Μπάμπης Χριστόγλου

Πρώτα το μηδέν

SportDay

Φτάσαμε λοιπόν στην παραμονή του πρώτου μεγάλου ματς. Ο Ρεχάγκελ αποκάλυψε από χθες τους μισούς απ' όσους θα πάρουν μέρος στην αρχική ενδεκάδα, αλλά έτσι δεν μπορεί να βγάλει κανείς σαφές συμπέρασμα για να κάνει σχόλιο. Το βέβαιο είναι πως οι αντίπαλοί μας είναι μια καλά δουλεμένη ομάδα, που έχει ως βάση για παίκτες και στυλ παιχνιδιού την Ντιναμό Κιέβου.

Αυτό με κάνει να φοβάμαι πολύ περισσότερο το πρώτο παιχνίδι, μια και οι Ουκρανοί συνηθίζουν να σκοράρουν εκτός έδρας. Είναι πολλές φορές καλύτεροι μακριά από την έδρα τους και πολύ δυνατοί στις αντεπιθέσεις. Οπότε για μένα η προτεραιότητα είναι να κρατήσουμε το μηδέν στην άμυνα και ακόμα κι ένα ισχνό προβάδισμα 1-0 θα είναι πολύ μεγάλη υπόθεση. Οπως ανέφερα και σε προηγούμενο κείμενο μέσα στην εβδομάδα, είναι τελείως διαφορετική η λογική των μπαράζ και βέβαια δεν είναι και ό,τι πιο συχνό ως διαδικασία οι διπλοί αγώνες ανάμεσα σε εθνικές ομάδες.

Γι’ αυτό και δεν μπορεί κανείς να προχωρήσει σε πρόβλεψη με βεβαιότητα και να διαβάσει δύο ματς ανάμεσα στις ίδιες ομάδες μέσα σε τέσσερις ημέρες. Θεωρώ πως -όπως πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις- θα μετρήσει το ποιος το θέλει περισσότερο. Θα παίξει ρόλο κυρίως, όμως, το ποιος έχει περισσότερα ψυχικά αποθέματα, πιο πολλές δυνάμεις και ποιος θα σταθεί πιο ψύχραιμος. Η κοντινή απόσταση ανάμεσα στους δύο αγώνες κάνει τους παράγοντες αντοχή και διαχείριση ακόμα πιο καθοριστικούς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x