Βόλεϊ

Και τώρα... κορυφή!

Το «εισιτήριο» για τον τελικό του final four του Τσάμπιονς Λιγκ στο βόλεϊ ανδρών που διεξάγεται στην Πράγα πήρε για τρίτη φορά στην ιστορία του ο Ηρακλής. Οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν με 3-1 σετ της ρωσικής Ίσκρα στον πρώτο ημιτελικό και είναι έτοιμοι να γίνουν η πρώτη ελληνική ομάδα που θα σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο. Οι παίκτες του Φλάβιο Γκουλινέλι θ’ αντιμετωπίσουν στον αυριανό τελικό (18:30, ΕΤ3), την

Το «εισιτήριο» για τον τελικό του final four του Τσάμπιονς Λιγκ στο βόλεϊ ανδρών που διεξάγεται στην Πράγα πήρε για τρίτη φορά στην ιστορία του ο Ηρακλής. Οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν με 3-1 σετ της ρωσικής Ίσκρα στον πρώτο ημιτελικό και είναι έτοιμοι να γίνουν η πρώτη ελληνική ομάδα που θα σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο. Οι παίκτες του Φλάβιο Γκουλινέλι θ’ αντιμετωπίσουν στον αυριανό τελικό (18:30, ΕΤ3), την Τρεντίνο.

Τα σετ: 25-19, 22-25, 23-25, 23-25

Η Ίσκρα ήταν εκείνη που είχε το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια του πρώτου σετ. Ο Ηρακλής αρχικά δεν άφηνε τους Ρώσους να πάρουν μεγαλύτερη διαφορά των δύο πόντων, όμως μετά το 11-10 είδε τη διαφορά του να κυμαίνεται στους τρεις με τέσσερις πόντους. Ενώ το σκορ είχε φτάσει στο 17-13 Ο «γηραιός» προσπάθησε να δώσει απάντηση παίζοντας με σίγουρες πάσες και σε πρώτο χρόνο παίρνοντας αρχικά δύο πόντους. Οι τυπικά γηπεδούχοι έχοντας ως «όπλο» τους το καλό τους μπλοκ, πήγαν με αυτή την άνεση των τεσσάρων, πέντε πόντων μέχρι το τέλος του σετ, το οποίο και πήραν με 25-19 μπαίνοντας σε θέση οδηγού για την πρόκριση στον τελικό.

Σε αντίθεση με το πρώτο σετ όπου ο «γηραιός» υποχώρησε μετά το 14-11, το δεύτερο ήταν αγωνιώδες μέχρι να εκπνεύσει και οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι. Οι «κυανόλευκοι» βελτίωσαν αισθητά το μπλοκ τους, όμως τα βεβιασμένα λάθη, τα περισσότερα απ’ τα οποία προήλθαν απ’ τη μεριά του Νίλσον, αλλά και τα πολλά χαμένα σερβίς δεν τους επέτρεπαν να διατηρηθούν μπροστά έχοντας έστω ένα ελαφρύ προβάδισμα. Οι Θεσσαλονικείς χάρη με το καλό τους μπλοκ και την ικανότητα των παικτών του να χαλάει την υποδοχή της Ίσκρα πήραν «αέρα» δύο πόντων, 18-16. Οι Ρώσοι όμως έπειτα από δύο φάσεις διαρκείας κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 18-18. Το αδύνατο σημείο των πρωταθλητών Ελλάδας στο πρώτο σετ, δηλαδή το μπλοκ, έγινε το δυνατό τους «χαρτί» στο δεύτερο και τους οδηγούσε στην ισοφάριση του σκορ η οποία προς το τέλος ήρθε εύκολα με 25-22.

Ιδανικά ξεκίνησε το τρίτο σετ για τους «κυανόλευκους», καθώς με συνέχεια καλών μπλοκ, λάθη αντιπάλου και τον δεύτερο άσο τους στο ματς με τον Κονσταντίνοφ προηγήθηκαν με 5-1 και στη συνέχεια με 8-2 αναγκάζοντας τον προπονητή των Ρώσων, Ζόραν Γκάετς να πάρει τάιμ άουτ ώστε να συνεφέρει τους παίκτες του. Η αλλαγή τακτικής στα σερβίς απ’ τους Ηρακληδείς οι οποίοι σημάδευαν πλέον τον Αμπράμοφ τους βγήκε σε καλό και τους έδωσε ακόμα μεγαλύτερο προβάδισμα που έφτασε τους επτά πόντους (10-3, 11-4).

Τα «καρφιά» των Ρώσων περνούσα με δυσκολία, ενώ είχαν εμφανή πρόβλημα στο μπλοκ, μιας απ’ τα πέντε που είχαν στα μισά του τρίτου σετ τα σετ, ήταν απ’ το πρώτο, ενώ απ’ την μεριά του Ηρακλή το ένα του πρώτου είχε γίνει πλέον 10 τον αριθμό. Οι παίκτες του Γκουλινέλι με το ίδιο καλή απόδοση σε επίθεση και άμυνα και έχοντας υπέρ τους την ψυχολογία, διατηρούσαν ασφαλές προβάδισμα τριών τεσσάρων πόντων και έμπαιναν πλέον στην τελική ευθεία του σετ προηγούμενοι με 20-17. Παρότι έκαναν την τελική τους αντεπίθεση οι παίκτες της Ίσκρα και ισοφάρισαν για πρώτη φορά σε 22-22 και έπειτα 23-23, δεν κατάφεραν να γυρίσουν την κατάσταση και οι Θεσσαλονικείς με Σμαραγδή και Νίλσον κατέκτησαν το σετ με 25-23.

Το τέταρτο σετ δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Ηρακλή, καθώς οι παίκτες του Ζόραν Γκάετς έδειχναν μεταμορφωμένοι προς το καλύτερο στη επίθεση, αλλά και στο μπλοκ (σ.σ. είχαν τρία συνεχόμενα) παίρνοντας από νωρίς κεφάλι στο σκορ με 10-3. Οι Θεσσαλονικείς είχαν επιθετικό πρόβλημα και κυρίως ο Κονσταντίνοφ ήταν εκείνος που έμεινε μακριά απ’ τον καλό εαυτό του, με τη διαφορά να μένει στα ίδια επίπεδα των έξι, επτά πόντων (19-13). Ο Ηρακλής με έξι συνεχείς πόντους ισοφάρισε σε 19-19 και όλα έδειχναν πια «θρίλερ» μέχρι το τέλος…Η εκπληκτική ατμόσφαιρα που δημιουργούσαν οι φίλοι της ομάδας και ο Νίλσον, έσπρωχναν τον Ηρακλή στο 3-1 με 25-23 δίνοντάς του την πρόκριση για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΙΣΚΡΑ ΟΝΤΙΝΤΣΟΒΟ (Ζόραν Γκάετς): Καλίνιν 6, Αμπράμοφ 5, Κουλέσοφ 7, Σοπς 22, Μπούτκο 5, Εγκόρτσεφ 8, Βερμπόφ (λίμπερο, 58% υποδοχή) - Σαμσονίτσεφ 1, Τζίμπα 9, Αστασένκοφ

ΗΡΑΚΛΗΣ (Φλάβιο Γκουλινέλι): Κράβαρικ 8, Τίσερ 5, Νίλσον 29, Σμαραγδής 11, Κονσταντίνοφ 3, Αχρεμ 17, Κονσεϊσάο (λίμπερο, 69% υποδοχή) - Κουλιέρης, Γκόρτσανιουκ 1, Χαριτωνίδης

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών…

Φλάβιο Γκουλινελι: «Καταρχήν θέλω να συγχαρώ την αντίπαλη ομάδα και τον προπονητή της για την προσπάθεια που έκαναν. Το ξέραμε ότι το παιχνίδι θα ήταν δύσκολο. Θέλω να συγχαρώ όμως τους παίκτες μου για την προσπάθεια που έκαναν και να ευχαριστήσω τον κόσμο μας για την μεγάλη τους βοήθεια. Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή ήταν λίγο επικίνδυνη η κατάσταση για την έναρξη του αγώνα, αλλά όλα κύλησαν ομαλά . Με τη βοήθεια τους κάναμε το πρώτο βήμα και προκριθήκαμε στον τελικό».

Σιμόν Τίσερ: «Ηταν για εμάς μία μεγάλη ευκαιρία να προκριθούμε στον τελικό και τα καταφέραμε. Στο τέταρτο σετ ήμασταν πεθαμένοι αλλά με τη βοήθεια του κόσμου τα καταφέραμε. Ηταν ένα απίστευτο παιχνίδι. Εμείς παλέψαμε για τον κόσμο μας την κάθε μπάλα. Ήμασταν η καλύτερη ομάδα και εννοώ, παίκτες, προπονητές και κόσμος και πήραμε τη νίκη».

Ζόραν Γκάετς (τεχνικός Ισκρα): «Με αυτά που έγιναν κατά τη διάρκεια τα προθέρμανσης της ομάδας μου οι παίκτες μου αποσυντονίστηκαν. Δεν λέω βέβαια ότι εκεί οφείλεται η ήττα καθώς ο Ηρακλής Σαφέστατα δεν μπορεί να είμαι χαρούμενος για την εξέλιξη αλλά έτσι είναι η ζωή. Ο Ηρακλής έπαιξε καλύτερα και πήρε δίκαια τα νίκη. Την άξιζε».

Πάβελ Αμπράμοφ: «Πραγματικά δεν ξέρω τι να πω, και πώς να εξηγήσω την απώλεια του τέταρτου σετ. Ήμασταν μπροστά με έξη πόντους με 18-12 και το χάσαμε. Είχαμε πολλά προβλήματα στην υποδοχή αλλά πρέπει να πούμε ότι είχαμε απέναντι μας μία καλή ομάδα. Ξέραμε από την αρχή ότι το παιχνίδι αυτό θα ήταν πολύ δύσκολο».


Παναγιώτης Τασιάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x