F1

Ο Τοντ θέλει γαλλικό Γκραν Πρι

Την αναγκαιότητα της επιστροφής του γαλλικού Γκραν Πρι στο καλεντάρι του 2010, εξέφρασε ο πρόεδρος της FIA, Ζαν Τοντ, στη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό της Γαλλίας, Φρανσουά Φίλιον.

Την αναγκαιότητα συμμετοχής του γαλλικού Γκραν Πρι στο καλεντάρι του 2010, εξέφρασε ο πρόεδρος της FIA, Ζαν Τοντ, στη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό της Γαλλίας, Φρανσουά Φίλιον:

Θα είναι κρίμα αν δεν πραγματοποιηθεί Γκραν Πρι στη Γαλλία. Σημαντικό είναι να μείνει στο καλεντάρι το γαλλικό Γκραν Πρι. Το να χάσουμε ένα τόσο σημαντικό διεθνές γεγονός, θα έχει οικονομικές συνέπειες.

Φέτος ήταν η πρώτη χρονιά που η Γαλλία δεν φιλοξένησε αγώνα της Φόρμουλα 1, λόγω οικονομικών προβλημάτων, ενώ προς το παρόν δεν προβλέπεται να συμμετέχει ούτε στο επόμενο πρωτάθλημα.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της FIA και ο Πρωθυπουργός της Γαλλίας συζητούν την κατασκευή νέου σιρκουί, με τον Τοντ να δηλώνει: “ Υπάρχουν τουλάχιστον τρεις πίστες που μπορούν να φιλοξενήσουν τη Φόρμουλα 1, Λέ Μάν, Μάνι Κουρ και Πολ Ρίτσαρντ. Η κατασκευή μιας νέας πίστας, απαιτεί χρόνο, ενώ μια έτοιμη μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα ”

Επιμέλεια: Σταυρούλα Σάββα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x