sport-fm.gr ΘΕΜΑ

1938, Ιταλία: Επάγγελμα, πρωταθλητές!

Οι Ιταλοί υπερασπίστηκαν με επιτυχία τον τίτλο τους στην

Τέσσερα χρόνια μετά το Μουντιάλ της Ιταλίας, η διοργάνωση μένει Ευρώπη. Η FIFA αναθέτει τη διοργάνωση του τρίτου Παγκοσμίου Κυπέλλου και τελευταίου πριν την έναρξη του δεύτερου παγκοσμίου Κυπέλλου στη Γαλλία. Λογικό κι επόμενο, λοιπόν, οι Ευρωπαίοι να έχουν ξανά τον πρώτο λόγο στον δρόμο για τον τελικό της 19ης Ιουνίου του 1938.

Στο Σταντ Ντε Κολόμπ του Παρισιού η Ουγγαρία παρατάχθηκε απέναντι από την Ιταλία, εστεμμένη από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1934. Οι Ιταλοί θα πάρουν γρήγορα το προβάδισμα με τον Τζίνο Κολαούσι να σκοράρει μόλις στο 6’. Η απάντηση των Ούγγρων δόθηκε άμεσα.

Ο Παλ Τίτκος ισοφάρισε μόλις στο 8ο λεπτό αλλά εκεί κάπου εξατμίστηκε όποια αντίδραση μπορούσαν να βγάλουν οι συμπαίκτες του. Ο Σίλβιο Πιόλα δίνει ξανά προβάδισμα στην Ιταλία στο 16’ και ο Κολαούσι δέκα λεπτά πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου ανεβάζει τον δείκτη του σκορ στο 3-1 για τη «σκουάντρα ατζούρα». Το δεύτερο ημίχρονο μοιάζει να έχει τυπική περισσότερο διαδικασία, αίσθηση που δεν άλλαξε ακόμα και όταν ο Γκιόργκι Σάροσι μείωσε για τους Ούγγρους σε 3-2 στο 70’.

Ο Πιόλα, 12 λεπτά αργότερα, θα πετύχει το 2ο προσωπικό του γκολ, θα ανεβάσει το σκορ στο 4-2 και θα χαρίσει στην Ιταλία δύο μεγάλες πρωτιές: η «σκουάντρα ατζούρα» έγινε η πρώτη ομάδα που κατακτά συνεχόμενους τίτλους και η πρώτη ομάδα που θριαμβεύει μακριά από την έδρα της.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x