sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Παίρνει μεταγραφή στα… 55 του: Τι γινόταν στον κόσμο όταν ο Καζουγιόσι Μιούρα έκανε ντεμπούτο!

Με αφορμή την πιθανή επιστροφή του 55χρονου Καζουγίοσι Μιούρα στην Ευρώπη για να αγωνιστεί (!) μεταφερόμαστε στο ντεμπούτο του και παίρνουμε μια ιδέα για το τι γινόταν στον κόσμο το μακρινό 1986.

Η είδηση ότι ο Καζουγίοσι Μιούρα μπορεί να επιστρέψει στην Πορτογαλία για να συνεχίσει τη μεγάλη (από κάθε άποψη) καριέρα του είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακή.

Πέρα από τα υπόλοιπα όμως, μας έβαλε και σ' ένα ιδιαίτερο τριπάκι:

Να μπούμε στη... χρονομηχανή και να δούμε τι γινόταν στον κόσμο όταν ο 19χρονος τότε Ιάπωνας επιθετικός έκανε το ντεμπούτο του.

Βάλτε ζώνες, μεταφερόμαστε στο 1986!

Η έκρηξη που ακούστηκε σε ολόκληρο τον κόσμο:

Από τις μεγαλύτερες τραγωδίες που σημειώθηκαν πότε. 26 Απριλίου 1986. Έκρηξη του πυρηνικού αντιδραστήρα στο εργοστάσιο του Τσέρνομπιλ. Ο θάνατος απλώνεται παντού, 31 άνθρωποι χάνουν ακαριαία την ζωή τους και άλλοι χιλιάδες μετέπειτα από καρκίνο. Η ποσότητα ραδιενέργειας που απελευθερώθηκε ήταν 200 φορές περισσότερη από τις δυο ατομικές βόμβες Ναγκασάκι και Χιροσίμα μαζί. Μια τραγωδία που επηρέασε σύμφωνα με την Greenpeace πάνω από 90000 θανάτους ανθρώπους, χωρίς αυτό να επιβεβαιωθεί ποτέ.

Καζουγιόσι Μιούρα: Τι γινόταν στον κόσμο στο ντεμπούτο του

Η δολοφονία που στοίχειωνε την Σουηδία:

Ο Ουλωφ Πάλμε στις 28 Φεβρουαρίου δολοφονείται στην μέση του δρόμου Σβεαβέγκεν. Ο πρώην πρωθυπουργός επέστρεφε με την γυναίκα του από τον κινηματογράφο μόνος, χωρίς σωματοφύλακες, κάτι που συνήθιζε και πέφτει θύμα δολοφονικής επίθεσης. Επί χρόνια το έγκλημα έμενε ανεξιχνίαστο μέχρι και το 2020. Μετά από 34 ολόκληρα χρόνια ο εισαγγελέας Κρίστερ Πέτερσον κλείνει την υπόθεση που στοίχειωσε την Σουηδία κατονομάζοντας ως ένοχο τον Στιγκ Ενγκστρομ. Εκείνος αυτοκτόνησε 20 χρόνια πριν, χωρίς να μπορεί να του απαγγείλει οποιαδήποτε κατηγορία.

Καζουγιόσι Μιούρα: Τι γινόταν στον κόσμο στο ντεμπούτο του

Τα 74 δευτερόλεπτα του Τσάλεντζερ:

Η τραγωδία του Τσάλεντζερ συνέβη στις 28 Ιανουαρίου 1986, όταν το διαστημικό λεωφορείο Τσάλεντζερ διαλύθηκε 73 δευτερόλεπτα μετά την εκτόξευσή του, με συνέπεια το θάνατο του επταμελούς πληρώματός του, ενώ στην αποστολή συμπεριλαμβανόταν για πρώτη φορά ένας πολίτης, η δασκάλα Κρίστα Μακόλιφ. Η καταστροφή του διαστημόπλοιου έγινε πάνω από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα, ενώ προκλήθηκε από αποκόλληση σε δακτύλιο σφραγίσματος (O-ring) στη δεξιά δεξαμενή. Ήταν η δέκατη αποστολή του Τσάλεντζερ και η 25η αποστολή του προγράμματος των Διαστημικών Λεωφορείων των ΗΠΑ.




Η μια και μοναδική Ρουμανική πρωταθλήτρια Ευρώπης:


Τα θλιβερά γεγονότα ήταν πολλά, αλλά και μια ευχάριστη έκπληξη επιφύλασσε στο ποδοσφαιρικό κοινό η Στεάουα Βουκουρεστίου. Η ρουμανική ομάδα καταφέρνει να γίνει η μία και μοναδική πρωταθλήτρια Ευρώπης από την Ρουμανία. Στον τελικό της 7ης Μαΐου αντιμετώπισε την Μπαρτσελόνα στο Ραμόν Σάντσες Πιθχουάν. Τελικό αποτέλεσμα 0-0 και οι ομάδες θα λύσουν τις διαφορές του στα πέναλτι. Ο Χέλμουτ Ντουκάνταμ γίνεται ο ήρωας της βραδιάς, αφού αποκρούει και τα 4 πέναλτι των «καταλανών» και με σκορ 2-0 η Στεάουα θα στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης.



Επιμέλεια: Δανιήλ Παπαδόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x