Λόγια στον... αέρα

Τους έδειξε… «ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ»!

Αυτό το... τρελό κι όμως αληθινό, που συμβαίνει με τον Παναθηναϊκό στην Ευρώπη, το ζήσαμε ξανά. Και μάλιστα με τόσο εμφατικό τρόπο, ώστε να επαναλάβουμε αυτά τα – εξωεπιστημονικά μεν, αποδεικνυόμενα διαρκώς στην πράξη δε- περί «DNA των πράσινων», που όποιοι κι αν παίζουν, σε όποια συγκυρία και με όποιον αντίπαλο, τούς βγαίνει στα ευρωπαϊκά ματς! Πραγματικά ακούγεται μεταφυσικό.

Νάτο πάλι!

Αυτό το.. τρελό κι όμως αληθινό, που συμβαίνει με τον Παναθηναϊκό στην Ευρώπη, το ζήσαμε ξανά. Και μάλιστα με τόσο εμφατικό τρόπο, ώστε να επαναλάβουμε αυτά τα – εξωεπιστημονικά μεν, αποδεικνυόμενα διαρκώς στην πράξη δε- περί «DNA των πράσινων», που όποιοι κι αν παίζουν, σε όποια συγκυρία και με όποιον αντίπαλο, τους βγαίνει στα ευρωπαϊκά ματς!
Πραγματικά ακούγεται μεταφυσικό! Όμως, ποιός μπορεί να προσπεράσει έτσι, χωρίς να του προκαλέσει απορίες, το γεγονός ότι ο ΠΑΟ έχει παίξει έναν τελικό Πρωταθλητριών και δύο ημιτελικούς, σε Πρωταθλητριών και Τσάμπιονς Λιγκ;

Και, αλήθεια, πώς να μην σταθείς και να μην… ΥΠΟΚΛΙΘΕΙΣ, στην τεράστια χθεσινή ΑΝΑΤΡΟΠΗ κόντρα στη Ρόμα, με όλα τα στοιχεία των ημερών εις βάρος του;

Κόντρα στην, ΑΗΤΤΗΤΗ σε 20 σερί ματς, ιταλική ομάδα, την (βαθμολογικά και βάσει αποτελεσμάτων) κορυφαία ομάδα του planetfootball τον μήνα Γενάρη, που από τη 14η-15η θέση βρέθηκε…. 2η στο Campionato, που προηγήθηκε 2 φορές στη διάρκεια του αγώνα και μάλιστα τη δεύτερη φορά στο 80’ και κόντρα στην εικόνα του παιχνιδιού!
Και.. «ποιος» Παναθηναϊκός;

Ο ευρισκόμενος σε … «γκρίνια», 4 ημέρες μετά το … «απαξιωτικό» 0-2 απ’την Καβάλα, μία μέρα μετά το ξέσπασμα (ψυχής και ειλικρίνειας, για μένα) του Νίκου Νιόπλια και μόλις 3 ημέρες πριν από το ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΤΑΤΟ, για την κατάκτηση του τίτλου, ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ!

Αυτό το 3-2, που θεωρώ ότι, 12 ώρες μετά, δεν έχει νόημα να το αναλύσουμε ποδοσφαιρικά, είναι, πέρα από πολύ μεγάλο αποτέλεσμα σ’ ένα σπουδαίο ευρωπαϊκό αγώνα, μια… «ενδοφλέβια ένεση» κουράγιου, πίστης και δύναμης για τους παίκτες του ΠΑΟ!

Που ίσως αποδειχθεί η καθοριστικότερη νίκη της σεζόν στην πορεία για τον … εγχώριο τίτλο!
Ναι, σωστά διαβάζετε. Διότι, όπως συζητούσαμε και με τους ακροατές του NovaΣΠΟΡ FM χθες, πριν από το παιχνίδι, μπορεί να πρόκειται για διαφορετικά ματς, κόντρα σε Ρόμα και ΠΑΟΚ, σε διαφορετικές διοργανώσεις, όμως καλείται να τα κερδίσει η … ίδια ομάδα, με μπάλα αλλά και … ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ. Και από χθες, είναι στα… ΥΨΗ!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x