Άρης Ασβεστάς

Πώς «σύρθηκε» ο Τζίγκερ στη Μαρινάκεια εποχή…

www.sport-fm.gr

Ήταν το βράδυ της Δευτέρας 23 Αυγούστου (παραμονές εκλογών) όταν ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ενημερωνόταν ότι ο Θανάσης Κανελλόπουλος έχει μαζί του τους 9 εκ των 16 μελών της Σούπερ Λίγκας. Από τη στιγμή που μάθαινε πως τόσο ο Πηλαδάκης, όσο και η νέα διοίκηση της Κέρκυρας θα ψήφιζαν τελικά Κανελλόπουλο, είχε καταλάβει πως το καλύτερο αποτέλεσμα για εκείνον και ανεξάρτητα από τον υποψήφιο που θα στήριζε (Μποροβήλο ή κάποιον άλλο), θα ήταν μια ήττα με 9-7. Μια ήττα που όχι απλώς θα «πόναγε», αλλά θα αναδείκνυε και στην προεδρεία έναν παράγοντα που δεν θέλει να βλέπει ούτε ζωγραφιστό. Και ο οποίος θα έβγαινε με τη στήριξη του Μαρινάκη και του… Πατέρα!

Την ίδια στιγμή, δεν ήταν καθόλου σίγουρος ότι και οι 7 που υποτίθεται ότι ήταν «δικοί του», θα ψήφιζαν τον υποψήφιο (Μποροβήλο ή κάποιον άλλο) που θα στήριζε και εκείνος. Διότι «μπλοκ Παναθηναϊκού», επί της ουσίας δεν υπήρξε ποτέ! Υπήρχαν οι «Κανελλοπουλικοί» και οι «αντι-Κανελλοπουλικοί», ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο Παναθηναϊκός. Η πλειοψηφία των όσων στήριζαν στην αρχή τον Τσακίρη και αργότερα τον Σπανό, δεν ήταν σε κανένα «άρμα» του Τζίγκερ. Τέτοιο δεν υπήρξε ουσιαστικά ποτέ. Όλοι αυτοί, απλώς δεν ήθελαν τον Κανελλόπουλο.

Το ίδιο βράδυ στο οποίο αναφερόμαστε, ο Βαγγέλης Μαρινάκης και άλλοι παράγοντες που στήριζαν Κανελλόπουλο (μαζί και ο τελευταίος), κάθονταν παρεούλα μέχρι αργά. Στο διάστημα αυτό ήταν που ο Μαρινάκης πήρε τηλέφωνο τον Τζίγκερ και του είπε πως στις εκλογές της Τρίτης βγαίνει ο Κανελλόπουλος με τα… τσαρούχια! «Ο Κανελλόπουλος θα αποσυρθεί αν κατέβω εγώ υποψήφιος, αλλά θέλω τη στήριξη σου», ήταν η επόμενη του κουβέντα.

Ο Τζίγκερ «κλώτσησε»… ελαφρώς. Είπε στο Μαρινάκη πως θα τον στηρίξει, φτάνει να τον στηρίξουν όλες οι ομάδες και παράλληλα ο Κανελλόπουλος να φύγει τελείως από τη μέση. Έθεσε και άλλα ζητήματα, χωρίς ιδιαίτερη ουσία. Μαθαίνω ότι τον πήρε τηλέφωνο και ο Σοφοκλής Πιλάβιος για να τον «ψήσει», αλλά δεν μπορούσα να το διασταυρώσω, δεν μου φαίνεται όμως και απίθανο να έχει συμβεί. Συνηθίζονται αυτά, άλλωστε. Με τα πολλά, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης είπε το «ναι».

Στην πραγματικότητα, όμως, σύρθηκε, μπροστά στο φάσμα μιας βέβαιης ήττας από έναν παράγοντα (Κανελλόπουλο) που πολέμησε όσο λίγους. Ουσιαστικά, αντάλλαξε την ψήφο του με την απόσυρση του Κανελλόπουλου.

Αναρωτιούνται πολλοί γιατί ο Τζίγκερ δεν ψήφισε «λευκό», όπως η ΑΕΚ, ο Άρης και ο Ατρόμητος. Ίσως να του φαινόταν βαρύτερη μια τέτοιου είδους «ήττα». Ίσως γιατί φοβόταν ότι θα δημιουργούνταν η εντύπωση στον κόσμο ότι από τη μία είναι ο Μαρινάκης με τη συντριπτική πλειοψηφία με το μέρος του και από την άλλη ο ίδιος με δυναμική… τεσσάρων ομάδων! Οι εξηγήσεις είναι απλές και μπορείς να βρεις αρκετές ερμηνείες.

Όσο για τους τρεις που δεν ψήφισαν Μαρινάκη, οι εξηγήσεις είναι επίσης απλές και περισσότερες από μία. Ο Ατρόμητος ήταν ξεκάθαρος: Από τη στιγμή που ο Μαρινάκης δεν στήριξε τον Σπανό όταν του το είχε ζητήσει ο ίδιος, ο Σπανός (που δεν καταλαβαίνει και πολλά, με την καλή έννοια) θα καταψήφιζε τον Μαρινάκη.

Η ΑΕΚ στήριζε σταθερά Κανελλόπουλο, συνεπώς το λογικό θα ήταν να ψήφιζε και τον Μαρινάκη. Δεν είναι όμως τόσο απλό: Άλλο Κανελλόπουλος, άλλο Μαρινάκης. Ο πρώτος ήταν απλά ένας παράγοντας που τον στήριζαν οι μισές ομάδες, ενώ το είχε ζητήσει σαν χάρη και ο Μελισσανίδης. Ο δεύτερος ήταν το αφεντικό του Ολυμπιακού. Και αφού άλλωστε ο Μαρινάκης έβγαινε στα σίγουρα, ο Αδαμίδης δεν είχε κανένα λόγο να «τα ακούει» από τους ΑΕΚτζήδες.

Για τον Άρη δεν ξέρω. Μου είπαν όμως ένα ωραίο σενάριο, δεν το υιοθετώ, απλά το μεταφέρω: Ο Κόντης, λόγω των σχέσεων του με τον Πατέρα, λογικά θα ψήφιζε τον Μαρινάκη. Αλλά μιας που ο Μαρινάκης θα έβγαινε εύκολα, έριξε λευκό για να εκθέσει τον Τζίγκερ! Σου λέει… εμείς που είχαμε λόγους να τον ψηφίσουμε, ρίξαμε λευκό, ενώ εσύ που υποτίθεται είσαι εχθρός του, πήγες και τον ψήφισες…

Υ.Γ.1: Κάποια πράγματα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, αλλά δεν υπάρχει λόγος να τα κάνουμε και… γαργάρα: Ο Μαρινάκης δεν έλαβε 12 ψήφους, αλλά 11! Η Κέρκυρα απουσίαζε και ο εκπρόσωπος της έφτασε στη λίγκα αφού είχαν τελειώσει οι εκλογές, τόσο για τον πρόεδρο, όσο και για τον αναπληρωτή. Το αποτέλεσμα ήταν 11 για τον Μαρινάκη, 2 λευκά (ΑΕΚ, Άρης), ένα «παρών» (του Ατρομήτου) και δύο απόντες (Κέρκυρα, Καβάλα). Όταν έφτασε ο εκπρόσωπος της Κέρκυρας, όλοι είπαν «να ακούσουμε την άποψη της, έστω και τώρα». Αντέδρασε ο εκπρόσωπος του Ατρομήτου, Βαγγέλης Μπαταγιάννης που ζήτησε να τηρηθεί το τυπικό της διαδικασίας και να θεωρηθεί η Κέρκυρα απούσα. Ο Αχιλλέας Μπέος του επιτέθηκε: «Μη μιλάς εσύ. Ένας υπάλληλος είσαι». Ο Μπαταγιάννης του απάντησε: «Αφεντικά έχεις εσύ, όχι εγώ. Εγώ δεσμεύω την εταιρία με την υπογραφή μου. Εσύ δεν είσαι τίποτα εδώ». Η κόντρα είχε ένταση αλλά έληξε γρήγορα. Η ψήφος της Κέρκυρας έγινε δεκτή και έτσι συνολικά έγιναν 12. Που στην πραγματικότητα θα ήταν 13, διότι και η απούσα Καβάλα, τον Μαρινάκη θα ψήφιζε…

Υ.Γ.2: Ο Κανελλόπουλος έφτασε στη λίγκα με το ίδιο αυτοκίνητο με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και αποχώρησε με τον ίδιο τρόπο. Έτσι, για την ιστορία…

Υ.Γ.3: Με τα τηλεοπτικά υπάρχει θέμα: Για να δώσει η NOVA τα 6,5 εκατ. ευρώ του ΣΚΑΪ (που αποχώρησε), ζητάει επέκταση συμβολαίου κατά 2 χρόνια (έως το 2014). Η λίγκα δέχεται μονάχα για ένα χρόνο. Ο Μαρινάκης μίλησε για εκβιασμούς και μαζί του συμφώνησε και ο Γόντικας που προέβλεψε «άνοιγμα» της αγοράς. Να σημειωθεί, εξάλλου, πως ο Μαρινάκης προανήγγειλε ξεκάθαρα τη συμμετοχή του Ολυμπιακού στην κεντρική διαχείριση από την επόμενη σεζόν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x