Γιώργος Χελάκης

Ο Μπάγεβιτς από εντολή, ο Ζίκο γιατί δεν ξέρει...

SportDay

Για μία ομάδα που έχει ανεξόφλητους τους ποδοσφαιριστές της έχει ιδιαίτερη σημασία να τους δίνει πριμ 150.000 ευρώ σε περίπτωση νίκης στο ντέρμπι. Κατ' αρχάς δείχνει με τον πιο κατηγορηματικό και αδιάψευστο τρόπο πως υπάρχουν λεφτά. Αν όχι στο ταμείο της ΠΑΕ, τουλάχιστον στις τσέπες των μετόχων.

Οι κ. Νοτιάς, Παππάς και ο υποψήφιος πρόεδρος κ. Αδαμίδης βάζουν ρεφενέ τα λεφτά για το πριμ. Μας λένε, δηλαδή, ότι εκτός από μέτοχοι είναι (κυρίως) οπαδοί της ΑΕΚ. Αμφιβάλλω αν με την κίνησή τους θα πωρώσουν τους παίκτες της «Ενωσης». Οι περισσότεροι θα προτιμούσαν να ήταν σε τάξη οι τραπεζικοί λογαριασμοί κι ας έλειπε το έξτρα πριμ.

Ομως, η κίνηση των κυρίων Νοτιά και Παππά έχει δυνατό συμβολισμό. Δείχνει ότι οι δυο τους δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν την ΑΕΚ στο έλεος των χρεών και των δανειστών της. Ο νεαρός δικηγόρος κ. Αδαμίδης μπορεί μέχρι χθες να ήταν άγνωστος στον κόσμο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, αλλά ίσως από τις 19 του μηνός να κουμαντάρει την ΠΑΕ με προίκα τα λεφτά που χρειάζονται για να βγει η χρονιά και «πανωπροίκι» την εξόφληση του δανείου στη Μόργκαν Στάνλεϊ και άρα την απελευθέρωση των μετοχών που ήταν ενεχυριασμένες.

Με άλλα λόγια, λίγες ώρες πριν από τη σέντρα στο ντέρμπι δημιουργείται στην «Ενωση» ένας κάποιος αέρας αισιοδοξίας.

Το γεγονός φέρνει πρώτο απ' όλους τον Μπάγεβιτς προ των ευθυνών του. Αν μη τι άλλο, σήμερα πρέπει να παρουσιαστεί στο γήπεδο μία μαχητική και παθιασμένη ομάδα με ανακτημένη τη χαμένη αυτοπεποίθηση. Είναι η ελάχιστη υποχρέωση στην οποία οφείλουν να ανταποκριθούν παίκτες και προπονητής.

Τα τεχνικά – αγωνιστικά στοιχεία έρχονται στη συνέχεια. Η πρόθεση του Μπάγεβιτς να παίξει με επιθετική τετράδα τους Μαντούκα – Σκόκο – Τζεμπούρ – Μπλάνκο μπορεί να προσδώσει χαρακτήρα ροκ στο παιχνίδι. Να θυμίσει τον φοβερό τελικό του Κυπέλλου. Ο Μπάγεβιτς με μία τέτοια επιλογή αφήνει το ματς να ισορροπήσει σε τεντωμένο σκοινί. Στη λογική «όσα φάμε κι όσα βάλουμε».

Είναι γεγονός ότι η επιθετική τριπλέτα πίσω από τον Μπλάνκο έχει χαλαρή σχέση με αυτό που αποκαλούμε συμμετοχή στην αμυντική προσπάθεια της ομάδας. Μοιραία το βάρος θα πέσει στο αμυντικό δίδυμο των Καφέ και Γιάχιτς...

Κάπως έτσι θα λειτουργήσει από την πλευρά του και ο Ζίκο. Η απουσία του Ντουντού του στερεί τον βασικό αμυντικό πνεύμονα της ομάδας. Η απερισκεψία του κόουτς να αφήσει εκτός αποστολής τους Λεντέσμα, Στολτίδη τον αφήνει ξεκρέμαστο στην περίπτωση που θα χρειαστεί παίκτη στη θέση αυτή κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Κατά συνέπεια υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για ανοικτό παιχνίδι με πλούσιο θέαμα και –ίσως– αρκετά γκολ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x