Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε πολύ κακός στην «Νokia Arena» με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα με 96-83 από την Μακάμπι και να κινδυνεύσει να χάσει και το +19 του πρώτου αγώνα. Κακή άμυνα και χαμένα ριμπάουντ προβλήματα στα οποία δεν βρέθηκαν λύσεις και στοίχησαν στην ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη. Πλέον οι «ερυθρόλευκοι» περιμένουν ένα δώρο από την ομάδα του Πίνι Γκέρσον για να κατακτήσουν την πρώτη θέση του Α’ Ομίλου, μια και θέλουν νίκη της Μακάμπι επί της Ουνικάχα στην Ισπανία.
Το ματς
Η Μακάμπι επιδίωξε και τελικά κατάφερε να επιβάλει τον δικό της γρήγορο ρυθμό με αποτέλεσμα να προηγηθεί 8-1 στο ξεκίνημα. Την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός δυσκολευόταν πολύ να φτάσει στο καλάθι με αποτέλεσμα οι Ισραηλινοί να έχουν πάντα το προβάδισμα. Παρόλα αυτά όμως και συνυπολογίζοντας τα υψηλά ποσοστά ευστοχίας της ομάδας του Πίνι Γκέρσον οι «ερυθρόλευκοι» κατάφερναν να μην χάνουν την επαφή με το σκορ κλείνοντας την πρώτη περίοδο στο -6 (25-19).
Η Μακάμπι προσπαθούσε να ξεφύγει και κινούμενη προς αυτή την κατεύθυνση προηγήθηκε 28-20, ωστόσο σε αυτό το σημείο μίλησε ο Θοδωρής Παπαλουκάς που με εφτά συνεχόμενους πόντους μείωσε σε 30-27. Η άμυνα της ομάδας του Παναγιώτη Γιαννάκη όμως παρέμενε κάκιστη με τους Ισραηλινούς να στέλνουν την διαφορά σε διψήφιο νούμερο (43-33) στα 3:24 πριν το τέλος του ημιχρόνου. Μπορεί η άμυνα να ήταν η «αχίλλειος πτέρνα» των «ερυθρολεύκων», ωστόσο η επίθεση δούλευε μια χαρά. Κάπως έτσι και με ένα γρήγορο 6-0 ο Ολυμπιακός μείωσε σε 43-39. Η έξοδος του Παπαλουκά επηρέασε κάπως τους Πειραιώτες οι οποίοι βρέθηκαν στο -8 (47-39), ωστόσο ένα παιδί της Μακάμπι, ο Γιοτάμ Χαλπερίν πήρε από το χέρι την ελληνική ομάδα επιτρέποντας της να πάει στα αποδυτήρια βρισκόμενη μόλις στο -2 (47-45).
Ο Ολυμπιακός δεν ξεκίνησε καλά στην τρίτη με την Μακάμπι να κάνει ένα σερί 11-0 και να προηγείται 58-45. Οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν χωρίς καλάθι για περίπου τρία λεπτά την ώρα που οι Ισραηλινοί σκόραραν με κάθε πιθανό τρόπο. Σιγά σιγά η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη άρχισε να βρίσκει τον δρόμο προς το καλάθι, αλλά η Μακάμπι με συνεχόμενα γκολ-φάουλ κατάφερνε να συντηρεί την διαφορά σε πολύ υψηλά επίπεδα. Μια διαφορά που έφτασε στο +16 (72-56) και με τον Ολυμπιακό να μοιάζει ικανοποιημένος που κατάφερε να μπει στην τελική ευθεία βρισκόμενος στο -13 (74-61).
Οι «ερυθρόλευκοι» έπρεπε να συνέλθουν άμεσα, μια και απειλούνταν όχι μόνο με την ήττα, αλλά και με το να χάσουν το +19 του πρώτου αγώνα. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης επέλεξε την χρησιμοποίηση ενός χαμηλού σχήματος με τρία γκαρντ (Παπαλουκάς, Τεόντοσιτς, Χαλπερίν) και βλέποντας την διαφορά να πέφτει γρήγορα σε μονοψήφιο νούμερο (74-65). Τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ, όμως αποτελούσαν μεγάλο πρόβλημα και δεν επέτρεπαν στον Ολυμπιακό όχι μόνο να μειώσει, αλλά και να κρατήσει την διαφορά σε φυσιολογικά πλαίσια. Κάπως έτσι οι Ισραηλινοί ξέφυγαν και πάλι με +15 (84-69) δείχνοντας μια τάση να καλύψουν το -19 του ΣΕΦ. Τελικά ευτυχώς για τους «ερυθρόλευκους» δεν τα κατάφεραν…
Τα δεκάλεπτα: 25-19, 47-45, 74-61, 96-83
ΜΑΚΑΜΠΙ (Γκέρσον): Μπράουν 15, Σαρπ 3, Αρόγιο 20, Ελιάχου 18, Γκριν 2, Μπερστάιν 4, Σίμονς 3, Κάσπι 14, Φάιζερ 2, Φίσερ 15
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 11, Τσίλντρες 15, Βούισιτς 5, Μπουρούσης 11, Χαλπερίν 14, Γκριρ 4, Πρίντεζης 6, Έρτσεγκ 2, Τεόντοσιτς 10, Σχορτσανίτης 5
Θωμάς Κολοβός
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






