Αφιερώματα

Rising Stars

Λιονέλ Μέσι, Κριστιάνο Ρονάλντο, Ντιντιέ Ντρογκμπά, Φρανκ Ριμπερί και όλα τα μεγάλα αστέρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου προετοιμάζονται για το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής. Αλλά στο 19ο Παγκόσμιο Κύπελλο θα υπάρχουν και πρόσωπα άγνωστα στο ευρύ κοινό. Πιτσιρικάδες, που αναμένεται να «κλέψουν» την παράσταση.

Λιονέλ Μέσι, Κριστιάνο Ρονάλντο, Ντιντιέ Ντρογκμπά, Φρανκ Ριμπερί και όλα τα μεγάλα αστέρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου προετοιμάζονται για το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής. Αλλά στο 19ο Παγκόσμιο Κύπελλο θα υπάρχουν και πρόσωπα άγνωστα στο ευρύ κοινό. Πιτσιρικάδες, που αναμένεται να «κλέψουν» την παράσταση.

Γράφει ο Νίκος Ράλλης

Παίκτες όπως ο Μεσούτ Οζίλ εξαιρούνται από αυτή την κατηγορία, αφού, ήδη, έχουν δημιουργήσει τον σχετικό ντόρο γύρω από το όνομά τους.

Η λίστα αφορά πέντε νεαρούς, που αυτό το καλοκαίρι έχουν τη δυνατότητα να τραβήξουν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας.

Κουάντουο Ασαμόα-Γκάνα

Ο 21χρονος κέρδισε με την αξία του μία θέση στο… αεροπλάνο που θα μεταφέρει την αποστολή της Γκάνας στη Νότιο Αφρική. Ο ποδοσφαιριστής της Ουντινέζε, που ήταν βασικός και αναντικατάστατος φέτος, πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις με τη φανέλα των «μαύρων αστεριών» στο πρόσφατο Κόπα Άφρικα και δεν είναι διόλου απίθανο να τον δούμε ακόμα και αρχικό σχήμα της Γκάνας στο Μουντιάλ, στο πλάι του Μίκαελ Εσιέν.



Γκρέγκορι Φαν Ντερ Βίελ-Ολλανδία

Ακόμη ένα… προϊόν των ακαδημιών του Άγιαξ. Ο 22χρονος δεξιός μπακ έχει γίνει, ήδη, σύνθημα στα χείλη των οπαδών του «Αίαντα», αλλά παραμένει (σχετικά) άγνωστος έξω από τα σύνορα της χώρας του. Στην ομάδα του Άμστερνταμ έχει καθιερωθεί στη βασική εντεκάδα, ενώ στους «οράνιε» έχει 8 συμμετοχές, τις οποίες δεν αποκλείεται να αυξήσει στη Νότια Αφρική.



Ζντράβκο Κουσμάνοβιτς-Σερβία

Ο μεγαλύτερος σε ηλικία από τη λίστα μας, καθώς τον Σεπτέμβριο θα «κλείσει» τα 23. Παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει πραγματοποιήσει εντυπωσιακή πορεία στη μέχρι τώρα καριέρα του. Βασικός στη Φιορεντίνα (που τον απέκτησε από τη Βασιλεία) τη διετία 2007-2009, πραγματοποίησε 70 συμμετοχές και πέτυχε 3 γκολ. Πέρυσι το καλοκαίρι πήγε στη Στουτγκάρδη και πολύ γρήγορα έκανε αισθητή την παρουσία του, πετυχαίνοντας ένα απίστευτο γκολ από 30 μέτρα κόντρα στη Σεβίλλη, στο Champions League. Ο, ύψους 1,87μ., μέσος αναμένεται να είναι βασικός στα παιχνίδια του Μουντιάλ.



Σίμον Κάερ-Δανία

Είναι ασυνήθιστο για έναν κεντρικό αμυντικό σε ηλικία, μόλις, 20 χρονών να δημιουργείται μεγάλος ντόρος, ο Σίμον Κάερ, όμως, έχει καταφέρει ακριβώς αυτό στην Παλέρμο. Ήταν βασικός και αναντικατάστατος φέτος στους Σικελούς, πραγματοποιώντας σπουδαίες εμφανίσεις και είναι ικανός στο Παγκόσμιο Κύπελλο να… αφήσει στον πάγκο Κρόλντρουπ ή Άγκερ.



Λι Τσουνγκ-Γιόνγκ-Νότια Κορέα

Στις τάξεις της πρώτης αντιπάλου μας στον όμιλο του Μουντιάλ, Νοτίου Κορέας, υπάρχει και ένας 21χρονος, που αναμένεται, μαζί με τον Γι Σουνγκ Παρκ, να δημιουργήσει αρκετά προβλήματα αν δεν προσεχθεί. Ο λόγος για τον Λι Τσουνγκ-Γιόνγκ, τον ποδοσφαιριστή της Μπόλτον, που ήταν εντυπωσιακός στη φετινή Premier League. Με 34 συμμετοχές και 3 γκολ, βρισκόταν σε εξαιρετική φόρμα καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν και «τρομοκρατούσε» τις αριστερές πλευρές των αντίπαλων ομάδων.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x