Ειδήσεις

Ζήσης: «Να πιστέψουμε στους εαυτούς μας»

Πανέτοιμη για τον αυριανό «τελικό» απέναντι στην Τουρκία είναι η Εθνική ομάδα, όπως δήλωσε ο Νίκος Ζήσης μετά το τέλος της προπόνησης της Δευτέρας.

Πανέτοιμη για τον αυριανό «τελικό» απέναντι στην Τουρκία είναι η Εθνική ομάδα, όπως δήλωσε ο Νίκος Ζήσης μετά το τέλος της προπόνησης της Δευτέρας.

Αποστολή στην Άγκυρα, Χρήστος Ρομπόλης

«Ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι αυτό το παιχνίδι. Το περιμέναμε από την ημέρα που έγινε η κλήρωση. Η Τουρκία είναι πολύ καλή ομάδα, παίζει εξαιρετική άμυνα και αγωνίζεται με καρδιά παίρνοντας δύναμη από το κοινό της. Είναι μία ομάδα με πολλά ψηλά κορμιά, που θα διεκδικήσει πολλά ριμπάουντ και θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί», δήλωσε ο 27χρονος γκαρντ και πρόσθεσε: «Είμαστε έτοιμοι για το παιχνίδι με την Τουρκία. Δουλέψαμε στην προπόνηση πάνω στην αντιμετώπιση της ζώνης. Βάλαμε κάποια πράγματα στο παιχνίδι μας για να βρίσκουμε καλύτερες λύσεις απέναντι σε αυτή την άμυνα, αλλά πιο σημαντικό είναι να έχουμε εμείς εμπιστοσύνη στον εαυτό μας. Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι που θέλουμε να κερδίσουμε, γιατί αν πάρουμε την πρώτη θέση ανοίγει ο δρόμος».

Πόσο ενισχύει την Εθνική η επιστροφή Φώτση και Σχορτσανίτη; Ο Νίκος Ζήσης απαντά: «Ο Φώτσης και ο Σόφο είναι δύο πολύ σημαντικές μονάδες για την ομάδα μας. Δεν πρέπει πάντως να τους φορτώνουμε με μεγάλη πίεση ότι πρέπει να έρθουν και να κάνουν τη διαφορά. Είναι και οι δύο έμπειροι παίκτες και θα σίγουρα θα μας βοηθήσουν. Η παρουσία τους θα μας βοηθήσει πολύ, αλλά δεν σημαίνει κιόλας ότι θα εξαφανίσει όλες τις πιθανές αδυναμίες που είχε η ομάδα μας».

Τέλος, ερωτηθείς αν η «καυτή» ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν 11.000 Τούρκοι θα επηρεάσει τους Έλληνες διεθνείς, ο άσος της Σιένα απάντησε: «Όχι, δεν φοβόμαστε την ατμόσφαιρα. Είναι χαρά για μας να αγωνίζεστε σε γεμάτα γήπεδα. Αν είμαστε ομάδα, που είμαστε ομάδα, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Πρέπει να έχουμε απόδοση αντίστοιχη με αυτή που είχαμε σε κάποια διαστήματα στο δεύτερο μέρος απέναντι στο Πουέρτο Ρίκο, ιδιαίτερα στην άμυνα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x