Λόγια στον... αέρα

Ο ΠΑΟ «μπάζει» και ο ΟΣΦΠ επιδιώκει την πιο …«ΘΡΥΛΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ»!

Ήττα ο ΠΑΟ; Λογικό και αναπόφευκτο (για τους «πράσινους») το «διπλό» που ακολούθησε στην Τρίπολη και …χαμός στην κορυφή! Στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός έκανε μια μεγάλη ευκαιρία με το δοκάρι του Σισέ στο 8’ κι αυτή ξεκίνησε με …τρεις παίκτες οφσάιντ.

Ήττα ο ΠΑΟ; Λογικό και αναπόφευκτο (για τους «πράσινους») το «διπλό» που ακολούθησε στην Τρίπολη και …χαμός στην κορυφή!

Στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός έκανε μια μεγάλη ευκαιρία με το δοκάρι του Σισέ στο 8’ κι αυτή ξεκίνησε με …τρεις παίκτες οφσάιντ.

Σε ένα πρώτο μέρος που οι γηπεδούχοι δοκίμασαν με …λόμπες στην πλάτη της άμυνας της Καβάλας, χωρίς, όμως, να προλάβουν, σε κανα δύο περιπτώσεις, το κοντρόλ οι Λέτο και Σισέ, ενώ στην καλύτερή του δημιουργία, ατύχησε να δίνει ο Σισέ την ασίστ και να πρέπει να μεταβληθεί ο Βύντρα σε εκτελεστή: άουτ, στο 35’!

Ο 63χρονος Άαντ ντε Μος έδωσε ρεσιτάλ κοουτσαρίσματος. Ξεκίνησε με 4-4-1-1. Πολύ νωρίς πήγε τον δεξιό μπακ Κβοζντένοβιτς στ’ αριστερά, γυρίζοντας μπακ τον (χαφ) Ντικρόκ και τον αριστερό μπακ Οικονόμου, αριστερό χαφ. Στο 27’(!) έβγαλε τον Κβοζντένοβιτς, (ξανά) γύρισε μπακ αριστερό τον Οικονόμου, βάζοντας αριστερό μεσο-επιθετικό τον Σμολάρεκ. Στο 56’ έβγαλε τον Λάκη, πέρασε τον Πετκάκη δεξί μπακ κι ανέβασε (ξανά) τον Ντικρόκ στα χαφ. Στο 63’ δε, έβγαλε τον «πεθαμένο» Ορούμα (και τραυματίας στον ώμο) βάζοντας τον Ρινκόν που πρόσθεσε δύναμη, ταχύτητα, «φρέσκα» πόδια -και μυαλό- δίνοντας πολύ μεγαλύτερη επικινδυνότητα στις αντεπιθέσεις.

Κι ο Νιόπλιας; Ούτε η είσοδος του Νίνη (46’) αντί του Λέτο, πρόσθεσε κάποια …κάθετη πάσα (που τόσο πολύ έλειψαν χθες), ούτε -πολύ περισσότερο- η έξοδος, του μοναδικού του «κόφτη», Σιμάο, με την είσοδο του Κλέιτον στο 69’ (μετά το 0-1) «έδεσε» το κέντρο του ΠΑΟ. Αντιθέτως. «Άνοιξε» εύκολους διαδρόμους για αντεπιθέσεις της Καβάλας…

Ο Ολυμπιακός, με τον Λούα Λούα να …χορεύει στη λάσπη, άνοιξε το σκορ στο 4’ και κλείδωσε το διπλό με το πλασέ-οβίδα στο 40’ (1-3). Ενδιάμεσα, είχαμε το 0-2 στο 8’, όπου, όμως, ο Στολτίδης ξεκινά τη φάση από θέση οφσάιντ και την πρόσκαιρη μείωση του σκορ (1-2).

Ο Ολυμπιακός παλεύει, πλέον, στα ίσια για μια …«θρυλική» ανατροπή, σε μία σεζόν που κάθε Κυριακή παρατάσσεται αποδεκατισμένος! Θυμηθείτε ότι χθες έπαιξε χωρίς Μέλμπεργκ, Ντουντού και Γκαλέτι!

Κατά τ’ άλλα, η ΑΕΚ (7 ματς αήττητη στο β’ γύρο) και ο Άρης, δύσκολα θα χάσουν τις θέσεις τους στην 5άδα, έστω κι αν Ατρόμητος και Καβάλα είναι καλές ομάδες.

Τέλος, η ουρά …«φλέγεται»! Η Λάρισα νίκησε την Ξάνθη, Πανιώνιος και Ηρακλής …0-0, ενώ ο ΠΑΣ έχασε και ο Λεβαδειακός …κατάφερε να προηγηθεί στο 88’ και να ισοφαριστεί από τον Ατρόμητο, στις καθυστερήσεις!

Τελευταίο άφησα τον ΠΑΟΚ. Που χωρίς Γκαρσία-Βιτόλο έμεινε «καθαρός» στο βούρκο του «Ζωσιμάδες». Ξεπέρασε το 0-4 του Κυπέλλου, νίκησε και την Κυριακή υποδέχεται τον ΠΑΟ, στην Τούμπα σε ντέρμπι-τίτλου!

Διότι νικώντας τον ΠΑΟ δεν γίνεται απλά «ρυθμιστής». Γίνεται αυτομάτως …συνδιεκδικητής!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x