Stoiximan Super League

Παράσχος: «Έχουμε τις βάσεις για να παραμείνουμε…»

Ικανοποιημένος από την παρουσία του ΠΑΣ Γιάννινα, που κατάφερε να πάρει την ισοπαλία στα «Πηγάδια» απέναντι στη SKODA Ξάνθη, παρουσιάστηκε ο Γιώργος Παράσχος. Ο έμπειρος τεχνικός της νεοφώτιστης ομάδας, υποστήριξε ότι ο σύλλογος των Ιωαννίνων έχει «χτίσει» τις βάσεις, προκειμένου να παραμείνει στην Super League.

Ικανοποιημένος από την παρουσία του ΠΑΣ Γιάννινα, που κατάφερε να πάρει την ισοπαλία στα «Πηγάδια» απέναντι στη SKODA Ξάνθη, παρουσιάστηκε ο Γιώργος Παράσχος. Ο έμπειρος τεχνικός της νεοφώτιστης ομάδας, υποστήριξε ότι ο σύλλογος των Ιωαννίνων έχει «χτίσει» τις βάσεις, προκειμένου να παραμείνει στην Super League.

«Ευχαριστώ για την πολύ καλή υποδοχή που είχα από τη SKODA Ξάνθη και απ' τον κόσμο της. Παρότι ήμουν πολύ σύντομο χρονικό διάστημα εδώ, νομίζω ότι έκανα πολλούς φίλους και μία καλή πορεία. Η ομάδα μου μπόρεσε και στάθηκε σε μία πολύ δύσκολη έδρα. Κάναμε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο», τόνισε αρχικά ο Παράσχος και πρόσθεσε:

«Υποχρεώσαμε σε παθητικό ρόλο στο διάστημα αυτό την Ξάνθη και δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες και για δεύτερο γκολ. Οι αλλαγές του ημιχρόνου όμως, την έκαναν καλύτερη αλλά εμείς ελέγχαμε και πάλι το παιχνίδι. Μόνο στη φάση του γκολ τους χάσαμε και σε ελάχιστες περιπτώσεις ακόμη. Φεύγουμε με μια σχετική στεναχώρια γιατί μπορούσαμε να πάρουμε ακόμη και τη νίκη».

Αναφορικά με την παρουσία του τερματοφύλακα της SKODA Ξάνθης, Γκσπούρνιγκ, αλλά και τις συμβουλές που έδωσε στους παίκτες του προκειμένου να τον νικήσουν, είπε: «Το γκολ είναι θέμα ικανότητας. Είχα τονίσει πόσο καλός είναι ο Γκσπούρνινγκ στα τετ α τετ και είπα στους παίκτες μου, ότι έπρεπε ό,τι κάνουμε να το κάνουμε από μακριά».

Καταλήγοντας για τους στόχους της ομάδας των Ιωαννίνων ισχυρίστηκε ότι: «Εμείς θέλουμε να μείνουμε στην κατηγορία και έχουμε τις βάσεις να το πετύχουμε για πολλά χρόνια. Προσωπικά είχα διαίσθηση ότι η Ξάνθη θα βασιστεί στον παλιό κορμό. Κατέληγε λίγο - πολύ στην παλιά ομάδα στα φιλικά. Μας βοήθησε να τους αντιμετωπίσουμε καλύτερα. Όσον αφορά στους επτά ξένους ήταν δική μας επιλογή. Πρώτο μέλημά μας το ελληνικό στοιχείο».

Από την άλλη πλευρά ο τεχνικός της Skoda Ξάνθης, Βόλφγκανγκ Βολφ, υποστήριξε ότι: «Θα πρέπει στην αρχή να αναφέρω ότι όσοι ορίζουν τους αγώνες αυτήν την εποχή και αυτήν την ώρα θα πρέπει να είναι περισσότερο προσεκτικοί γιατί δεν μπορεί οι παίκτες να αγωνίζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες».

«Συγχαρητήρια στις ομάδες για το θέαμα που παρουσίασαν. Στο Α' μέρος ανήκει καθαρά στην ομάδα του ΠΑΣ, γιατί εμείς θέλαμε και σχεδιάζαμε το παιχνίδι διαφορετικά".

«Ο ΠΑΣ υπερείχε στις μονομαχίες, ενώ στην πρώτη του προσπάθεια σημείωσε ένα υπέροχο γκολ από όμορφη ανάπτυξη. Μετά το 0-1 πιέσαμε λίγο, προσπαθήσαμε να κάνουμε ευκαιρίες και μετά το ημίχρονο αναγκάστηκα να προβώ σε κάποιες αλλαγές. Στο Β' μέρος πέρασα δύο παίκτες που ήξερα ότι θα με βοηθήσουν μόνο όμως για αυτό το χρονικό διάστημα. Πιέσαμε περισσότερο στο διάστημα αυτό, πετύχαμε ένα γκολ που το αξίζαμε και γενικά μπήκαμε καλύτερα στο παιχνίδι. Μετά το 1-1 και κάτω από αυτή τη ζέστη έπρεπε να λάβουμε υπόψη και τις αντεπιθέσεις τους... Με το τελικό αποτέλεσμα πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι»

Καταλήγοντας ο κόουτς της ομάδας της Θράκης ισχυρίστηκε, ότι: «Χάναμε αρκετές μονομαχίες και φυσικά χρειάζεται χρόνος. Απ' το Α' μέρος δεν έμεινα καθόλου ικανοποιημένος. Για να γυρίσει το παιχνίδι ήθελε πολλές δυνάμεις από μέρους μας. Πρέπει να υπάρξει χρόνος προσαρμογής για τις μεταγραφές. Στην 11άδα θα παίζουν πάντα οι πιο φορμαρισμένοι. Για μένα πάντως είναι θετικό το γεγονός ότι η ομάδα πίστεψε στον εαυτό της μετά το 0-1».

Επιμέλεια: Κώστας Τσούγκος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x