Stoiximan Super League

Καραγκούνης: «Ακόμα η ίδια φλόγα…»

Πέρασαν πέντε χρόνια απ’ το «θαύμα» της Πορτογαλίας, όμως η δίψα για διάκριση παραμένει ακόμα η ίδια, όπως δήλωσε στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Γιώργος Καραγκούνης.

Πέρασαν πέντε χρόνια απ’ το «θαύμα» της Πορτογαλίας, όμως η δίψα για διάκριση παραμένει ακόμα η ίδια, όπως δήλωσε στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Γιώργος Καραγκούνης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Για την Πορτογαλία: «Μπήκαμε μέσα στο γήπεδο να χαρούμε αυτό το παιχνίδι, ήταν μια φανταστική γιορτή. Σε όλη τη διαδρομή όλοι οι Πορτογάλοι είχαν βγει στα μπαλκόνια και το γιόρταζαν. Μια τέτοια ατμόσφαιρα σε προδιαθέτει να τη χαρείς. Μπήκαμε χαλαρά, χωρίς άγχος, εκμεταλλευόμενοι τα λάθη αντιπάλου καταφέραμε να προηγηθούμε, μας είπε κάποια πράγματα ο προπονητής μας, όπως ότι βγήκαμε πρώτοι στον όμιλο μας με την Ισπανία, ενώ οι Πορτογάλοι προκρίθηκαν απ’ ευθείας ως διοργανωτές».

Για την Ισπανία: «Είχαμε κάποια πίεση, προερχόμασταν από ένα πολύ καλό παιχνίδι, οπότε ακόμα και να χάναμε ήμασταν μέσα στο παιχνίδι και αυτό ήταν πολύ σημαντικό από θέμα ψυχολογίας. Όλα αυτά μας έδωσαν περισσότερη δύναμη και εκεί ήταν σίγουρα το παιχνίδι που είχαμε μεγαλύτερη τύχη κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο».

Για τη Ρωσία: «Στο ματς αυτό άκουγα κάποια στιγμή πως η Πορτογαλία κερδίζει και με το 2-1 περνούσαμε, ευτυχώς όλα πήγαν καλά, γιατί κάποια στιγμή είχαμε αποπροσανατολιστεί. Πέρασε και εκείνη η φάση στο 90΄ που κινδυνέψαμε, παρά του ότι το παιχνίδι δεν μας πήγε καλά».

Για την Τσεχία: «Στο παιχνίδι με την Τσεχία παίζαμε με την ομάδα που χε κάνει τέσσερις νίκες μέχρι εκείνη τη στιγμή και μετά τη Γαλλία ήταν το φαβορί. Στο ματς με την Τσεχία δεν ένιωσα την τρομερή πίεση, αλλά είχαν καλές ευκαιρίες για γκολ. Στην παράταση όμως έγινε το αντίθετο και τους πιέζαμε εμείς. Ήρθε το γκολ την κατάλληλη στιγμή και ήταν τρομερή νίκη γιατί παίξαμε με τις κατά τεκμήριο καλύτερες ομάδες. Όπως και στον όμιλο είχαμε την χειρότερη κλήρωση. Σαφώς και δεν ήταν μόνο τύχη, αυτό που έγινε με τέτοιες ομάδες».

Για το Μουντιάλ: «Σκοπός είναι να πάμε, κρατάμε την τύχη στα χέρια μας, από εμάς εξαρτάται καθαρά, παίζουμε για δύο αποτελέσματα στην Ελβετία. Παίζουμε με την πίεση του αντιπάλου. Πιστεύω ότι εξαρτάται από εμάς. Σημασία έχει να είμαστε όλοι υγιείς. Είμαστε μια ομάδα μόνο από Έλληνες, ενώ σε πολλές χώρες παίζουν αρκετοί ξένοι. Μας λείπει αυτή η διάκριση, είναι πιο εύκολο να διακριθείς εκεί απ’ ότι στο EURO».

Αν έχεi ακόμα την ίδια φλόγα πέντε χρόνια μετά: «Ναι σίγουρα και όχι μόνο εγώ αλλά όλη η ομάδα. Είναι μεγάλη η επιθυμία για την Εθνική ομάδα. Έχει σημασία που είμαστε στην 11η θέση της παγκόσμιας κατάταξης».

Παναγιώτης Τασιάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x