Ειδήσεις

Τσαρτσαρής: «Πάντα ιδιαίτερο ένα ματς με την Τουρκία»

Ο Κώστας Τσαρτσαρής δεν έχει μάθει να κρύβεται. Παραδέχτηκε ότι η εικόνα της Εθνικής στα δύο πρώτα ματς του Μουντομπάσκετ δεν ήταν η προσδοκώμενη, έκανε λόγο για ανάγκη βελτίωσης και δεν δίστασε να μιλήσει για το ματς της Τρίτης με την Τουρκία λέγοντας ότι είναι κάτι περισσότερο από ένας απλός αγώνας μπάσκετ.

Ο Κώστας Τσαρτσαρής δεν έχει μάθει να κρύβεται. Παραδέχτηκε ότι η εικόνα της Εθνικής στα δύο πρώτα ματς του Μουντομπάσκετ δεν ήταν η προσδοκώμενη, έκανε λόγο για ανάγκη βελτίωσης και δεν δίστασε να μιλήσει για το ματς της Τρίτης με την Τουρκία λέγοντας ότι είναι κάτι περισσότερο από ένας απλός αγώνας μπάσκετ.

Αποστολή στην Άγκυρα, Χρήστος Ρομπόλης

«Πήραμε δύο νίκες, αλλά πολύ δυσκολότερα από ό,τι περιμέναμε. Ο στόχος επετεύχθη όμως και το σημαντικό είναι ότι πήραμε αυτά τα δύο θετικά αποτελέσματα. Δεδομένων και των δύο απουσιών, ξέραμε ότι θα είχαμε πολύ δυσκολότερο έργο. Οι εμφανίσεις σίγουρα δεν ήταν αυτό που ζητούσαμε ή θα θέλαμε, αλλά δείξαμε και στο δεύτερο παιχνίδι ότι βελτιωθήκαμε σε κάποια σημεία και είμαστε σίγουροι ότι θα βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο», δήλωσε, ενώ αναφορικά με τις απουσίες που υπήρχαν στα δύο πρώτα ματς, ανέφερε: «Όλοι προσπαθήσαμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Όλοι οι παίκτες. Στους ψηλούς ήταν ίσως πιο εμφανές ίσως. Όπως ο Γιάννης (σ.σ. Μπουρούσης), ο οποίος μετά από πολυήμερη απουσία πήρε πολύ χρόνο συμμετοχής και βοήθησε σημαντικά. Όλα τα παιδιά έπρεπε να βάλουμε το κάτι παραπάνω. Σε κάθε θέση».

Πού εντοπίζει το πρόβλημα ο ίδιος; «Μας αποσυντόνισε η άμυνα ζώνης των αντιπάλων. Ίσως να σκεφτόμαστε περισσότερο από όσο θα έπρεπε εναντίον της ζώνης. Η άμυνά μας από την άλλη όντως έπασχε. Αυτό είναι που πρέπει να βελτιώσουμε, γιατί απέναντι σε άλλες ομάδες θα το πληρώσουμε ακριβά. Ελληνική ομάδα ίσον σκληρή άμυνα για 40 λεπτά. Αυτό είναι κάτι δεδομένο. Θα πρέπει να σφίξουμε την άμυνά μας περισσότερο τώρα που επιστρέφουν ο Φώτσης και ο Σχορτσανίτης. Ανεβαίνει η ποιότητά μας με αυτούς τους δύο παίκτες. Αλλά θα πρέπει και να διαβάσουμε τα λάθη μας, να βελτιωθούμε εμείς πρώτα».

Ο πάουερ φόργουορντ του Παναθηναϊκού δεν στέκεται στη δική του απόδοση. «Αυτό που θέλω είναι να τελειώσουμε καλά. Αυτό έχει σημασία. Αυτό μένει. Το τι κάνει η ομάδα, το τι γράφει η ιστορία. Κι αυτό επιζητώ. Να πάει καλά η ομάδα. Αν αυτό σημαίνει ότι θα βάλω 0 πόντους και θα κερδίσει, πολύ ευχαρίστως! Κανένα πρόβλημα!».

Πλέον στον ορίζοντας υπάρχει μόνο η Τουρκία. «Τους είδαμε και στους δύο αγώνες. Είναι ομάδα που εκμεταλλεύεται την έδρα, έχει ενθουσιασμό, παίρνει πολλά από τον κόσμο και κάνει κάτι τρίλεπτα πολύ καλά που παίρνει τη διαφορά στα παιχνίδια. Δεν θεωρώ όμως ότι είναι ομάδα αχτύπητη. Θα είναι αγχωμένη σίγουρα, γιατί πάντα υπάρχει η πίεση. Παίζει μπροστά στο δικό της κοινό που έχει υψηλές προσδοκίες γενικότερα και ειδικότερα σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Η αντιπαλότητα υπάρχει, Έλληνες είμαστε και τη νιώθουμε. Μπορεί δημοσιογραφικά να λέγαμε ότι ‘άλλο ένα παιχνίδι’, αλλά όλοι ξέρουμε ότι πάντα υπάρχει ιδιαιτερότητα. Δεν θα εστιάσουμε εκεί εννοείται, όμως δεν μπορούμε να αρνηθούμε και ότι υπάρχει».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x