Αφιερώματα

Ποτέ ξανά… 4-4-2!

Σηκώσαμε το Euro! «Κατάπιαμε» αντιπάλους μεγάλους. Φτάσαμε, δε, στο σημείο να μη… σκίζουμε πλέον και το βρακί από τη χαρά μας που δίνουμε σταθερά το «παρών» στα μεγάλα ραντεβού μαζί τους. Πρέπει να το παραδεχθούμε, όμως: Η πρώτη μας φορά -σε Μουντιάλ- πόνεσε πολύ. Δεκαέξι χρόνια μετά, το www.sport-fm.gr θυμάται την τραυματική εμπειρία της Αμερικής και… στηρίζει την «αλλεργία» του Ρεχάγκελ στο… σύστημα που χρησιμοποιήσαμε τότε!

Σηκώσαμε το Euro! «Κατάπιαμε» αντιπάλους μεγάλους.

Φτάσαμε, δε, στο σημείο να μη… σκίζουμε πλέον και το βρακί από τη χαρά μας που δίνουμε σταθερά το «παρών» στα μεγάλα ραντεβού μαζί τους.

Πρέπει να το παραδεχθούμε, όμως: Η πρώτη μας φορά -σε Μουντιάλ- πόνεσε πολύ.

Δεκαέξι χρόνια μετά, το www.sport-fm.gr θυμάται την τραυματική εμπειρία της Αμερικής και… στηρίζει την «αλλεργία» του Ρεχάγκελ στο… σύστημα που χρησιμοποιήσαμε τότε!

Γράφει ο Γιώργος Μαραθιανός


21 Ιουνίου - Βοστώνη, «Foxboro Stadium»

Αργεντινή-Ελλάδα 4-0

Αν ισχύει το «πρώτη μπουκιά και κόκκαλο», αυτό που στάθηκε στο λαιμό της Εθνικής στην πρεμιέρα ήταν μεγέθους αυτού που φορούσε στο κεφάλι η Νατάσα Γερασιμίδου όταν παρίστανε τον Ζουλού. Δεν χρειάστηκε να περάσουν παρά δύο λεπτά από τη σέντρα για να «συμπυκνωθεί» όλη η επικείμενη πορεία της ομάδας μέσα σε μια εικόνα. Οι Αργεντινοί βγαίνουν στην αντεπίθεση… τέσσερις με έναν, ο Μπατιστούτα πλασάρει εύστοχα και μας κάνει «ποδαρικό» με το αριστερό.

Με το… άλλο πόδι στο 45’ «καρφώνει» την μπάλα στο παραθυράκι και ένα τέταρτο αργότερα η σεμνή τελετή λαμβάνει τέλος: O εκπληκτικός συνδυασμός των Αργεντινών -που ολοκληρώνεται με το τρομερό σουτ του Μαραντόνα- μετατρέπει τους διεθνείς σε… κώνους προπόνησης και τον «Ντιεγκίτο» σε… πρώτη μούρη (κυριολεκτικά) στην κάμερα! Στις καθυστερήσεις, ο Αποστολάκης απλά δίνει… ένα χεράκι στον Μπατιστούτα να ολοκληρώσει το χατ-τρικ.



Σκόρερ: (2', 45', 89' πεν. Μπατιστούτα, 60' Μαραντόνα)

Διαιτητής: Αρτούρο Άντζελες (ΗΠΑ)
Θεατές: 54.456

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Άλφιο Μπαζίλε): Ίσλας, Τσαμότ, Σενσίνι, Ρεδόντο, Ρουτζέρι, Κανίγια, Μπατιστούτα, Μαραντόνα (83' Ορτέγκα), Κάσερες, Σιμεόνε, Μπάλμπο (80' Μανκούσο)

ΕΛΛΑΔΑ (Αλκέτας Παναγούλιας): Μήνου, Αποστολάκης, Κολιτσιδάκης, Μανωλάς, Καλιτζάκης, Τσαλουχίδης, Σαραβάκος, Νιόπλιας, Μαχλάς (59' Μητρόπουλος), Τσιαντάκης (45' Μαραγκός), Κωφίδης


26 Ιουνίου - Σικάγο, «Soldier Field»

Βουλγαρία-Ελλάδα 4-0

Συνεπείς στο «σενάριο» -και στο τελικό σκορ- αλλά βελτιωμένοι… κατά τρία ολόκληρα λεπτά παρουσιαστήκαμε στο δεύτερο παιχνίδι. Αυτή τη φορά το πρώτο γκολ το δεχόμαστε στο 5’, με τον Στόιτσκοφ να αξιοποιεί από τη βούλα την αυστηρότητα του Άραβα διαιτητή στις… ερωτοτροπήσεις του -σπρωγμένου όμως- Αλεξούδη με την μπάλα.

Αφαιρώντας τη δικαιολογία του διαιτητή (το πέναλτι που έκανε ο Ατματσίδης στον Σιράκοφ ήταν καθαρό), το σκηνικό επαναλαμβάνεται στο 45’ και πλέον όλα έχουν… δρομολογηθεί: Οι Λέτσκοφ και Μποριμίροφ δεν λένε «όχι» στη δική τους ευκαιρία για παρέλαση στην ελληνική άμυνα και μας βοηθούν στο τέλος να φτάσουμε ξανά στον… «μαγικό» αριθμό.



Σκόρερ: (5' πεν., 55' πεν. Στόιτσκοφ, 65' Λέτσκοφ, 90' Μποριμίροφ)

Διαιτητής: Αλί Μπουισαΐμ (ΗΑΕ)
Θεατές: 63.160

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ (Ντίμιταρ Πένεφ): Μιχαΐλοφ, Κρεμενλίεφ, Ιβάνοφ, Τσβετάνοφ (77' Κιριάκοφ), Χούμπτσεφ, Γιάνκοφ, Κοσταντίνοφ (82' Μποριμίροφ), Στόιτσκοφ, Λέτσκοφ, Σιράκοφ, Μπαλάκοφ

ΕΛΛΑΔΑ (Αλκέτας Παναγούλιας): Ατματζίδης, Αποστολάκης, Καλιτζάκης, Νιόπλιας, Μαχλάς, Μαραγκός, Καραγιάννης, Αλεξούδης (58' Δημητριάδης), Χατζίδης (48' Μητρόπουλος), Καραταΐδης, Κωφίδης


30 Ιουνίου - Βοστώνη, «Foxboro Stadium»

Ελλάδα-Νιγηρία 0-2

Η διεξαγωγή του τρίτου (αδιάφορου) αγώνα στις 2 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας δίνει πρόσφορο έδαφος στους κακοήθεις. Οι τελευταίοι υποστηρίζουν ότι οι μαγευτικές πρώτες εμφανίσεις προκάλεσαν τη μετάθεση του αγώνα με τη Νιγηρία σε ώρα που η τηλεόραση προβάλλει ανάλογα προγράμματα. Παρόλα αυτά, οι Αφρικανοί δεν αποδεικνύονται όσο… large τους θέλει η φήμη τους και -χωρίς να είναι πολύ καλύτεροι- προηγούνται στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με τον Φίνιντι.

Οι απεγνωσμένες… εκκλήσεις του Αλκέτα Παναγούλια στο ημίχρονο, τουλάχιστον για ένα γκολ, δεν συγκινούν τους διεθνείς, ο Αμοκάτσι θυμάται κι εκείνος στο τέλος να πιάσει… το σουτ της ζωής του και το παιχνίδι ολοκληρώνεται με μόνο… χαρούμενο τον Καρκαμάνη, που δικαιούται να υπερηφανεύεται ότι δέχθηκε… τα μισά από αυτά των προκατόχων του (Μήνου και Ατματσίδη).





Σκόρερ: (45' Τζορτζ, 90' Αμοκάτσι)

Διαιτητής: Λέσλι Μότραμ (Σκωτία)
Θεατές: 53.001

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΕΛΛΑΔΑ (Αλκέτας Παναγούλιας): Καρκαμάνης, Καλιτζάκης, Τσαλουχίδης, Νιόπλιας, Μαχλάς (80' Δημητριάδης), Μητρόπουλος (72' Τσιαντάκης), Καραγιάννης, Χατζίδης, Κωφίδης, Αλεξανδρής, Αλεξίου

ΝΙΓΗΡΙΑ (Κλέμενς Βέστερχοφ): Ρουφάι, Κέσι, Οκετσούκβου, Νβάνου, Φίνιντι Τζορτζ (84' Αντεπότζου), Γεκινί (69' Οκότσα), Αμουνίκε, Σιάσια, Αμοκάτσι, Ολίσε, Εμενάλο

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x