Λόγια στον... αέρα

Η σωστή χημεία και το ΣΧΕΔΙΟ… ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ

Το απόγευμα της ήττας μας απ’ τη Ν. Κορέα, σας έγραφα: «ΟΙ ΑΛΧΗΜΙΕΣ και η έλλειψη ΣΧΕΔΙΟΥ, πληρώνονται». Και σήμερα, ό,τι και να λέει ο Τοροσίδης ή ο Καραγκούνης, θεωρώ ότι εκείνη η φαινομενικά ΣΚΛΗΡΗ κριτική, δικαιώθηκε. Διότι, τι είδαμε κόντρα στη Νιγηρία; Μια ομάδα πιο σωστά στημένη. Με τον Βύντρα δεξιά, τον Κυργιάκο στο κέντρο άμυνας, τους Σαλπιγγίδη – Γκέκα μπροστά...

Γράφει ο Γιάννης Καραλής

Το απόγευμα της ήττας μας απ’ τη Ν. Κορέα, σας έγραφα: «ΟΙ ΑΛΧΗΜΙΕΣ και η έλλειψη ΣΧΕΔΙΟΥ, πληρώνονται».

Και σήμερα, ό,τι και να λέει ο Τοροσίδης ή ο Καραγκούνης, θεωρώ ότι εκείνη η φαινομενικά ΣΚΛΗΡΗ κριτική, δικαιώθηκε.

Διότι, τι είδαμε κόντρα στη Νιγηρία; Μια ομάδα πιο σωστά στημένη. Με τον Βύντρα δεξιά, τον Κυργιάκο στο κέντρο άμυνας, τους Σαλπιγγίδη – Γκέκα μπροστά.

Θεωρώ, δε, ότι αν αριστερά ήταν ο (ΜΟΝΟΣ μας αριστεροπόδαρος) Σπυρόπουλος, ο Τοροσίδης, με τα φοβερά τρεξίματα, δεξιά στα χαφ, και ο Νίνης στην ενδεκάδα, ίσως να είχαμε ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗ εικόνα.

Είδαμε, όμως, κι έναν ΕΝΕΡΓΟ Ρεχάγκελ. Που ξεκίνησε μ’ αυτό που (φερόταν από όλα τα ρεπορτάζ ότι) ετοίμαζε στην προετοιμασία, δηλαδή, με τρίτο σέντερ μπακ, αλλά όταν δεχθήκαμε το (ΑΠΑΥΓΑΣΜΑ του κοροϊδίστικου) γκολ, άλλαξε τον «Πάπα» με τον Σαμαρά, τόνωσε την μεσοεπιθετική λειτουργία και βοήθησε στο σάλπισμα της αντεπίθεσης! Που –εντάξει- βοηθήθηκε και από την αποβολή του Καϊτά (33’), όμως, δικαιότατα αποβλήθηκε ο Νιγηριανός και… στην τελική χάναμε ήδη –απ’ το 16’- με το αστείο γκολ!

Ο Τζιόλης πάσαρε, έκοβε και σούταρε. Ο Καραγκούνης μόχθησε. Ο Κατσουράνης βοήθησε πολύ. Ο Γκέκας τους απασχολούσε. Τον Σαμαρά τον ένιωθαν. Προσθέστε τον ακούραστο, Τοροσίδη και την ΕΚ-ΠΛΗ-ΚΤΙ-ΚΗ απόκρουση του Τζόρβα στο 59’ στο πλασέ του Γιακούμπου και κάπως έτσι έγινε η… ΠΡΩΤΗ ΟΛΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ («άσσος» από «διπλό»).

Με την ισοφάριση του «Σάλπι» (44’) με πολύ τύχη –λόγω κόντρας. Την ημέρα που ανακοινώθηκε η επιστροφή του στον ΠΑΟΚ της καρδιάς του, έγινε ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΚΟΡΕΡ στο Μουντιάλ!

Με το 2-1 να έρχεται με σύμμαχο την… “JABULANI”, που κοροΐδεψε (71’) τον Ενγεάμα και έδωσε την ευκαιρία στον «Τόρο» να… ΣΚΙΣΕΙ το πλεκτό.

Όμως, και με τέσσερις ΑΠΙ-ΣΤΕΥ-ΤΕΣ χαμένες ευκαιρίες όλες, δε, από τους… επιθετικούς μας:

Ο Σαλπιγγίδης (39) τετ-α-τετ, ο Γκέκας (59) τετ-α-τετ και δύο φορές ο Σαμαράς, με πλασέ (39) και κεφαλιά (68).

Και τώρα; Λογικά, έχουμε… αποκλειστεί! Αν είχαμε άλλο ένα γκολ… Έτσι χρειαζόμαστε τουλάχιστον «Χ» με την Αργεντινή, περιμένοντας ήττα της Ν. Κορέας από την Νιγηρία, αφού με τις δύο ισοπαλίες (π.χ.) περνάει η Ν. Κορέα ενώ –βάσει γκολ αβερέιτζ- με νίκη της Νιγηρίας και ήττας μας, έχουμε σίγουρα αποκλειστεί… Τουλάχιστον ΟΧΙ ΑΚΑΠΝΟΙ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x