Λόγια στον... αέρα

Και κρίμα (αλλά) και άδικο το 0-1

Θα μου επιτρέψετε να ξεκινήσω με μία φράση που χρησιμοποίησα το βράδυ της Τρίτη στην τηλεοπτική εκπομπή της Nova για το Champions League: ΚΡΙΜΑ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟ.

Γράφει ο Γιάννης Καραλής

Θα μου επιτρέψετε να ξεκινήσω με μία φράση που χρησιμοποίησα το βράδυ της Τρίτης στην τηλεοπτική εκπομπή της Nova για το Champions League: ΚΡΙΜΑ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟ.

Διότι πιστεύω πως το 0-1 της Μπορντό στο Φάληρο ήταν… και τα δύο.

- Ήταν «ΚΡΙΜΑ» για έναν μαχητικό Ολυμπιακό που έτρεξε 111,760 χλμ. στο γήπεδο, καταθέτοντας δύναμη ψυχής, ικανή – από ό,τι φάνηκε – να βγάλει αντοχές, τρεξίματα, αλλά και παραπάνω χιλιόμετρα στο χορτάρι!

- Ήταν «ΚΡΙΜΑ» για την προσπάθεια μίας ομάδας που έχει ξεχάσει τον όρο «πλήρης» και που την Τρίτη ευτύχησε να μετράει μόνο (!) δύο – πολύ σημαντικές αλλά δύο – μεγάλες απουσίες του Γκαλέτι και του Ντουντού.

Και στα δύο προαναφερθέντα, όμως, δεν του φταίει κανείς του Ολυμπιακού. Και για την καλύτερη, συνολικά, φυσική κατάσταση του αλλά και για τις περισσότερες «πρώτες λύσεις» στο ρόστερ του, ώστε να είναι σε θέση να καλύπτει πολλές και σημαντικές απουσίες, όπως π.χ. οι φετινές, ευθύνεται ο ίδιος και μόνον.

Όμως την Τρίτη είδαμε την ομάδα με την άμυνα-μπετόν του Champions League (-2 γκολ!), να δέχεται πέντε κλασσικές ευκαιρίες από τον Ολυμπιακό στο β’ μέρος! Να «σώζεται», δε ποικιλοτρόπως, αφού η κεφαλιά του Μαρέσκα (58’) έφυγε άουτ, το σουτ του Λούα Λούα το έβγαλε κόρνερ με τα νύχια ο Καρασό- κι ας έδωσε άουτ ο Γουέμπ – όπως και την γυριστή κεφαλιά του Αφρικανού στο 87’ στο οποίο (από το κόρνερ) ο Τοροσίδης έπιασε κεφαλιά-γκολ, αλλά ο Σαλμέ έδιωξε μισό μέτρο πριν τη γραμμή!

Και έτσι, για… γκραν φινάλε, αποκρούστηκε και η κεφαλιά του Λούα Λούα λίγο πριν γίνει γκολ στο 92’ όπου όμως στην εξέλιξη σκόραρε ο Μαρέσκα. Την ίδια στιγμή, ο Σιανί παίρνει… παραμάζεμα τον Ντάρμπισιρ για να μην απειλήσει κι ο Καρασό τον… ψιλοσπρώχνει για να μην του κόβει τον δρόμο στην έξοδο. Κι αυτό όλο, ο Γουέμπ το είδε… φάουλ του Ντάρμπισιρ κι ακύρωσε το γκολ!

Για αυτό στον πρόλογο (όπως και στο Champions Live στη Nova) μίλησα για ΑΔΙΚΟ…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x