Λόγια στον... αέρα

Η… «τακτική» φταίει ή τα ΠΑΙΔΑΡΙΩΔΗ ΑΤΟΜΙΚΑ ΛΑΘΗ;

Δεν μ’ ενδιαφέρει ούτε η «αγιογραφία» ούτε όμως και η… «αποκαθήλωση» κανενός, στο χώρο του ποδοσφαίρου. Συμφωνώ, εξάλλου, απολύτως με τη ρήση του Ηλία Ατματσίδη, ότι «ήρωες είναι ο Κολοκοτρώνης και ο Καραϊσκάκης, εμείς απλώς κάνουμε τη δουλειά μας». Και έχω διαφωνήσει κάθετα με όσους μιλούν για ματς «ζωής ή θανάτου» και με αναφορές τύπου «τους ξεφτίλισαν» ή «τους διέσυραν», στο ποδόσφαιρο.

Του Γιάννη Καραλή

Δεν μ’ ενδιαφέρει ούτε η «αγιογραφία» ούτε όμως και η… «αποκαθήλωση» κανενός, στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Συμφωνώ, εξάλλου, απολύτως με τη ρήση του Ηλία Ατματσίδη, ότι «ήρωες είναι ο Κολοκοτρώνης και ο Καραϊσκάκης, εμείς απλώς κάνουμε τη δουλειά μας».

Και έχω διαφωνήσει κάθετα με όσους μιλούν για ματς «ζωής ή θανάτου» και με αναφορές τύπου «τους ξεφτίλισαν» ή «τους διέσυραν», στο ποδόσφαιρο.

Την ίδια στάση (προσπαθώ να) έχω κι απέναντι στον Μπάγεβιτς. Αλλά και στον… Τζιμπούρ, βεβαίως. Και μπορεί να υπάρχει το ρητό «από ΤΡΕΛΟ και από μικρό μαθαίνεις την αλήθεια», υπάρχει όμως και το λαϊκό άσμα «ασ’ τον τρελό στην τρέλα του… τον κόσμο αυτό σιχάθηκε και έφτιαξε έναν ΔΙΚΟ ΤΟΥ»!

Λόγω των εξετάσεων, λοιπόν, των σπουδαστών του Κ.Α.Ρ., έβλεπα τις προάλλες το 1ο ημίχρονο του ντέρμπι ΠΑΟ-ΑΕΚ.

Χωρίς περιγραφή (με ήχο γηπέδου) και βλέποντας το, συνολικά, 4-5 φορές, μπόρεσα να ξεχωρίσω ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ το πόσο Α-ΔΙ-ΚΑ ήταν όσα καταμαρτυρούσε ο Τζιμπούρ στον Μπάγεβιτς! Οι αιτιάσεις του Γαλλοαλγερινού; 100%... οφσάιντ.

Η ΑΕΚ, ΚΑΙ στα 45’, ήταν μια ομάδα που τη στήριζαν η τακτική και η σωστή ΣΩΣΤΗ ομαδική ΚΙΝΗΣΗ στο χώρο.

Αυτά τα δύο είναι που εμποδίζουν τον ΠΑΟ να περνάει με ευκολία την μπάλα στην περιοχή του Αραμπατζή. Που του στερούν πλήρως την επίθεση από τον άξονα και που εξουδετερώνουν τις περισσότερες πλαγιοκοπήσεις του.

Αντίθετα, είναι ΕΜΦΑΝΕΣ ότι η ΑΕΚ ΥΣΤΕΡΕΙ σε ΑΤΟΜΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ. Με αποτέλεσμα να χάνει πολλές προσωπικές μονομαχίες, κυρίως με τον Καράμπελα κόντρα στον Σαλπιγγίδη, αλλά και με τους Καφέ-Γιάχιτς-Μαντούκα απέναντι σε Ζιλμπέρτο-Κατσουράνη-Καραγκούνη.

Ακόμη και στο γκολ της, το γύρισμα του Τζιμπούρ είναι ΛΑΘΟΣ, αφού πηγαίνει για τον Μαντούκα, του τη δίνει στην… πλάτη (στα 4-5 μέτρα!) και «διορθώνει» ο Σκόκο, που σκοράρει ερχόμενος σαν «τρέιλερ»!

Ξοδεύει άλλες 3-4 ΚΑΛΕΣ φάσεις για κόντρα, με λάθος πάσα του Καφέ, λανθασμένο οφσάιντ στον Τζιμπούρ από πάσα του Ζεράλδο, μια πολύ προωθημένη πάσα του Τζιμπούρ στον Σκόκο, που την πρόλαβε ίσα-ίσα στη γραμμή του άουτ και μια λανθασμένη κάθετη του Μπλάνκο στον Σκόκο που έβγαινε (την ίδια στιγμή) απ’ την περιοχή!

Το ίδιο έγινε, μέσες-άκρες, και στο β’ μέρος. Τότε που η ΑΕΚ έχει 4 κόντρες, με 4 εναντίον 2 και 3 εναντίον 2, και ή κάνει λανθασμένη πάσα την κρίσιμη στιγμή ή καθυστερεί και τη σταματά με φάουλ (σσ. Σπυρόπουλος σε Σκόκο, Βύντρα σε Σκόκο και Ζιλμπέρτο σε Τζιμπούρ) ο Παναθηναϊκός.

Ήταν, λοιπόν, το… «σύστημα», η… «τακτική» που της έλειπαν; Ή μήπως πρέπει να δει ο Τζιμπούρ (και οι συμπαίκτες του) τα ΠΑΙΔΑΡΙΩΔΗ ΑΤΟΜΙΚΑ λάθη τους, που αν τα απέφευγαν, έστω και κατά 50%, η… τακτική θα ΘΡΙΑΜΒΕΥΕ;

Μια απορία, τροφή για σκέψη και προβληματισμό, εκφράζω.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x