Ειδήσεις

Αυστραλία – Γερμανία 78 - 43

Η Αυστραλία ήταν η μόνη ομάδα που πάτησε παρκέ στο «Καϊσέρι Αρένα», στο υποτιθέμενο ντέρμπι απέναντι στη Γερμανία, για την τρίτη αγωνιστική του Α’ Ομίλου του Μουντομπάσκετ. Τα «καγκουρό» διέλυσαν τα «πάντσερ» με 78-43 και εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στην επόμενη φάση του θεσμού.

Η Αυστραλία ήταν η μόνη ομάδα που πάτησε παρκέ στο «Καϊσέρι Αρένα», στο υποτιθέμενο ντέρμπι απέναντι στη Γερμανία, για την τρίτη αγωνιστική του Α’ Ομίλου του Μουντομπάσκετ. Τα «καγκουρό» διέλυσαν τα «πάντσερ» με 78-43 και εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στην επόμενη φάση του θεσμού. Σε περιπέτειες η ομάδα του Ντιρκ Μπάουερμαν, η οποία καλείται να πάρει τη νίκη στην επόμενη αγωνιστική απέναντι στην Ανγκόλα, αν θέλει να βρεθεί στη φάση των 16. Κορυφαίος για τους «κιτρινοπράσινους» ο Άλεξ Μάριτς με 15 πόντους, καλός και ο έτερος «Έλληνας», Ματ Νίλσεν με 6, ωσεί παρών ο κορυφαίος των Γερμανών τις δύο πρώτες αγωνιστικές, Γιαν Χέντρικ Γιάγκλα, με μόλις 2.

Το παιχνίδι ήταν παράσταση για έναν ρόλο, αφού οι παίκτες του Μπρετ Μπράουν μπήκαν με κεκτημένη ταχύτητα από την εκπληκτική – παρά την ήττα – εμφάνιση με την Αργεντινή την Κυριακή. Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε στο 19-7, με τους Αυστραλούς να έχουν εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας σε όλες τις κατηγορίες, αλλά και να είναι οι απόλυτοι κυρίαρχοι κάτω από τα δύο καλάθια. Ίδιο το σκηνικό και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τους Γερμανούς να φαίνονται ανταγωνιστικοί μόνο μέχρι το 21-12, 8’ 41’’ πριν από το φινάλε. Έκτοτε, οι Αυστραλοί πάτησαν «γκάζι» και δεν επέτρεψαν ποτέ ξανά στη Γερμανία να ρίξει τη διαφορά σε μονοψήφιο νούμερο. Το τέλος της δεύτερης περιόδου (38-20), έδωσε ασφάλεια και άνεση στα «καγκουρό», χωρίς ωστόσο να τα εφησυχάσει. Η συνέχεια ήταν ακόμα καλύτερη, με την περιφέρεια να «κεντάει» έξω από τη γραμμή του τριπόντου και τους Μιλς και Μπάρλοου να αναλαμβάνουν την ολική εξόντωση των «πάντσερ». Το τελικό 78-43, δίνει από σήμερα το εισιτήριο για την επόμενη φάση στην Αυστραλία, προβλημάτισαν οι Γερμανοί, ακυρώνοντας τη χθεσινή μεγάλη νίκη απέναντι στη Σερβία.


Τα δεκάλεπτα: 19-7, 38-20, 62-31, 78-43

Αυστραλία (Μπράουν):
Μάρτιν 3, Μιλς 16, Γκίμπσον 3, Ίνγκλις 10, Νιούλεϊ 6, Μπάρλοου 8, Γουόρινγκτον 3, Άντερσεν 8, Νίλσεν 6, Μάριτς 15

Γερμανία (Μπάουερμαν):
Στάιγκερ 5, Σάφαρτζικ 7, Όχλμπρεχτ 10, Μακνότον 3, Πλάις 2, Σβέτχελμ 3, Μπένζιγκ 11, Γιάγκλα 2

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x