Αφιερώματα

Όταν ο Φιμπονάτσι συνάντησε τον… Καναβάρο

Τα μέτρα και τα σταθμά μεταξύ ανδρών και γυναικών ήταν, είναι και θα είναι διαφορετικά. Όταν ένας άνδρας βλέπει ένα παντελόνι, η γυναίκα βλέπει ένα τζιν, ξεβαμμένο, χαμηλοκάβαλο, σωλήνα παντελόνι. Όταν ένας άνδρας βλέπει ένα ζευγάρι παπούτσια, η γυναίκα βλέπει ένα ζευγάρι κροκό, δεκάποντα, πέδιλα. Όταν ένας άνδρας βλέπει έναν ποδοσφαιριστή, η γυναίκα βλέπει ένα μελαχρινό αγόρι, με σώμα αλαβάστρινο και αναλογίες προσώπου «φ»* ενώ παράλληλα ξέρει αν και με ποια είναι παντρεμένος…

Τα μέτρα και τα σταθμά μεταξύ ανδρών και γυναικών ήταν, είναι και θα είναι διαφορετικά. Όταν ένας άνδρας βλέπει ένα παντελόνι, η γυναίκα βλέπει ένα τζιν, ξεβαμμένο, χαμηλοκάβαλο, σωλήνα παντελόνι. Όταν ένας άνδρας βλέπει ένα ζευγάρι παπούτσια, η γυναίκα βλέπει ένα ζευγάρι κροκό, δεκάποντα, πέδιλα. Όταν ένας άνδρας βλέπει έναν ποδοσφαιριστή, η γυναίκα βλέπει ένα μελαχρινό αγόρι, με σώμα αλαβάστρινο και αναλογίες προσώπου «φ»* ενώ παράλληλα ξέρει αν και με ποια είναι παντρεμένος…

Μάλιστα αν γνώριζε λίγο παραπάνω τα κατατόπια θα έμπαινε και στο transfermarkt για να δει και με πόσο αμείβεται! Και αυτό θα το έκανε όχι για να διαπιστώσει αν αποτελεί εφικτό μεταγραφικό στόχο της ομάδας της, αλλά γιατί… Ποτέ δεν ξέρεις… Τι σχέση έχουν λοιπόν όλα αυτά με το Μουντιάλ;

Οι μέρες ολοένα και λιγοστεύουν μέχρι το πρώτο σφύριγμα του 19ου Παγκοσμίου Κυπέλλου. Τα αγοράκια ανά τον πλανήτη έχουν ήδη αρχίσει τις απαραίτητες διεργασίες. Τι θα πει αυτό; Τακτικές επισκέψεις στα σουπερ μάρκετ για την ανεύρεση της ιδανικής μπίρας και κατόπιν της κατάλληλης θερμοκρασίας που αυτή επιβάλλεται να καταναλωθεί, γυροβολιές στα συνοικιακά σουβλατζίδικα και πιτσαρίες για τον εντοπισμό της καλύτερης προσφοράς (σε συνδυασμό με τις… υψηλές γαστριμαργικές απαιτήσεις τους), ενώ οι πιο φραγκάτοι ή έστω οι πιο προνοητικοί αναζητούν και ένα καλό πακέτο διακοπών για τα γυναικόπαιδα τους ή την «καλή» τους. Φέτος για καλή τύχη του «ισχυρού» φύλου το Μουντιάλ διεξάγεται στη Νότιο Αφρική, που θα πει ίδιο time zone με την Ελλάδα. Τέρμα οι μαγνητοσκοπήσεις και τα βάρβαρα ξυπνήματα! Ένας μήνας απόλυτης ποδοσφαιρικής ηδονής είναι αυτός και όσο να πεις πρέπει να τους βρει καθόλα προετοιμασμένους!

Άραγε λοιπόν τι γίνεται με όλες εκείνες τις γυναίκες που δεν έχουν ματσό συντρόφους να τις στείλουν… διακοπές. Να κλειστούν σε ένα δωμάτιο με σταυρωμένα τα χέρια και κλειστό το στόμα; ΑΔΥΝΑΤΟΝ. Πόσο «Η ζωή της άλλης» να δουν. Να πάρουν σβάρνα τα μαγαζιά για shopping therapy; Πόσο να αντέξει η τσέπη τους; Να αρχίσουν τις βόλτες με τις φίλες τους; Απαγορευτικό. Είναι η περίοδος που όσοι δεν βλέπουν χαρά στα σκέλια τους όλες τις άλλες περιόδους κάνουν πάρτι εις βάρος των ανυποψίαστων ποδοσφαιρόφιλων!

Κάποτε υπήρχε ένας Γκάμπριελ Μπατιστούτα να τις καθηλώνει στον καναπέ και να τις κάνει να παρακολουθούν μετά μανίας την… στρογγυλή θεά και μάλιστα χωρίς γκρίνια. Φέτος όμως τι γίνεται;

Μια δική μας... διαφορετική 23αδα φτιαγμένη και ραμμένη για να πείσει τον γυναικείο πληθυσμό να στηθεί με ανυπομονησία μπροστά στην τηλεόραση είναι στη διάθεση σας! Αγόρια σε όλες τις εκδόσεις, για όλα τα γούστα, σχεδόν από όλες τις ηπείρους! Έτοιμα να χαμοκυληθούν, να ιδρώσουν, να σκίσουν τις μπλούζες τους, ακόμα και να κλάψουν (τα δάκρια ενός άντρα πάντα συγκινούσαν τις γυναίκες)!

Οι 23 «εκλεκτοί» των απανταχού γυναικών:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Σέρχιο Ρομέρο (Αργεντινή), Ίκερ Κασίγιας (Ισπανία), Ντέιβιντ Τζέιμς (Αγγλία)

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Ζεράρ Πικέ (Ισπανία), Μάθιου Άπσον (Αγγλία), Άρνε Φρίντριχ (Γερμανία), Γουίνστον Ριντ (Νέα Ζηλανδία), Φάμπιο Καναβάρο (Ιταλία), Σέρνταρ Τάσκι (Γερμανία)

ΜΕΣΟΙ: Κακά (Βραζιλία), Φαν ντε Φααρτ (Ολλανδία), Μπένι Φειλχαμπέρ (Η.Π.Α.), Άντι Μπάρον (Νέα Ζηλανδία), Ντάλιμπορ Στεφάνοβιτς (Σλοβενία), Τρανκίγιο Μπαρνέτα (Ελβετία), Καρίμ Ζιανί (Αλγερία), Γιοάν Γκουρκίφ (Γαλλία)

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Ρομπίνιο (Βραζιλία), Ρόκε Σάντα Κρουζ (Παραγουάη), Μάριο Γκόμεζ (Γερμανία), Ντιντιέ Ντρογκμπά (Ακτή Ελεφαντοστού), Ρόμπιν Φαν Πέρσι (Ολλανδία), Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογαλία)

Υ.Γ. 1 Από την παραπάνω επιλογή απουσιάζουν επί τούτου οι παίκτες της Εθνικής μας. Είναι σαν να βάζεις μια «μάνα» να σου πει ποιο παιδί της είναι το πιο όμορφο. Γίνεται; Δεν γίνεται! Όλα κουκλάκια ζωγραφιστά τα βλέπει ή… σχεδόν όλα! Εξάλλου τα παιχνίδια της Ελλάδας στο Μουντιάλ θα τα δουν ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ!

Υ.Γ.2 Είναι αλήθεια ότι τα ηνία στην 23αδα κρατούν Ευρωπαίοι και Λατινοαμερικάνοι. Τυχαίο; Δε νομίζω. Ήταν εξαιρετικό δύσκολο να εντοπιστεί κάποιος ποδοσφαιριστής των υπολοίπων χωρών που θα έπειθε τις γυναίκες να απλωθούν στον καναπέ και να απολαύσουν τις «ικανότητες» του!

* (φ= 1,61803… ή αλλιώς χρυσός λόγος ή χρυσή τομή. Τον άρρητο αριθμό «φ» προσεγγίζει ο λόγος δύο διαδοχικών αριθμών της ακολουθίας Φιμπονάτσι)

Φλώρα Μιχαλοπούλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x