Αφιερώματα

Σπάστε τα ρεκόρ

Λίγες ώρες απομένουν για τη «σέντρα» του Παγκοσμίου Κυπέλλου και οι ομάδες ετοιμάζονται για να παρουσιαστούν όσο πιο έτοιμες μπορούν. Εκτός όμως από το μεγάλο ενδιαφέρον για το ποδοσφαιρικό θέαμα που θα παρουσιαστεί, ανάλογο υπάρχει και για όσους ασχολούνται με τα μουντιαλικά στατιστικά. Κάποια λοιπόν ρεκόρ που παραμένουν ακόμη ακατάρριπτα, δείχνουν να… απειλούνται με την έναρξη του Μουντιάλ. Το www.sport-fm.gr σας τα παρουσιάζει.

Λίγες ώρες απομένουν για τη «σέντρα» του Παγκοσμίου Κυπέλλου και οι ομάδες ετοιμάζονται για να παρουσιαστούν όσο πιο έτοιμες μπορούν. Εκτός όμως από το μεγάλο ενδιαφέρον για το ποδοσφαιρικό θέαμα που θα παρουσιαστεί, ανάλογο υπάρχει και για όσους ασχολούνται με τα μουντιαλικά στατιστικά. Κάποια λοιπόν ρεκόρ που παραμένουν ακόμη ακατάρριπτα, δείχνουν να… απειλούνται με την έναρξη του Μουντιάλ.

Πρώτος από όλους που θα καταρρίψει ένα αν μη τι άλλο αξιοσημείωτο ρεκόρ είναι ο προπονητής της Εθνικής ομάδας, Ότο Ρεχάγκελ. Ο 71χρονος πλέον «Όθωνας» θα γίνει ο γηραιότερος προπονητής που θα κοουτσάρει Εθνική ομάδα σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το προηγούμενο ρεκόρ το κατείχε ο θρυλικός Τσέζαρε Μαλντίνι, ο οποίος το 2002 είχε οδήγησε την Παραγουάη στην τελική φάση του Μουντιάλ, όντας 70 χρονών και 131 ημερών.

Ένας άλλος προπονητής, αυτός της Νοτίου Αφρικής, ο βραζιλιάνος Κάρλος Αλμπέρτο Παρέιρα με τη συμμετοχή του στο επικείμενο Παγκόσμιο Κύπελλο θα… πιάσει τον Μιλουτίνοβιτς στην κορυφή της κατηγορίας «κοουτσάρισμα με διαφορετικές ομάδες σε τελική φάση Μουντιάλ». Ο βραζιλιάνος ως προπονητής των «μπαφάνα μπαφάνα» θα φτάσει στις 5 διαφορετικές ομάδες όσες ακριβώς και ο σέρβος συνάδελφός του.

Τα ρεκόρ όμως δε σταματάνε εκεί για τον Παρέιρα καθώς σε περίπτωση που η Νότια Αφρική αγωνιστεί σε πέντε τουλάχιστον αγώνες στο Μουντιάλ ο βραζιλιάνος θα γίνει ο προπονητής με τους περισσότερους αγώνες στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων. Αυτή τη στιγμή πρώτος στη σχετική λίστα είναι ο μεγάλος Χέλμουτ Σεν της Γερμανίας με 25 αγώνες.

Τέλος ένα ακόμη ρεκόρ απειλείται και μάλιστα από την Εθνική μας ομάδα. Αν στο πρώτο της παιχνίδι με τη Νότια Κορέα δε σκοράρει θα γίνει η μόνη ομάδα στην ιστορία του θεσμού που μένει «άσφαιρη» για τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια. Ένα αρνητικό ρεκόρ, που θέλουμε να ελπίζουμε πως θα… ψάξει για άλλον κάτοχο.

Αυτά, λοιπόν, είναι κάποια από τα ρεκόρ της Βίβλου των Παγκοσμίων Κυπέλλων που αναμένεται με την έναρξη της διοργάνωσης να απασχολήσουν τους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους της υφηλίου. Ποια θα καταρριφθούν και ποια όχι θα το μάθουμε τις επόμενες μέρες…

Δημήτρης Κωτσέλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x