F1

Οι πιλότοι μίλησαν

Ομάδες και πιλότοι χρησιμοποιούν τα επίσημα δοκιμαστικά πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της Φόρμουλα 1 για να αντιληφθούν την απόδοση τους, αλλά και για να διορθώσουν τις ρυθμίσεις του μονοθέσιου. Την τελευταία ημέρα των δοκιμών στην πίστα της Χερέθ, ο Λιουίς Χάμιλτον με την McLaren έκανε τον ταχύτερο χρόνο, αφήνοντας πίσω του την Force India του Άντριαν Σούτιλ.

Ομάδες και πιλότοι χρησιμοποιούν τα επίσημα δοκιμαστικά πριν την έναρξη του πρωταθλήματος για να αντιληφθούν την απόδοση τους, αλλά και για να διορθώσουν τις ρυθμίσεις του μονοθέσιου.

Την τελευταία ημέρα των δοκιμών στην πίστα της Χερέθ, ο Λιουίς Χάμιλτον με την McLaren έκανε τον ταχύτερο χρόνο, αφήνοντας πίσω του την Force India του Άντριαν Σούτιλ.

Ο περσινός διεκδικητής του τίτλου, Σεμπάστιαν Φέτελ, τόνισε πως οι ομάδες δεν παρουσιάζουν μεγάλες διαφορές:
«Είμαστε όλοι κοντά, η διαφορά είναι λίγα δευτερόλεπτα, έτσι Ferrari, McLaren και Mercedes έχουν μικρές διαφορές. Ωστόσο και η Toro Rosso φαίνεται αρκετά δυνατή. Πολλά θα συμβούν μέχρι να φτάσουμε στο Μπαχρέιν»

Από την άλλη, ο Μίκαελ Σουμάχερ, πιστεύει ότι είναι νωρίς για να βγάλουν συμπεράσματα «Είναι δύσκολο να καταλάβουμε τις άλλες ομάδες, καθώς ξέρουμε ότι το φορτίο καυσίμων θα παίξει ιδιαίτερο ρόλο. Τέσσερις είναι οι μεγάλες ομάδες, με τη Sauber και τη Renault να είναι γρήγορες, η απορία είναι πόσο γρήγορες», δήλωσε ο πιλότος της Mercedes GP.

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Τζένσον Μπάτον επικεντρώθηκε στην εικόνα της Ferarri,τονίζοντας: «Μπορείς να πεις πως η Ferrari είναι γρήγορη, αλλά δεν ξέρουμε πόσο γρήγορη, δεν μπορείς να κάνεις τέτοιους χρόνους αν δεν είσαι ανταγωνιστικός»

Στην έναρξη μιας νέας εποχής πιστεύει ο Φερνάντο Αλόνσο : «Η χρονιά φαίνεται πολύ διαφορετική. Ωστόσο, πρέπει να περιμένουμε μέχρι το Μπαχρέιν»

Τα δοκιμαστικά στην πίστα της Χερέθ δεν βοήθησαν πολύ τις ομάδες, καθώς η βροχή δυσκόλεψε αρκετά τους πιλότους, οι οποίοι δεν βγήκαν όσο θα ήθελαν στην πίστα. Η επόμενη περίοδος αρχίζει στις 17 Φεβρουαρίου μέχρι τις 20.

Επιμέλεια: Σταυρούλα Σάββα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x