Ελλάδα

Καλύτερος νέος της Α1 ο Παπανικολάου

Ο φόργουορντ του Άρη, Κώστας Παπανικολάου, ψηφίστηκε καλύτερος νέος παίκτης του πρωταθλήματος της Α1 μετά από ψηφοφορία στην οποία συμμετείχαν 50 εκπρόσωποι των ΜΜΕ. Ο νεαρός άσος, μέλος της εθνικής Εφήβων που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το περασμένο καλοκαίρι στον Πύργο, πρώτευσε σε ψήφους με 73, ενώ ακολούθησε με 35 ο Θοδωρής Ζάρας της ΑΕΛ

Ο φόργουορντ του Άρη, Κώστας Παπανικολάου, ψηφίστηκε καλύτερος νέος παίκτης του πρωταθλήματος της Α1 μετά από ψηφοφορία στην οποία συμμετείχαν 50 εκπρόσωποι των ΜΜΕ. Ο νεαρός άσος, μέλος της εθνικής Εφήβων που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το περασμένο καλοκαίρι στον Πύργο, πρώτευσε σε ψήφους με 73, ενώ ακολούθησε με 35 ο Θοδωρής Ζάρας της ΑΕΛ.

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα αυτή η επιλογή και σίγουρα τα νέα αυτά μου έδωσαν πολύ μεγάλη χαρά. Ευχαριστώ πολύ όσους με τίμησαν με την ψήφο τους. Είναι κάτι που σημαίνει πάρα πολλά. Από την άλλη όμως αυτή η πρωτιά δεν σημαίνει και τίποτα, αν από την πλευρά μου δεν δικαιώσω με την πορεία μου αυτή την επιλογή. Είμαι ακόμη στην αρχή και χρειάζεται πολύ δουλειά και χαμηλά το κεφάλι», δήλωσε ο Παπανικολάου στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ και στάθηκε στον περιορισμένο χρόνο συμμετοχής των συνομήλικών του: «Δεν έχουμε χρόνο συμμετοχής οι περισσότεροι νέοι. Είναι μια κατάσταση δεδομένη. Μπορώ να πω ότι οι προπονήσεις με τον Άρη με βοήθησαν αρκετά, γιατί έπαιζα με παίκτες μεγαλύτερους, δυνατότερους, αλλά δεν έχω την εμπειρία του παιχνιδιού ακόμη. Φέτος δεν είχα την εμπειρία από παιχνίδια, με εξαίρεση το εφηβικό πρωτάθλημα στο οποίο πήραμε μέρος με τον Άρη πάντα και κατακτήσαμε και τον τίτλο».

Όσο για τη συμμετοχή της εθνικής Εφήβων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Νέας Ζηλανδίας, είπε: «Πολλοί μας θεωρούν φαβορί, αλλά εμείς δεν σκεφτόμαστε έτσι. Ξέρουμε ότι έχουμε καλή ομάδα, ότι είμαστε καλοί παίκτες, όπως ξέρουμε παράλληλα πως όλα αυτά μπορεί να αποδειχθεί πως δεν σημαίνουν και τίποτα, αν στο παρκέ δεν κάνουμε αυτό που πρέπει. Θέλουμε ένα μετάλλιο από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αλλά γνωρίζουμε πως δεν πρόκειται να έρθει με τα λόγια. Και σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται δουλειά, να μαζέψουμε νίκες στον πρώτο γύρο και να συνεχίσουμε πηγαίνοντας πάντα με τη λογική που προχωρήσαμε και πέρυσι: Αγώνα με τον αγώνα, χτίζοντας σταδιακά αυτό που θέλουμε».

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας

Κώστας Παπανικολάου (Αρης) 73
Θοδωρής Ζάρας (ΑΕΛ) 35
Μίλος Τεοντόσιτς (Ολυμπιακός) 31
Κώστας Σλούκας (Ολυμπιακός) 31
Μιχάλης Γιαννακίδης (ΠΑΟΚ) 28
Κώστας Καϊμακόγλου (Μαρούσι) 21
Λουκάς Μαυροκεφαλίδης (Μαρούσι) 18
Γκεόργκι Σερμαντίνι (Παναθηναϊκός) 15
Φώτης Λαμπρόπουλος (ΑΕΛ) 9
Γιώργος Πρίντεζης (Ολυμπιακός) 9
Γάιος Σκορδίλης (Αρης) 7
Στράτος Περπέρογλου (Παναθηναϊκός) 5
Μιχάλης Τσαϊρέλης (ΑΕΛ) 4
Πατ Καλάθης (Μαρούσι) 4
Σταύρος Τουντζιαράκης (Μαρούσι) 3
Ντούσαν Σάκοτα (Παναθηναϊκός) 2
Νώντας Παπαντωνίου (Μαρούσι) 1
Λίνος Χρυσικόπουλος (Αρης) 1
Αλέξανδρος Σιγγούνας (Ολύμπια) 1
Γιώργος Μπρόζος (ΑΕΛ) 1

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x