Ομάδες

Τέλος στο… διάλειμμα!

Παρούσα μετά από δύο απουσίες στο Μουντιάλ του 2006 και το EURO 2008 θα είναι η Δανία σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο. Με τον Μόρτεν Όλσεν να συμπληρώνει τον Ιούλιο δεκαετία στον πάγκο, έκανε-ίσως και ανέλπιστα-εξαιρετική πορεία στα προκριματικά αφήνοντας πίσω της και εκτός τελικής φάσης τη γειτόνισσα Σουηδία και τις Ουγγαρία, Αλβανία και Μάλτα και υποχρεώνοντας την Πορτογαλία, την οποία νίκησε μέσα στη Λισαβόνα, να περάσει τη διαδικασία των μπαράζ για να προκριθεί

Παρούσα μετά από δύο απουσίες στο Μουντιάλ του 2006 και το EURO 2008 θα είναι η Δανία σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο. Με τον Μόρτεν Όλσεν να συμπληρώνει τον Ιούλιο δεκαετία στον πάγκο, έκανε-ίσως και ανέλπιστα-εξαιρετική πορεία στα προκριματικά αφήνοντας πίσω της και εκτός τελικής φάσης τη γειτόνισσα Σουηδία και τις Ουγγαρία, Αλβανία και Μάλτα και υποχρεώνοντας την Πορτογαλία, την οποία νίκησε μέσα στη Λισαβόνα, να περάσει τη διαδικασία των μπαράζ για να προκριθεί. Το ταλέντο μπορεί να μην ξεχειλίζει από το ρόστερ της ομάδας, αλλά η εργατικότητα, η σοβαρότητα και η συνέπεια είναι στοιχεία που διακρίνουν παραδοσιακά τους Δανούς και αρκούσαν να τους οδηγήσουν για τέταρτη φορά σε ένα Μουντιάλ.

Στα τελικά της Νοτίου Αφρικής, ο πήχης δεν μπορεί να τοποθετηθεί ψηλά. Θαύματα όπως αυτό της κατάκτησης του EURO 1992 δύσκολα θα επαναληφθούν και παρότι ο πέμπτος όμιλος, όπου θα αντιμετωπίσουν κατά σειρά Ολλανδία, Καμερούν και Ιαπωνία, μοιάζει βατός, η πρόκριση στη δεύτερη φάση θα συνιστά επιτυχία. Η προϊστορία πάντως δείχνει το δρόμο, καθώς οι Δανοί στις τρεις προηγούμενες παρουσίες τους σε Μουντιάλ είχαν δύο προκρίσεις στους «16» και μία στα προημιτελικά.

Το αστέρι: Αν ένα χρόνο πριν κάποιος έλεγε ότι Νίκλας Μπέντνερ αποτελεί σημείο αναφοράς της εθνικής Δανίας, θα χαρακτηριζόταν τουλάχιστον υπερβολικός. Όμως οι εξαιρετικές εμφανίσεις του 22χρονου επιθετικού με τη φανέλα της Άρσεναλ σε Αγγλία και Champions League έδειξαν τις μεγάλες του δυνατότητες. Ο ξανθομάλλης στράικερ θα βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης και στην εκτελεστική του δεινότητα ποντάρουν πολλά οι «ρόλιγκανς».

Το ρόστερ

Τερματοφύλακες: Τόμας Σόρενσεν (Στόουκ Σίτι), Στέφαν Άντερσεν (Μπρόντμπι), Γέσπερ Κρίστιανσεν (Κοπεγχάγη)

Αμυντικοί: Ντάνιελ Άγκερ (Λίβερπουλ), Λαρς Γιάκομπσεν (Μπλάκμπερν), Γουίλιαμ Κβιστ Γιόργκενσεν (Κοπεγχάγη), Σιμόν Κιάερ (Παλέρμο), Περ Κρόλντρουπ (Φιορεντίνα), Πάτρικ Μτίλιγκα (Μάλαγα), Σιμόν Πόουλσεν (Άλκμααρ).

Μέσοι: Μίκελ Μπέκμαν (Ράντερς), Τόμας Ενέβολντσεν (Γκρόνινγκεν), Κρίστιαν Ερικσεν (Άγιαξ), Γέσπερ Γκρόνκιερ (Κοπεγχάγη), Ντάνιελ Γένσεν (Βέρντερ), Μάρτιν Γιόργκενσεν (Άαρχους), Τόμας Κάλενμπεργκ (Βόλφσμπουργκ), Κρίστιαν Πόουλσεν (Γιουβέντους), Γιάκομπ Πόουλσεν (Άαρχους), Ντένις Ρόμενταλ (Άγιαξ).

Επιθετικοί: Γιον Νταλ Τόμασον (Φέγενορντ), Νίκλας Μπέντνερ (Άρσεναλ), Σόρεν Λάρσεν (Ντούισμπουργκ).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x