Βερολίνο live

Final-4: Κλειδιά και κέρματα, στο ξενοδοχείο!

Ο τίτλος που θα ταίριαζε καλύτερα στο κείμενο, είναι «οδηγίες προς ναυτιλομένους». Μόνο έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η οδηγία που απέστειλε η Ευρωλίγκα σε όλους τους εκπροσώπους του Τύπου αλλά και όσους έχουν προμηθευτεί τα εισιτήριά τους από το επίσημο site της. Τι αναφέρει αυτή και αφορά φυσικά και τους Έλληνες που σήμερα ή αύριο θα αφιχθούν στην πόλη; Ότι όσοι προσέλθουν στο γήπεδο έχοντας στην κατοχή τους κλειδιά ή κέρματα, καλύτερα να το ξανασκεφτούν. Όλα τα συγκεκριμένα αντικείμενα θα... κατάσχονται στις εισόδους του «O2 Arena»!

Του Νίκου Ζέρβα

Ο τίτλος που θα ταίριαζε καλύτερα στο κείμενο, είναι «οδηγίες προς ναυτιλομένους». Μόνο έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η οδηγία που απέστειλε η Ευρωλίγκα σε όλους τους εκπροσώπους του Τύπου αλλά και όσους έχουν προμηθευτεί τα εισιτήριά τους από το επίσημο site της. Τι αναφέρει αυτή και αφορά φυσικά και τους Έλληνες που σήμερα ή αύριο θα αφιχθούν στην πόλη; Ότι όσοι προσέλθουν στο γήπεδο έχοντας στην κατοχή τους κλειδιά ή κέρματα, καλύτερα να το ξανασκεφτούν. Όλα τα συγκεκριμένα αντικείμενα θα... κατάσχονται στις εισόδους του «O2 Arena». Συγκεκριμένα, τα κλειδιά που είναι και το περίεργο της υπόθεσης, θα συγκεντρώνονται σε έναν ειδικό χώρο, απ’ όπου οι φίλαθλοι μετά το τέλος των αγώνων θα μπορούν να τα πάρουν πίσω, αφού πρώτα έχουν δώσει στους υπαλλήλους το όνομα και τα στοιχεία της ταυτότητάς τους.

Σκέτη ταλαιπωρία δηλαδή, οπότε, από τη στιγμή που όσοι ταξιδέψετε στο Βερολίνο θα καταλύσετε σε ξενοδοχείο, καλό θα είναι τα κλειδιά να μείνουν σε αυτό. Το πρόβλημα έχει να κάνει κυρίως με αυτούς που έχουν νοικιάσει αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις τους. Αναγκαστικά θα μπουν στη διαδικασία της φύλαξης των κλειδιών από την ειδική υπηρεσία της διοργανώτριας αρχής, που φαίνεται ότι έχει προβλέψει ακόμη και την πιθανότητα ρήψης κλειδιών στο γήπεδο. Ίσως να είδε τον τελικό του βόλεϊ ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό και να θορυβήθηκε. Οποιοδήποτε άλλο αιχμηρό και μη αντικείμενο, όπως μπουκάλια, συσκευασίες φαγητού κ.λπ. θα κατάσχονται στο γήπεδο, ενώ σε ό,τι αφορά τα κέρματα, θα δοθούν στην εκστρατεία 46664 που ξεκίνησε ο Νέλσον Μαντέλα κατά του ιού του AIDS και υποστηρίζει η Ευρωλίγκα. Αξίζει να αναφερθεί, ότι το μικρότερο αντίτιμο για οτιδήποτε αγοράσεις στο γήπεδο, καφές, αναψυκτικό, σουβενίρ, θα τιμάται το λιγότερο 5 ευρώ για να αποφευχθεί η εισροή κερμάτων ως ρέστα στον κόσμο.

Όλα αυτά, την ώρα όπου το γήπεδο είναι απόλυτα έτοιμο να δεχθεί ομάδες, δημοσιογράφους και φιλάθλους, αφού οι Γερμανοί τα έχουν προβλέψει όλα, τυπικά και με λεπτομέρειες. Το απόγευμα της Τετάρτης (29/04), έγινε με τη συμμετοχή αρκετών αστυνομικών, οχημάτων ασφαλείας, περιπολικών και αστυνομικών μοτοσικλετών, η τελική πρόβα αντιμετώπισης πιθανής κρίσης με επεισόδια από φιλάθλους των τεσσάρων ομάδων. Το θέαμα ήταν συναρπαστικό, αφού τα χρώματος πράσινου και άσπρου περιπολικά της Γερμανίας, είχαν περικυκλώσει όλο το γήπεδο και τους γύρω από αυτό χώρους, δείχνοντας ότι όποιος θελήσει να προβεί σε ακρότητες, πρέπει να το σκεφτεί πολύ καλά.

* Στα αντικείμενα που αναφέρθηκαν παραπάνω δεν συμπεριλήφθηκαν οι αναπτήρες, διότι το κάπνισμα απαγορεύεται αυστηρά στο γήπεδο. Αξίζει να αναφερθεί, πάντως, πως σε αντίθεση με άλλα ευρωπαϊκά κράτη, οι Γερμανοί σέβονται τους καπνιστές, αφού υπάρχουν χώροι για όσους θέλουν να απολαύσουν το τσιγαράκι τους, ενώ στους δρόμους, κάθε πενήντα με εκατό μέτρα, υπάρχει υπαίθριο τασάκι για να αποφεύγεται η ρύπανση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x