Ειδήσεις

Σερβία – Γερμανία 81-82 (κ.α. 69-69)

Ήταν η σειρά των Γερμανών να πανηγυρίσουν… Τα «πάντσερ» του Ντιρκ Μπάουερμαν έδειξαν ότι είναι φτιαγμένα από σπάνιο μέταλλο, επικρατώντας των Σέρβων με 82-81, στο ντέρμπι του Α’ ομίλου. Η αναμέτρηση στο Καϊσέρι, ήταν η πιο συναρπαστική μέχρι τώρα στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας, αφού κρίθηκε στις δύο παρατάσεις. Νίκη για τη Γερμανία μετά την – επίσης επεισοδιακή – ήττα του Σαββάτου από την Αργεντινή, περισσότερο από εμφανείς οι απουσίες των Τεόντοσιτς και Κρστιτς από τους «πλάβι».

Ήταν η σειρά των Γερμανών να πανηγυρίσουν… Τα «πάντσερ» του Ντιρκ Μπάουερμαν έδειξαν ότι είναι φτιαγμένα από σπάνιο μέταλλο, επικρατώντας των Σέρβων με 82-81, στο ντέρμπι του Α’ ομίλου. Η αναμέτρηση στο Καϊσέρι, ήταν η πιο συναρπαστική μέχρι τώρα στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας, αφού κρίθηκε στις δύο παρατάσεις. Νίκη για τη Γερμανία μετά την – επίσης επεισοδιακή – ήττα του Σαββάτου από την Αργεντινή, περισσότερο από εμφανείς οι απουσίες των Τεόντοσιτς και Κρστιτς από τους «πλάβι». Κορυφαίος για τους νικητές ο Γιάγκλα με 22 πόντους και 9 ριμπάουντ, καλύτερος από την ομάδα του Ίβκοβιτς, ο Πέροβιτς με 20. Ώριμη εμφάνιση από Κέσελι με 7 πόντους και 4 ριμπάουντ, εξαιρετικός και ο Τέπιτς με 14.

Η αναμέτρηση προδιέθετε από το ξεκίνημά της πως θα έχει φινάλε… χιτσκοκικό. Οι δύο μονομάχοι είχαν σαφέστατη πρόθεση να μεταφέρουν το παιχνίδι στη ρακέτα, με τους Γιαν Χέντρικ Γιάγκλα από τη μία και Κόστα Πέροβιτς από την άλλη να αποτελούν τους κύριους εκφραστές των επιθέσεών τους. Οι Γερμανοί κατάφερναν να μένουν κοντά στο σκορ χάρη στον ψηλό τους αλλά και τις βοήθειες των Γκριν και Χάμαν από την περιφέρεια, την ώρα που οι Σέρβοι επέλεγαν να περνάνε την μπάλα στον σέντερ της Μπαρτσελόνα. Χαρακτηριστικό είναι το στοιχείο πως καμία από τις δύο αντιπάλους δεν κατάφερε να ξεφύγει με διαφορά πάνω από έξι πόντους. Ο Ράσιτς με τρίποντο, 19 ‘’ πριν από το φινάλε της κανονικής διάρκειας, έστειλε τις δύο ομάδες στην παράταση (69-69). Γερμανοί και Σέρβοι συνέχισαν να παίζουν με τα νεύρα των απανταχού μπασκετόφιλων, αδυνατώντας να σκοράρουν στο τελευταίο λεπτό της πεντάλεπτης παράτασης, η οποία ολοκληρώθηκε στο 73-73. Οι φιναλίστ του Ευρωμπάσκετ του 2005, μπήκαν αποφασισμένοι στη δεύτερη παράταση και με ένα σερί 6-0 έστειλαν το σκορ στο 79-73, καθαρίζοντας έτσι την υπόθεση νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 17-14, 35-37, 54-56, 69-69, (73-73 1η παρ.) (81-82 2η παρ.)

Σερβία (Ίβκοβιτς): Βελίτσκοβιτς 11, Πέροβιτς 20, Ράσιτς 15, Μάρκοβιτς 3, Τέπιτς 14, Μάτσβαν 9, Κέσελι 7, Μπιέλιτσα 2

Γερμανία (Μπάουερμαν): Γιάγκλα 22, Μπένζιγκ 2, Πλάις 2, Γκριν 15, Χάμαν 10, Χάρις 4, Σβέτχελμ 1, Μακνότον 12, Σάβαρτζιγκ 14

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x