Αφιερώματα

Ε, αφού το λέει ο Πελέ…

Είναι ζωντανός «θρύλος». Κομμάτι της ιστορίας του ποδοσφαίρου. Αν όμως, στο κλασικό δίλημμα για την ανάδειξη του «βασιλιά», διαχρονικά αναμετράται με τον Ντιέγκο Μαραντόνα, στο θέμα των προβλέψεων δεν έχει αντίπαλο: Ο Πελέ τρέχει μόνος του και βγαίνει… δεύτερος. Το www.sport-fm.gr αποθεώνει τον Ρομάριο, συμφωνεί απόλυτα μαζί του πως «ο Πελέ είναι ποιητής -όταν κρατάει το στόμα του κλειστό» και θυμάται δέκα προβλέψεις του που επιβεβαιώνουν πως «χρυσάφι πιάνει και σκ… ά γίνεται»!

Είναι ζωντανός «θρύλος». Κομμάτι της ιστορίας του ποδοσφαίρου…

Αν όμως, στο κλασικό δίλημμα για την ανάδειξη του «βασιλιά», διαχρονικά αναμετράται με τον Ντιέγκο Μαραντόνα, στο θέμα των προβλέψεων δεν έχει αντίπαλο: Ο Πελέ τρέχει μόνος του και βγαίνει… δεύτερος!

Το www.sport-fm.gr αποθεώνει τον Ρομάριο, συμφωνεί απόλυτα μαζί του πως «ο Πελέ είναι ποιητής -όταν κρατάει το στόμα του κλειστό» και θυμάται δέκα προβλέψεις του που επιβεβαιώνουν πως «χρυσάφι πιάνει και σκ… ά γίνεται»!

Γράφει ο Γιώργος Μαραθιανός


10) «Θα… ψηλώσουν οι Κινέζοι»!

Πρόβλεψη Πελέ: Η Κίνα θα προκριθεί από τη φάση των ομίλων στο Μουντιάλ του 2002.

Αποτέλεσμα: Η Κίνα… κλέβει την παράσταση και τερματίζει τελευταία στον γ’ όμιλο -χωρίς νίκες, χωρίς ισοπαλίες, χωρίς να έχει σκοράρει και με εννέα γκολ παθητικό.

9) «Viva Espana»

Πρόβλεψη Πελέ: Η Ισπανία είναι φαβορί για να κατακτήσει το τρόπαιο στη Γαλλία το 1998.

Αποτέλεσμα: Το «φαβορί» έχει μια μικρή ατυχία με τη Νιγηρία (ήττα 3-2), «τσιμπάει» ισοπαλία από την Παραγουάη, αλλά την τελευταία αγωνιστική δικαιώνει τον Πελέ και αποχαιρετά με… θρίαμβο (6-1 τη Βουλγαρία) τη διοργάνωση.

8) «Κουμάντο… τα καρτέλ»!

Πρόβλεψη Πελέ: Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994 θα το κατακτήσει η Κολομβία

Αποτέλεσμα: Η Κολομβία δεν χάνει χρόνο και… ξεμπερδεύει με το θεσμό από τη φάση των ομίλων -τερματίζοντας, μάλιστα, τελευταία. Οποιαδήποτε σύνδεση, δε, της δολοφονίας του αμυντικού της, Πάμπλο Εσκομπάρ, με τη… θετική αύρα του Πελέ αποδίδεται σε κακοήθειες.

7) Δύο στα δύο

Πρόβλεψη Πελέ: Στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2002 θα φτάσουν Γαλλία και Αργεντινή.

Αποτέλεσμα: Από τις μεγαλύτερες στιγμές στην… προγνωστική καριέρα του «μαύρου διαμαντιού». Επιδεικνύοντας απόλυτη ευστοχία, «αποκλείει» αμφότερες από τη φάση των ομίλων -με τη Γαλλία να μην κάνει καν «σεφτέ» στα γκολ.

6) «Η μεγάλη απόδραση των έντεκα»

Πρόβλεψη Πελέ: Κατά τη διάρκεια της διάσημης ταινίας (όπου συμπρωταγωνιστούσε με τους Μάικλ Κέιν και Σιλβέστερ Σταλόνε), ο Πελέ τραυματίζεται σοβαρά στο στήθος από τους Ναζί αντιπάλους. Όταν μεταφέρεται εκτός αγωνιστικού χώρου -με το σκορ στο 4-0 και την ανάκαμψη να φαίνεται απίθανη- ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μπορέσει να συνεχίσει.

Αποτέλεσμα: Ο Πελέ επιστρέφει στο δεύτερο ημίχρονο, εμπνέει την ομάδα των συμμάχων και τη βοηθάει να κάνει τη μεγάλη ανατροπή με το περίφημο «ψαλιδάκι» λίγο πριν το τέλος. Ούτε στις ταινίες δεν πέφτει μέσα…

5) «Τελειωμένος» Ρονάλντο!

Πρόβλεψη Πελέ: Ο τραυματισμός που είχε ο Ρονάλντο τον Φεβρουάριο του 2008 με τη Μίλαν δεν θα του επιτρέψει να παίξει ποτέ ξανά ποδόσφαιρο και θα τερματίσει την καριέρα του.

Αποτέλεσμα: Ο Ρονάλντο επιστρέφει τον Μάρτιο του 2009 με τη φανέλα της Κορίνθιανς, σκοράρει 10 γκολ σε 14 παιχνίδια και στέφεται πρωταθλητής.

4) Ο «νέος Πελέ»

Πρόβλεψη Πελέ: Οι καλές εμφανίσεις του Γκανέζου, Νι Λάμπτεϊ, στο Παγκόσμιο Κύπελλο U-17 του 1991 κάνουν… στην μπάντα τον ατάλαντο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο (που επίσης συμμετέχει στη διοργάνωση) και οδηγούν τον Πελέ στη διάγνωση ότι ο νεαρός Αφρικανός θα είναι… ο διάδοχός του.

Αποτέλεσμα: Αυτόν κι αν τον… κατέστρεψε! Μετά την αδυναμία να προσαρμοστεί σε έναν σύλλογο (που σύμφωνα με τον ίδιο οφειλόταν στο ότι… κατατρέχεται από σκοτεινές δυνάμεις!) και μια μεγαλειώδη καριέρα σε Αϊντχόφεν, Άστον Βίλα, Κόβεντρι, Βενέτσια και Ανκαραγκουτσού, η τραγωδία για τον Λάμπτεϊ ολοκληρώνεται στην προσωπική του ζωή, με δύο από τα παιδιά του να βρίσκουν τον θάνατο!

3) «Μπάρμπι, εσύ σούπερ σταρ»!

Πρόβλεψη Πελέ: Ο Νίκι Μπάρμπι θα γίνει παίκτης παγκοσμίου επιπέδου

Αποτέλεσμα: Ο Νίκι Μπάρμπι δικαιώνει ξανά το «μάτι» του Βραζιλιάνου αστέρα, φτάνοντας να γίνει ένας μέτριος παίκτης, που κάνει 23 συμμετοχές με την Αγγλία και δεν αγωνίζεται ποτέ σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

2) «Έρχονται οι Αφρικανοί»

Πρόβλεψη Πελέ: Μια αφρικανική χώρα θα έχει κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο μέχρι το 2000.

Αποτέλεσμα: Δέκα χρόνια μετά το… deadline και ακόμα περιμένουμε χώρα της Αφρικής να περάσει έστω τα προημιτελικά.

1) «Ποια Βραζιλία»;;;

Πρόβλεψη Πελέ: Η Βραζιλία στο Μουντιάλ του 2002 δεν θα προκριθεί καν από τη φάση των ομίλων.

Αποτέλεσμα: Η διοργάνωση όντως ολοκληρώνεται με δάκρυα για τη «σελεσάο». Συγκίνησης για την κατάκτηση του πέμπτου τροπαίου στην ιστορία της…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x