Ομάδες

Έτοιμοι για να πετάξουν ξανά

Από το 1994, όταν και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, η Νιγηρία έλλειψε μόνο το 2006 από τη μεγάλη ποδοσφαιρική γιορτή. Στα γήπεδα των ΗΠΑ βρέθηκε απέναντι στην εθνική Ελλάδας και η πρώτη γνωριμία ήταν τραυματική για εμάς, καθώς ηττηθήκαμε με 2-0. Ο προπονητής της ομάδας, Σουηδός Λαρς Λάγκερμπακ ξέρει ότι δεν έχει στη διάθεσή του τα πολλά μεγάλα ταλέντα των προηγούμενων χρόνων, αλλά τουλάχιστον η πρόκριση στην επόμενη φάση είναι ένας στόχος εφικτός.

Από το 1994, όταν και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, η Νιγηρία έλλειψε μόνο το 2006 από τη μεγάλη ποδοσφαιρική γιορτή. Στα γήπεδα των ΗΠΑ βρέθηκε απέναντι στην εθνική Ελλάδας και η πρώτη γνωριμία ήταν τραυματική για εμάς, καθώς ηττηθήκαμε με 2-0. Ο προπονητής της ομάδας, Σουηδός Λαρς Λάγκερμπακ ξέρει ότι δεν έχει στη διάθεσή του τα πολλά μεγάλα ταλέντα των προηγούμενων χρόνων, αλλά πιστεύει ότι τουλάχιστον η πρόκριση στην επόμενη φάση είναι ένας στόχος απολύτως εφικτός.

Μετά από ένα άνετο πέρασμα από τη μια φάση των προκριματικών της αφρικανικής ομοσπονδίας (6 νίκες σε 6 ματς), οι «Σούπερ Αετοί» έδωσαν μεγάλη μάχη με την Τυνησία για την πρόκριση, την οποία και πήραν με περιπετειώδη τρόπο. Την τελευταία αγωνιστική η Τυνησία έχανε 1-0 από τη Μοζαμβίκη, τη στιγμή που η Νιγηρία με δύο γκολ του Μάρτινς και ένα του Αγιεγκμπένι επικρατούσε 3-2 εκτός έδρας στην Κένυας και έπαιρνε στο νήμα το εισιτήριο.



Το αστέρι

Αν και η επιθετική γραμμή της ομάδας είναι αυτή που μαγνητίζει με την παρουσία παικτών, όπως οι δύο προαναφερθέντες αλλά και οι Ομπίνα ή ο αρχηγός Κανού, ίσως είχε έρθει η ώρα για έναν μέσο να πάρει την ομάδα στις πλάτες του. Ο Τζον Όμπι Μίκελ με νωπές τις δάφνες από το νταμπλ στην Αγγλία με τη φανέλα της Τσέλσι, θα μπορούσε να ηγηθεί αυτής της ομάδας, όμως ένας τραυματισμός τον αφήνει εκτός Μουντιάλ. Επομένως για μια φορά ακόμη, οι επιθετικοί είναι αυτοί που θα "βάλουν πλάτη". Μέσα στο γήπρδο θα φανεί ποιοι θα κάνουν τη διαφορά.

Τι περιμένουμε

Μας αρέσει ή όχι, οι «Σούπερ Αετοί» δείχνουν να είναι σε θέση να πάρουν τη δεύτερη προνομιούχο θέση του ομίλου και επομένως, την πρόκριση στην επόμενη φάση. Με σχεδόν το σύνολο των ποδοσφαιριστών της να έχουν παραστάσεις από μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και δεδομένο το ατομικό τους ταλέντο, είναι στο χέρι του Λάνγκερμπακ να δημιουργήσει ένα σύνολο που θα έχει τη δυνατότητα να φτάσει μακριά.

Το ρόστερ

Τερματοφύλακες: Βίνσεντ Ενγεάμα (Χαποέλ Τελ Αβίβ), Ντέλε Αϊγενούγκμπα (Μπνέι Γεχούντα), Οστιν Εζίντε (Χαποέλ Πετάχ Τίκβα).

Αμυντικοί: Τάγιε Ταϊβό (Μαρσέιγ), Ελντερσον Ετσιεζίλε (Ρεν), Τσίντι Οντια (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Γιόζεφ Γιόμπο (Εβερτον), Ντάνιελ Σίτου (Μπόλτον), Αγιοντέλε Αντελέγε (Σπάρτα Ρότερνταμ), Ράμπιου Αφολάμπι (Σάλτσμπουργκ).

Μέσοι: Κάλου Ούτσε (Αλμερία), Ντίκσον Ετούχου (Φούλαμ), Σανί Καϊτα (Αλάνια), Αρούνα Λούκμαν (Μονακό), Γιουσούφ Αγίλα (Ντιναμό Κιέβου).

Επιθετικοί: Γιακούμπου Αγιεγκμπένι (Εβερτον), Τσινέντου Ομπάσι (Χόφενχαϊμ), Νουάνκο Κανού (Πόρτσμουθ), Τζον Ουτάκα (Πόρτσμουθ), Ομπαφέμι Μάρτινς (Βόλφσμπουργκ), Ομπίνα Νσόφορ (Μάλαγα), Πίτερ Οντεμβίγκι(Λοκομοτίβ Μόσχας)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x