το γκολ που δέχτηκαν, ωστόσο δεν είχε και τις ευκαιρίες ώστε να φτάσουν στην ισοφάριση. Οι γηπεδούχοι δούλευαν καλά στο χώρο του κέντρου τη μπάλα κυρίως με τον Καρντόσο, όμως υπέπεσαν σε πολλά σκληρά μαρκαρίσματα και θα μπορούσαν να είχαν αλλάξει οι αριθμητικές ισορροπίες ειδικά σε ενέργειες του Κανακούδη (σ.σ. είχε ήδη κίτρινη) και του Ψωμά που βρήκε με τα δύο πόδια τον Ντιόγο. Η μεγαλύτερη φάση στην εστία του Νικοπολίδη πραγματοποιήθηκε στο 41΄ όμως η κεφαλιά που έπιασε ο Ψωμάς έφυγε άουτ.

* Πριν την έναρξη κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Αχιλλέα Γραμματικόπουλου.

Ο Νίκος Κωστένογλου βλέποντας πως χάνει σημαντικά έδαφος απ’ τη δεξιά πλευρά πέρασε με την έναρξη του δευτέρου 45λεπτου τον Ερέρος αντί του Φυτανίδη, παίζοντας πλέον Ζαϊρί στα δεξιά της μεσαίας γραμμής ο οποίος ήταν με διαφορά ο κορυφαίος των Αρκάδων.

Αντιστρόφως ανάλογη ήταν η εικόνα του δευτέρου μέρους με τις δύο ομάδες να χάνουν αρκετές ευκαιρίες και το ρυθμό του αγώνα να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων στο γήπεδο. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πιο δυνατά με τον Ντιόγο στο 47΄ να έχει καλή στιγμή με κεφαλιά, ενώ πέντε λεπτά αργότερα τόσο ο Πατσατζόγλου σε πρώτη φάση όσο και ο Βραζιλιάνος επιθετικός δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα. Μάλιστα ο Λατίνος φορ στο 57΄ για μια μια ακόμη φορά από θέση ισχύος δεν μπόρεσε να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του.

Μετά από ένα σωστά ακυρωθέν γκολ στο 57΄ για τον Αστέρα (σ.σ. οφσάιντ), οι Αρκάδες βγήκαν μπροστά και πήραν τον έλεγχο του αγώνα. Στο 60΄ μάλιστα έχασαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο παιχνίδι με ένα δοκάρι που είχε ο Φιλομένο, ενώ στη συνέχεια ο Κανακούδης δεν μπόρεσε να νικήσει τον Νικοπολίδη.

Η είσοδος των Μπαστία και Τζόρτζεβιτς δεν άλλαξε σημαντικά την εικόνα του αγώνα, αν και για τον πρώτο δεν θα έλεγε κανείς πως μπορούσε να κυκλοφορήσει και να «σπάσει» τη μπάλα τόσο καλά όσο ο Καρντόσο. Με το παιχνίδι να έχει το ίδιο γρήγορο τέμπο, οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να έχουν την υπεροχή και στο 77΄ μια «βολίδα» του Ζαϊρί παραλίγο να κάνουν το 1-1, αλλά ο Νικοπολίδης για ακόμη μία φορά ήταν εκεί. Η μοίρα του αγώνα δεν άλλαξε μέχρι και το τέλος της αναμέτρησης που βρήκε τον Ολυμπιακό να παίρνει μια σπουδαία νίκη και πλέον να βάζει ένα ακόμα «λιθαράκι» για τον τίτλο.

Το φιλμ του αγώνα.

Οι συνθέσεις:

ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Νίκος Κωστένογλου): Αμπάρης, Φυτανίδης (46΄ Ερέρος), Λαζαρίδης, Ψωμάς, Κανακούδης, Φλάβιο, Καρντόσο (68΄ Μπαστία), Φιλομένο, Λαδάκης (85΄ Ρόκας), Ζαϊρί, Καούνος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Πατσατζόγλου, Ντομί (76΄ Πάντος), Γκαλέτι, Ντιόγκο, Άντζας, Ντουντού, Α. Παπαδόπουλος, Λέτο (62΄ Τζόρτζεβιτς), Μπελούτσι (89΄ Μενδρινός), Τοροσίδης

Παναγιώτης Τασιάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x