WRC

Χιρβόνεν: «Αυτή τη φορά θέλω να νικήσω…»

Αποφασισμένος να είναι ο νικητής στην έκτη του συμμετοχή στο Ράλλυ Ακρόπολις δήλωσε ο Μίκο Χιρβόνεν στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, το επίσημο ραδιόφωνο του πιο δύσκολου αγώνα στο WRC. «Ελπίζω να τερματίσω πρώτος. Είναι ένα πολύ δύσκολο Ράλι. Ξέρω πως υπάρχουν πολλοί φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού εδώ. Ελπίζω ο κόσμος να έρθει να δει το Ράλι, να με υποστηρίξει και ελπίζω να τα καταφέρω», δήλωσε.

Αποφασισμένος να είναι ο νικητής στην έκτη του συμμετοχή στο Ράλλυ Ακρόπολις δήλωσε ο Μίκο Χιρβόνεν στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, το επίσημο ραδιόφωνο του πιο δύσκολου αγώνα στο WRC.

«Ελπίζω να τερματίσω πρώτος. Είναι ένα πολύ δύσκολο Ράλλυ. Έκανα πολύ καλό αγώνα στη Σαρδηνία και πιστεύω πως μπορώ να τα καταφέρω αν όλα πάνε καλά», δήλωσε ο οδηγός της Ford, η οποία έχει εξαιρετική παράδοση με 14 νίκες στο Ράλλυ Ακρόπολις. «Δεν με αγχώνει η ευνοϊκή παράδοση. Είναι καλό, γιατί το αυτοκίνητο δείχνει να είναι δυνατό και να αντεξεπέρχεται στις δύσκολες συνθήκες. Ελπίζω να καλή παράδοση να συνεχιστεί».

Αναφερόμενος στις συνθήκες του αγώνα, στάθηκε στις υψηλές θερμοκρασίες. «Έχετε πολύ καλό καιρό εδώ. Έχει πολλή ζέστη. Πιστεύω πως είναι λίγο καλύτερα από άλλες χρονιές. Υπάρχει ζέστη, αλλά το χώμα δεν είναι τόσο σκληρό όσο άλλες χρονιές. Δοκίμασα το αυτοκίνητο και βλέπω ότι μπορούμε να τρέξουμε καλύτερα. Η συμπεριφορά των ελαστικών θα είναι καθοριστικός παράγοντας για την έκβαση του Ράλλυ. Λόγω της ζέστης, θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία. Τα ελαστικά θα μας δώσουν τη νίκη, αν έχουμε μία σωστή τακτική».

Στο τρέχον πρωτάθλημα ο 29χρονος Φινλανδός μετρά τέσσερις δεύτερες θέσεις, μία τρίτη και μία απόσυρση μετά από έξι αγώνες. «Πίστευα πως θα μπορούσαμε να είχαμε νικήσει σε 2-3 ράλι, οπότε από αυτή την άποψη δεν μπορώ να είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Δεν μπορώ όμως να πω ότι πήγα άσχημα. Κοιτάζω πώς να βελτιωθώ και αυτό προσπαθώ να κάνω».

Στο ερώτημα αν θεωρεί εφικτό να ανταγωνιστεί τον Σεμπαστιάν Λεμπ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ο Μίκο Χιρβόνεν απάντησε: «Είναι πολύ δύσκολο. Είναι πολύ σπουδαίος οδηγός. Αν δεν είχαμε τα προβλήματα στην Αργεντινή θα ήμασταν στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό στους αγώνες που απομένουν, ώστε να μειώσουμε τη διαφορά και να πλησιάσουμε στην κορυφή».

Κλείνοντας, έστειλε το δικό του μήνυμα στον κόσμο. «Περνάω πάντα καλά στην Ελλάδα. Ξέρω πως υπάρχουν πολλοί φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού εδώ. Ελπίζω ο κόσμος να έρθει να δει το Ράλλυ, να με υποστηρίξει και ελπίζω να καταφέρω να νικήσω για πρώτη φορά στο Ακρόπολις. Περιμένω πώς και πώς τον αγώνα. Αυτό που θέλω πρώτα από όλα είναι να διασκεδάσω. Πάνω από όλα το Ράλλυ είναι για μένα διασκέδαση».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x