Ευρώπη

Πρώτος και καλύτερος!

Ο Πανελλήνιος επικράτησε 77-64 της Νανσί στο κλειστό του Περιστερίου και τερμάτισε στην πρώτη θέση του Η’ ομίλου, παίρνοντας πανηγυρικά για πρώτη φορά στην ιστορία του την πρόκριση στους «16» του Euro Cup. Κορυφαίος για τους «ολυμπιονίκες» ο Τζόσουα Ντέιβις, ο οποίος πέτυχε 28 πόντους.

Ο Πανελλήνιος επικράτησε 77-64 της Νανσί στο κλειστό του Περιστερίου και τερμάτισε στην πρώτη θέση του Η’ ομίλου, παίρνοντας πανηγυρικά για πρώτη φορά στην ιστορία του την πρόκριση στους «16» του Euro Cup. Κορυφαίος για τους «ολυμπιονίκες» ο Τζόσουα Ντέιβις, ο οποίος πέτυχε 28 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 18-14, 35-34, 48-50, 77-64

Εντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημα για τον Πανελλήνιο, καθώς μετά το τρίποντο που δέχτηκε από τον Τσικαμπό, οι παίκτες του Ηλιά Ζούρου ήταν ασταμάτητοι…Οι γηπεδούχοι έχοντας πλουραλισμό στην επίθεση προηγηθήκαν με 11-3 και διατήρησαν το προβάδισμα μέχρι το τέλος της περιόδου 18-14, με τους Γάλλους να έχουν ανεβάσει την απόδοση τους, αφού 2:00’ πριν την ολοκλήρωση του δεκαλέπτου μπόρεσαν να φέρουν στα ίσα το ματς (13-13).

Οι «ολυμπιονίκες» έχοντας σε εξαιρετική κατάσταση τους Σμιθ και Μπλάκνεϊ, εκτόξευσαν τη διαφορά στους 12 (26-14), τη μεγαλύτερη μέχρι εκείνο το σημείο στο παιχνίδι. Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν ανάλογη… Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν ταχύτητα, βελτίωσαν την άμυνά τους και με το τρίποντο του Μπρουν λίγο πριν ολοκληρωθεί η δεύτερη περίοδος, πέρασαν ξανά μπροστά με 34-33, μετά το 3-0 στην αρχή του αγώνα. Ο Γιόνσεν με το δίποντο που πέτυχε έδωσε ξανά το προβάδισμα στην ελληνική ομάδα με 35-34, διαμορφώνοντας παράλληλα το σκορ του ημιχρόνου, με τον Πανελλήνιο να μην θυμίζει σε τίποτα την ομάδα του πρώτου δεκαλεπτου.

Το παιχνίδι ήταν πραγματικό ντέρμπι… Ο Πανελλήνιος έβρισκε τις λύσεις στο πρόσωπο του Ντέιβις, ο οποίος κρατούσε την ομάδα του μπροστά στο σκορ, μόλις με τρεις πόντους (44-41). Οι Γάλλοι οι οποίοι ήταν πάντα κοντά, κατάφεραν με ένα ξέσπασμα (σερί 7-0) να ξαναπάρουν το προβάδισμα 50-46, ενώ ο Χαραλαμπίδης μείωσε στους δύο (50-48), με δύο εύστοχες βολές.

Πλέον είχαμε μπει στο πιο κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού. Οι δύο ομάδες συνέχισαν να είναι κοντά στο σκορ, όμως ο Πανελλήνιος ήταν πιο ψύχραιμος στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης και με τον Ντέιβις να… «πετάει φωτιές», οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πανηγυρίσουν μια σπουδαία νίκη με 77-64 και να πάρουν την πρόκριση για τους 16 της διοργάνωσης.

Πανελλήνιος: Ξανθόπουλος, Χαραλαμπίδης 12 (2), Καλαϊτζής 6 (2), Γιόνσεν 4, Σμιθ 9 (1), Πετρουλας, Μπλάκνεϊ 8 (2), Ντέιβις 28 (4), Βουγιούκας 10, Όστοϊτς

Νανσί: Κοξ 9 (1), Ακινμπάλα 8, Γκριρ Τζ. 7 (1), Σλότερ 8, Μπενγαμπέρ, Τσικαμπού 5 (1), Γκριρ Ρ. 13 (1), Μπρουν 14 (2)


Μετά τη λήξη της αναμέτρησης, ο Ελληνας τεχνικός τόνισε πως: "Πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες και τους συνεργάτες μου για τη δουλειά που έγινε. Η Νανσί είναι μία πολύ καλή και απρόβλεπτη ομάδα. Ο πρώτος στόχος της χρονιάς επετεύχθη. Είναι η δεύτερη σερί χρονιά που η ομάδα περνά στους "16". Πηγαίνουμε βήμα βήμα. Αν τα παιδιά είναι υγιή, θέλω να πιστεύω πως φέτος θα προχωρήσουμε περισσότερο και θα φτάσουμε στους 8".


Οι αντίπαλοι του Πανελληνίου στους «16»:

Μπιλμπάο, Μπενετόν, Νίμπουργκ


Επιμέλεια: Άγγελος Ζάχος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x