Ειδήσεις

Ο αγώνας που κρίνει σχεδόν τα πάντα

Ημέρα κατ’αρχάς για ξεκούραση και περισυλλογή και εν συνεχεία για προετοιμασία εν όψει του «τελικού» της Τρίτης κόντρα στην Τουρκία είναι η Δευτέρα για την Εθνική ομάδα. «Πρέπει να βελτιωθούμε», παραδέχονται Καζλάουσκας και παίκτες, ενώ δεν κρύβουν τις ιδιαιτερότητες ενός αγώνα με τους γείτονες. Αναγκαία για πολλούς λόγους η νίκη, ενισχυμένη με Φώτση και Σχορτσανίτη η «επίσημη αγαπημένη».

Ημέρα κατ’αρχάς για ξεκούραση και περισυλλογή και εν συνεχεία για προετοιμασία εν όψει του «τελικού» της Τρίτης κόντρα στην Τουρκία είναι η Δευτέρα για την Εθνική ομάδα. «Πρέπει να βελτιωθούμε», παραδέχονται Καζλάουσκας και παίκτες, ενώ δεν κρύβουν τις ιδιαιτερότητες ενός αγώνα με τους γείτονες. Αναγκαία για πολλούς λόγους η νίκη, ενισχυμένη με Φώτση και Σχορτσανίτη η «επίσημη αγαπημένη». Πρόβλημα με Περπέρογλου.

Αποστολή στην Άγκυρα, Χρήστος Ρομπόλης

Ημέρα κατ’αρχάς για ξεκούραση και περισυλλογή και εν συνεχεία για προετοιμασία εν όψει του «τελικού» της Τρίτης κόντρα στην Τουρκία είναι η Δευτέρα για την Εθνική ομάδα. Στις τάξεις της «επίσημης αγαπημένης» υπάρχει ικανοποίηση για το αήττητο, αλλά όχι και για τις εμφανίσεις απέναντι σε Κίνα και Πουέρτο Ρίκο. Ελαφρυντικά υπάρχουν, με πρώτο και καλύτερο τις απουσίες των τιμωρημένων Φώτση και Σχορτσανίτη. Μία «δικαιολογία» που θα πάψει να υφίσταται όμως στο εξής, αφού τόσο ο «Μπάτμαν» όσο και ο «Σόφο» επιστρέφουν-ελπίζουμε δριμύτεροι-για να ενισχύσουν την προσπάθεια της Εθνικής.

Ο Γιόνας Καζλάουσκας έχει εντοπίσει το πρόβλημα. Ξεκινά από την άμυνα, η οποία όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος στη συνέντευξη Τύπου, δεν είναι ούτε κατά το ήμισυ πιεστική και αποτελεσματική με αυτό που θέλει κι έχει αποδείξει πως μπορεί να παίξει η ελληνική ομάδα. Δίχως άμυνα δεν υπάρχουν λάθη των αντιπάλων, κλεψίματα και εύκολα καλάθια. Αυτά που διώχνουν το άγχος το οποίο προδίδει η αστοχία σε ελεύθερα σου και η διστακτικότητα που κατά διαστήματα εμφανίζουν οι παίκτες της Εθνικής.

Οι διεθνείς πρώτοι από όλους αναγνωρίζουν πως η ανάγκη βελτίωσης είναι επιτακτική, όπως προέκυψε και από τις δηλώσεις των Φώτση, Τσαρτσαρή και Καϊμακόγλου. Και φυσικά ξέρουν καλύτερα από όλους ότι ενδεχόμενη νίκη θα ανοίξει διάπλατα το δρόμο μέχρι και την τετράδα, ενώ ενδεχόμενη ήττα θα υποχρεώσει την ομάδα να ακολουθήσει δύσβατα μονοπάτια. Για παράδειγμα, αν η Ελλάδα τερματίσει δεύτερη, θα συναντήσει στα προημιτελικά το υψηλό και σχεδόν απροσπέλαστο εμπόδιο των ΗΠΑ, ενώ αν τερματίσει τρίτη, το πιθανότερο είναι να δώσει ραντεβού στους «16» με τον κακό δαίμονα που λέγεται Ισπανία! Μία νίκη επί της Τουρκίας (κι εν συνεχεία απέναντι στην αδύναμη Ακτή Ελεφαντοστού και την πολύ υπολογίσιμη Ρωσία) θα αφήσει τους άλλους να πονοκεφαλιάσουν για τις διασταυρώσεις και θα βάλει την Εθνική σε μονοπάτι μεταλλίου.

Ό,τι ισχύει για την Ελλάδα, ασφαλώς ισχύει και για την Τουρκία. Ο Ερσάν Ιλιάσοβα σε συνέντευξή του στο www.sport-fm.gr μίλησε για τη σημασία του αγώνα, στην οποία στάθηκε μέχρι και ο πρωθυπουργός της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Επιπλέον κίνητρο για τους γηπεδούχους αποτελεί η ρεβάνς για την ήττα που υπέστησαν στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας, όπως τόνισε και ο προπονητής της Τουρκίας, Μπόγκνταν Τάνιεβιτς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x