Ειδήσεις

ΗΠΑ-Βραζιλία 70-68

Αν ξαναπαίξουν έτσι, τότε θα τους αμφισβητηθούν τα πρωτεία… Οι ΗΠΑ νίκησαν με 70-68 τη Βραζιλία, στο ματς που ολοκλήρωσε την τρίτη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο του Μουντομπάσκετ της Τουρκίας και έκαναν το «3 στα 3» στη φετινή διοργάνωση. Όμως, για να φτάσουν στο ροζ φύλλο, «πέρασαν από σαράντα κύματα», αφού έχαναν σταθερά σε όλο το πρώτο ημίχρονο από τους «καριόκας» και βρέθηκαν κοντά στην παράταση, όταν στα 3’’ ο Χουέρτας εκτέλεσε δυο βολές, όμως αστόχησε σε αμφότερες.

Αν ξαναπαίξουν έτσι, τότε θα τους αμφισβητηθούν τα πρωτεία… Οι ΗΠΑ νίκησαν με 70-68 τη Βραζιλία, στο ματς που ολοκλήρωσε την τρίτη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο του Μουντομπάσκετ της Τουρκίας και έκαναν το «3 στα 3» στη φετινή διοργάνωση. Όμως, για να φτάσουν στο ροζ φύλλο, «πέρασαν από σαράντα κύματα», αφού έχαναν σταθερά σε όλο το πρώτο ημίχρονο από τους «καριόκας» και βρέθηκαν κοντά στην παράταση, όταν στα 3’’ ο Χουέρτας εκτέλεσε δυο βολές, όμως αστόχησε σε αμφότερες και το τελευταίο σουτ που επιχείρησαν οι Βραζιλιάνοι με τον Μπαρμπόσα βρήκε στο στεφάνι. Πάντως, στο τέλος της τρίτης περιόδου και σε όλη την τέταρτη οι παίκτες του Μάικ Σιζέφσκι είχαν αποκτήσει το προβάδισμα. Κορυφαίος και καταλύτης για τους Αμερικανούς ήταν ο Κέβιν Ντουράντ με 27 πόντους, ενώ για τους Βραζιλιάνους πρώτος σκόρερ ήταν ο Βινίτσιους με 16 πόντους.

Η αναμέτρηση ήταν από την αρχή μέχρι το τέλος ντέρμπι και δεν μπορούσε κάποια ομάδα να αποκτήσει κάποια διαφορά ασφαλείας. Έτσι, όλα θα κρίνονταν στο τελευταίο λεπτό, όπου και είχαμε δραματικό φινάλε. Στα 33'' πριν τη λήξη, ο Μπαρμπόσα μείωσε σε 70-68 και ο Μπίλαπς στην αμέσως επόμενη επίθεση των ΗΠΑ αστόχησε σε τρίποντο. Ο Χουέρτας στο φάουλ που κέρδισε από τον Ντουράντ, δεν βρήκε στόχο στις βολές που κλήθηκε να εκτελέσει. Στη δεύτερή του προσπάθεια, στην οποία αστόχησε επίτηδες, ο Γκαρσία πήρε το ριμπάουντ και πάσαρε στον Μπαρμπόσα, όμως ο NBAer αστόχησε.


ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-28, 43-46, 61-59, 70-68

ΗΠΑ: Μπίλαπς 15, Ντουράντ 27, Ρόουζ 11, Ουέστμπρουκ 2, Γκέι 1, Ιγκουοντάλα 3, Λοβ 3, Οντομ 8

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Μασάντο 7, Γκαρσία 5, Χούερτας 8, Μπαρμπόσα 14, Τζιοβανόνι 5, Βινίτσιους 16, Σπλίτερ 13

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x