Παλαιότερες

Πίσω από τη μεταγραφή του Γκοβού

www.sport-fm.gr

Προπονητές, κόσμος, Τύπος θέλουν το ίδιο πράγμα για διαφορετικούς λόγους. Μια μεγάλη μεταγραφή δίνει στον κόουτς ένα ισχυρό όπλο, στον κόσμο δίψα για να τρέξει να αγοράσει διαρκείας και στον Τύπο τη δυνατότητα να αυξήσει τις πωλήσεις εκμεταλλευόμενος το εμπορικό μέρος του ποδοσφαιριστή.

Ωστόσο αν και στο αρχικό άκουσμα της είδησης όλα μπορεί να φαίνονται ρόδινα, ένας προπονητής οφείλει να πατάει γερά στο έδαφος, ειδικά αν δεν έχει συνεργαστεί ξανά με τόσο μεγάλα ονόματα.

Ο Νίκος Νιόπλιας τελείωσε εξαιρετικά μια σεζόν με τον Παναθηναϊκό. Κατέκτησε Πρωτάθλημα, Κύπελλο και πανηγύρισε μια σπουδαία πρόκριση εις βάρος της Ρόμα στο Europa League. Ο Παναθηναϊκός ανανέωσε τη συνεργασία του με τον 45χρονο τεχνικό και παρά τη διοικητική τρικυμία των τελευταίων ημερών, κάνει ότι μπορεί με πράξεις προκειμένου να τον βοηθήσει ακόμα περισσότερο.

Ο Έλληνας κόουτς έχει από σήμερα στη διάθεσή του ένα ακόμα βαρύ χαρτί, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί στους αγωνιστικούς χώρους. Ο Σίντνεϊ Γκοβού με τους Σισέ και Λέτο (αν και εφόσον μείνει), συνθέτουν μια τριπλέτα, η οποία στη σκέψη των φίλων της ομάδας θα διαλύει κάθε αντίπαλη άμυνα.

Οι Ζιλμπέρτο, Νίνης, Κατσουράνης και Καραγκούνης λίγο πιο πίσω, ανεβάζουν ακόμα περισσότερο τον πήχη. Αν μάλιστα έρθει και το μεγάλο όνομα στην άμυνα για τους «πράσινους» τότε θα μιλάμε για ένα ρόστερ, το οποίο όμοιό του δεν υπήρχε στην Παιανία τα τελευταία 20 χρόνια.

Ο Νιόπλιας καλείται να διαχειριστεί όλα αυτά τα μεγάλα ονόματα με στόχο την ουσία αλλά και το θέαμα. Ένα πράγμα όμως είναι σίγουρο από την άλλη πλευρά. Ότι θα δεχθεί πολύ πιο εύκολα την κριτική, από οποιονδήποτε άλλο συνάδελφό του σε περίπτωση που η ομάδα δεν παρουσιάσει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Μεταγραφές τύπου Γκοβού εκτοξεύουν τον πήχη των απαιτήσεων και ο Νιόπλιας καλείται να αποδείξει ότι μπορεί να αντεπεξέλθει σε πρωταθλητισμό ειδικών συνθηκών.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x