Λόγια στον... αέρα

Σκοράραμε. Νικήσαμε. Όμως «πιαστήκαμε κορόιδα» στην πρεμιέρα!

Αυτό το φινάλε είχε ΥΠΕΡΗΦΑΝΙΑ αλλά και… ΠΟΛΥ ΠΙΚΡΑ! Όχι, βέβαια, γιατί δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε ως το τέλος το μηδέν. Αλίμονο. Το σημαντικότερο γνώρισμα, εξάλλου, στη ζωή, είναι η αυτογνωσία. Και είμαστε ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ της Αργεντινής.

Αυτό το φινάλε είχε ΥΠΕΡΗΦΑΝΙΑ αλλά και… ΠΟΛΥ ΠΙΚΡΑ!

Όχι, βέβαια, γιατί δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε ως το τέλος το μηδέν. Αλίμονο. Το σημαντικότερο γνώρισμα, εξάλλου, στη ζωή, είναι η αυτογνωσία. Και είμαστε ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ της Αργεντινής.

Γράφει ο Γιάννης Καραλής

Όμως η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ έβγαλε υπερηφάνεια. Η αυταπάρνηση, η αλληλοκάλυψη, το «ένας για όλους και όλοι για έναν», το δυνατό, αθλητικό αλλά σπανιότατα σκληρό παιχνίδι των διεθνών μας, τα ΜΟΛΙΣ 15 φάουλ και η μία κίτρινη σε ματς με κατοχή… 33%-67%, αποδεικνύουν ότι με ΣΥΣΤΗΜΑ και ΣΧΕΔΙΟ μπορούμε να σταθούμε αξιοπρεπώς κόντρα σε οποιονδήποτε αντίπαλο!

Τα τωρινά, λοιπόν, ΟΚ. Δεν μπορούσαμε και καλύτερα. Στην πρεμιέρα, όμως, ΓΙΑΤΙ; Τόσο… μεγάλη ομάδα είναι, άραγε, η Νότια Κορέα; Μα τα αποτελέσματα να δει κανείς… Νίκη με 2-1 τη Νιγηρία εμείς, 2-2 οι Κορεάτες. Με το ζόρι 0-2 εμείς, 1-4 αυτοί απ’ τους Αργεντινούς! Στο μεταξύ μας όμως;

Κόντρα στη Νιγηρία κι απέναντι στους Αργεντινούς, κάναμε δύο τελείως διαφορετικού τύπου παιχνίδια. Με τους Αφρικανούς δεχθήκαμε ένα αστείο γκολ, όμως κυνηγήσαμε το ματς και το ανατρέψαμε παίζοντας φουλ επίθεση. Χθες παίξαμε 100% αμυντικά, με ένα σύστημα που έμοιαζε (και ήταν τελικά) 5-4-1, αλλά η ΟΛΙΚΗ προσαρμογή του παιχνιδιού μας σε αυτό το στιλ, λειτούργησε ως προς το ζητούμενο και μάλιστα με το «0» για 77’!

Με την Κορέα, τι… ζητήσαμε; Το σχήμα μας εκείνο σε τι βοήθησε; Διότι, τελικά, η πρόκριση «ΠΝΙΓΗΚΕ» στο 0-2 απ’ την Ν. Κορέα. Και είναι ΠΟΛΥ ΠΙΚΡΗ η κατάληξη, διότι ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ. Κι όταν πιστέψαμε ότι αξίζει να κυνηγήσουμε το «όνειρο τρελό», αποδείξαμε ότι μπορούμε. Και μάλιστα παίζοντας «έτσι» -με τη Νιγηρία- και… «αλλιώς» (χθες).

Οι ομάδες καταξιώνονται μέσα απ’ τις συνεχείς παρουσίες στα μεγάλα τουρνουά. Και ατσαλώνονται απ’ τις εμπειρίες και τις εικόνες. Ακόμη κι αν οι παίκτες αλλάζουν στο πέρασμα του χρόνου. Την… «αγαθο- βλακεία» του ’94 με το «0-0-3» κ’ τα… 0-10 γκολ, διαδέχθηκε το «1-0-2» της Ν. Αφρικής, με 2-5 γκολ. Σκοράραμε. Νικήσαμε. Μακάρι, το 2014 να ‘μαστε στους «16»…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x