Αφιερώματα

Τα... ασχημόπαπα

32 ομάδες ετοιμάζονται να ταξιδέψουν στη Νότιο Αφρική με σκοπό να πάρουν μέρος στη μεγαλύτερη γιορτή του ποδοσφαίρου. Σε αυτό το… τρελό πανηγύρι με τα πολύχρωμα κασκόλ, τα διάφορα τραγούδια, συμμετέχουν και ομάδες που η ιστορία τους δεν περιλάμβανε ένα αστραφτερό παρελθόν, μετατρέποντάς τις στα μαύρα πρόβατα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

32 ομάδες ετοιμάζονται να ταξιδέψουν στη Νότιο Αφρική με σκοπό να πάρουν μέρος στη μεγαλύτερη γιορτή του ποδοσφαίρου. Σε αυτό το… τρελό πανηγύρι με τα πολύχρωμα κασκόλ, τα διάφορα τραγούδια, συμμετέχουν και ομάδες που η ιστορία τους δεν περιλάμβανε ένα αστραφτερό παρελθόν, μετατρέποντάς τις στα μαύρα πρόβατα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Σαν τα ασχημόπαπα, πίσω από ομάδες όπως η Βραζιλία και η Αργεντινή ακολουθούν ταπεινα :

Η Αμερική και το ποδόσφαιρο δεν είναι δύο έννοιες… άρρηκτα συνδεδεμένες, καθώς οι Αμερικάνοι έχουν δείξει τις αυξημένες ικανότητες τους σε άλλα αθλήματα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως... δεν το έχουν. Προς επιβεβαίωση των παραπάνω είναι η προτίμηση των αγγλικών ομάδων, όπως η Τσέλσι, να ξεκινούν τη σεζόν τους δίνοντας τα φιλικά προετοιμασίας πέρα από τον Ατλαντικό.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο οι έκλεκτοι του Μπομπ Μπράντλει θα προσπαθήσουν να επιδείξουν τις ικανότητες τους σε έναν όμιλο που θα αποτελούν το ασχημόπαπο, καθώς έχουν κληρωθεί με την Αγγλία, τη Σλοβενία και τέλος την Αλγερία.

«Καγκουρό» εν δράση

Η αλήθεια είναι πως και στο άκουσμα της Αυστραλίας, το μυαλό δεν πηγαίνει στα ποδοσφαιρικά γήπεδα. Παρά το γεγονός οτι το ποδόσφαιρο δεν είναι must στην μακρινή ήπειρο, αρκετοί Αυστραλοί επανδρώνουν αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες, κυρίως της Βρετανίας. Τα «καγκουρό» δεν έχουν πολλές αναμνήσεις από παρόμοιες διοργανώσεις, καθώς το φετινό Μουντιάλ είναι μόλις το τρίτο, στο οποίο θα πάρουν μέρος. Μάλιστα, η Αυστραλία φέτος θα συμμετάσχει για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε Μουντιάλ. Το 2006 πήρε το εισιτήριο για τη φάση των 16 όπου και έχασε από την Ιταλία.

Το έργο τους στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής θα είναι λόγο δύσκολο, αντιμετωπίζοντας τη Γερμανία, τη Σερβία και τη Γκάνα.

Δείτε τις καλύτερες στιγμές από το τελευταίο παιχνίδι της Αυστραλίας στο Μουντιάλ της Γερμανίας, κόντρα στην Ιταλία :



Τα «μαύρα» διαμάντια

Και μια που έγινε λόγος για τη Γκάνα, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί ως μια από τις παρεξηγημένες ομάδες του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Τα «μαύρα» διαμάντια θα πάρουν μέρος στη μεγαλύτερη γιορτή του ποδοσφαίρου δεύτερη φορά στην ιστορία τους, έχοντας ωστόσο πολύ καλή ψυχολογία.

Η τελευταία εμπειρία της ομάδας ήταν στα γήπεδα της Γερμανίας το 2006, εκεί όπου οι φιλοδοξίες τους, ύστερα από την πρόκριση στη φάση των 16, ήρθαν αντιμέτωπες με τη Βραζιλία.

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα από το Γκάνα - Βραζιλία :


Η… σταχτοπούτα

Μόνο έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η εθνική ομάδα της Ελλάδας, ύστερα από την πορεία αυτής σε διεθνείς διοργανώσεις. Η μοναδική εμπειρία σε Μουντίαλ ήταν τραυματική κάνοντας το όνειρο... εφιάλτη στα γήπεδα της Αμερικής. Ωστόσο, 10 χρόνια αργότερα το μαγικό ραβδάκι έφερε την Ελλάδα στην πρώτη θέση της Ευρώπης κατακτώντας το Euro το 2004. Το παραμύθι με τη σταχτοπούτα τελειώνει με τον καλύτερο τρόπο. Το παραμύθι της Ελλάδας δεν έχει τελειώσει ακόμη, καθώς η συμμετοχή στην τελική φάση αποτελεί πολύ σημαντικό γεγονός. Το μόνο που απομένει είναι να ανακαλύψουμε πόση από τη μαγεία του 2004 έχει μείνει στο ελληνικό συγκρότημα.

Επιμέλεια: Σταυρούλα Σάββα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x