Λόγια στον... αέρα

Ποιόν… “Totti”, τον “Nini” χάζευαν οι Ρωμαίοι!

Ναι.. Ο Παναθηναϊκός είχε την τύχη να τραυματιστούν, πριν τις συναντήσεις με την Ρόμα, οι Τότι και Τόνι. Σύμφωνοι. Η απώλεια του Πιζάρο, παραμονή της ρεβάνς, «έκοψε στα δύο»τη Ρόμα.Όμως βρέθηκε να χάνει δύο φορές, 0-1 και 1-2. Στην Αθήνα. Και αυτό το ΑΝΕΤΡΕΨΕ σε 3-2!

Ναι.. Ο Παναθηναϊκός είχε την τύχη να τραυματιστούν, πριν τις συναντήσεις με την Ρόμα, οι Τότι και Τόνι.
Σύμφωνοι. Η απώλεια του Πιζάρο, παραμονή της ρεβάνς, «έκοψε στα δύο»τη Ρόμα.Όμως βρέθηκε να χάνει δύο φορές, 0-1 και 1-2. Στην Αθήνα. Και αυτό το ΑΝΕΤΡΕΨΕ σε 3-2!

Του Γιάννη Καραλή

Κι όταν στην «αιώνια πόλη, βρέθηκε με σκορ αποκλεισμού στην πλάτη του από το 11ο λεπτό, μετά το φάουλ βολίδα του Ρίισε, αντί να πανικοβληθεί, να χάσει την πυξίδα του και να καταρρεύσει, όχι μόνο στάθηκε όρθιος αλλά ΔΙΕΛΥΣΕ τη Ρόμα, μέσα σε 6'!

Το πέναλτι στο 40', το κέρδισε ο Νίνης και σκόραρε ο Σισέ το 1-1.
Με μια. βόμβα, απ'το δεξί (μαγικό!) πόδι του Σωτηράκη, στο 44', έγινε το 1-2.
Και με μια «πάρε - βάλε» κάθετη μπαλιά του Νίνη, το 1-3 απ' τον Σισέ!

Το συμπέρασμα;

Ο Παναθηναϊκός το' χει το ΜΕΤΑΛΛΟ, κάτι το «ξεχωριστό», στα ευρωπαϊκά του παιχνίδια. Χρειάζεται, όμως, και βοήθεια απ' τον πάγκο. ΕΜΠΝΕΥΣΗ και ΡΙΣΚΟ!

Και χθες ο ΠΑΟ τα είχε και τα δύο απ' το Νίκο Νιόπλια. Έστω και αν «βοήθησε» και η απουσία του Καραγκούνη για να δούμε τον Σωτηράκη «10άρι».

Τα τρικ με τους Μαρίνο (δεξί) και Καντέ (αριστερό) μπακ, βάζοντας στόπερ τον Βύντρα δίπλα στον Σαριέγκι , αλλά και τον Σπυρόπουλο αριστερό χαφ μπροστά από τον Καντέ, θωρακίζοντας την πτέρυγα, με τον Σιμάο στο πλευρό του Κατσουράνη στα αμυντικά χαφ, τον Σαλπιγγίδη δεξιά και τον Νίνη στην πλάτη του Σισέ, ΤΑΚΤΙΚΑ διέλυσε τη Ρόμα, με κορωνίδα το ξέσπασμα των 6' από το 40' ως το 45'+1'

Κι έχω την αίσθηση πως ο ΠΑΟ μπορεί να έγραψε άλλη μια ΧΡΥΣΗ ΣΕΛΙΔΑ στην ιστορία του, αλλά μπαίνει και σε φάση…προβληματισμού. Θετικού μεν, προβληματισμού δε!

Ο Νιόπλιας καλείται να αποφασίσει ποια είναι η καλύτερη 11άδα του. Καλείται να αξιοποιήσει (ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ αν θέλετε) το δίδυμο φωτιά Νίνη - Σισέ, στις θέσεις που μπορούν να εξαρθρώσουν ΚΑΘΕ αντίπαλη άμυνα. Έστω και αν χρειάζεται αποφάσεις σκληρές και αγωνιστική τόλμη. Χωρίς να σπάσει αβγά, εξάλλου «ομελέτα», δεν φτιάχνεις.

Και ο χθεσινός Νιόπλιας.. ήταν σεφ!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x