Ειδήσεις

Το όνειρο και η... παράταση

Τεστ… αντοχής απέναντι στο μεγάλο φαβορί του επερχόμενου Μουντομπάσκετ δίνει απόψε (19:00, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και Novasports 1) η Εθνική απέναντι στις ΗΠΑ. Πιθανή η συμμετοχή του Μπουρούση. Παράταση για την απόφαση της FIBA, ποιες οι κινήσεις της ΕΟΚ για να αποφύγει ή να αναβάλει την τιμωρία Ελλήνων παικτών.

Τεστ… αντοχής απέναντι στο μεγάλο φαβορί του επερχόμενου Μουντομπάσκετ δίνει απόψε (19:00, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και Novasports) η Εθνική απέναντι στις ΗΠΑ. Ο Γιόνας Καζλάουσκας θα έχει την ευκαιρία να βγάλει τα τελευταία συμπεράσματα πριν την αναχώρηση της ομάδας την Πέμπτη για την Άγκυρα, ενώ οι Έλληνες φίλαθλοι που θα κατακλύσουν το ΟΑΚΑ (έχουν πωληθεί περισσότερα από 12.000 εισιτήρια και η διάθεσή τους συνεχίζεται μέχρι το τζάμπολ) θα έχουν τη δυνατότητα να… ξεπροβοδίσουν την «επίσημη αγαπημένη» που το Σάββατο ρίχνεται στη μάχη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος αντιμετωπίζοντας την Κίνα. Δείτε ολόκληρο το ματς του 1994 στο Μουντομπάσκετ του Καναδά ανάμεσα στην Εθνική μας και την αντίστοιχη των ΗΠΑ.


Η αναμέτρηση θα μεταδοθεί απο τη NOVA, για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε High Definition.

Τα ευχάριστα νέα έχουν να κάνουν με την κατάσταση του Γιάννη Μπουρούση, ο οποίος συμμετείχε στο χθεσινό διπλό δείχνοντας να ξεπερνά το κάταγμα στο μετακάρπιο. Ο Καρδιτσιώτης σέντερ είναι πιθανό να βρίσκεται στη δωδεκάδα και να πάρει λίγα λεπτά συμμετοχής, ενώ είναι δεδομένη η παρουσία του στη δωδεκάδα του Μουντομπάσκετ, που θα ανακοινωθεί μετά τον αγώνα. Όλα δείχνουν ότι σε αυτή δεν θα βρίσκονται οι Βασιλειάδης, Παπανικολάου και Παππάς.

Δείτε τι δήλωσαν οι προπονητές Ελλάδας και ΗΠΑ, Γιόνας Καζλάουσκας και Μάικ Σιζέφσκι, αλλά και τις αποκλειστικές συνεντεύξεις δύο σούπερ σταρ του ΝΒΑ και της «Dream Team» στο www.sport-fm.gr, του Ντέρικ Ρόουζ των Σικάγο Μπουλς και του Ντάνι Γκρέιντζερ των Ιντιάνα Πέισερς.

Περιμένοντας τη FIBA

Μία ημέρα γιορτής, όπως η σημερινή-αφού δεν είναι συχνή η ευκαιρία να αντιμετωπίσεις τους κορυφαίους του κόσμου στην έδρα σου-επισκιάζεται από την αγωνία για τις αποφάσεις της FIBA όσον αφορά στις συμπλοκές των παικτών στο φιλικό της Ελλάδας με τη Σερβία. Πληροφορίες αναφέρουν πως δόθηκε μία επιπλέον ημέρα προθεσμία από τη FIBA στην ΕΟΚ για να προσκομίσει την αναφορά της για όσα συνέβησαν πριν από έξι ημέρες κι έτσι η διορία της λήγει την Πέμπτη.

Από πλευράς της ΕΟΚ έλεγαν ότι ήταν αδύνατο να σταλούν τα απαραίτητα έγγραφα που έχει ζητήσει η FIBA νωρίτερα από την Πέμπτη, καθώς οι εκθέσεις των διαιτητών και οι λοιπές αναφορές έχουν σταλεί στο Υπουργείο Εξωτερικών για να μεταφραστούν επισήμως και η διαδικασία δεν θα έχει ολοκληρωθεί νωρίτερα.

Αν η FIBA-που σε αντίθεση με προηγούμενες αντίστοιχες περιπτώσεις επεισοδίων-επιδείξει τέτοιο… ζήλο να εκδώσει άμεσα απόφαση και τιμωρήσει Έλληνες παίκτες, η ΕΟΚ θα προσφύγει στο CAS με επιχείρημα την κακοδικία (εκδίκαση της υπόθεσης δηλαδή χωρίς την ελληνική «κατάθεση») για να μπλοκάρει την επιβολή των ποινών και να αγωνιστούν όλοι οι παίκτες στο Μουντομπάσκετ. Παράλληλα, αν η απόφαση της FIBA έρθει αφότου έχει εκπνεύσει η προθεσμία δήλωσης της δωδεκάδας για κάθε ομάδα (48 ώρες πριν το πρώτο τζάμπολ), τότε η παγκόσμια ομοσπονδία θα είναι έκθετη, αφού θα υποχρεώνει μία ομάδα να κατέβει με 9 παίκτες σε ένα ματς, μιας και ουσιαστικό κίνδυνο τιμωρίας διατρέχουν Φώτσης, Τσαρτσαρής και Σχορτσανίτης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x