Ειδήσεις

Με την ψυχή στο στόμα

Αν και ζορίστηκε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο από τους μαχητικούς Ιβοριανούς, η Ρωσία επικράτησε της Ακτής Ελεφαντοστού με 72-66 κι έκανε το αποφασιστικό βήμα για να τερματίσει τουλάχιστον τρίτη στον όμιλο της Άγκυρας. Κορυφαίος ο Μοζγκόφ.

Αν και ζορίστηκε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο από τους μαχητικούς Ιβοριανούς, η Ρωσία επικράτησε της Ακτής Ελεφαντοστού με 72-66 κι έκανε το αποφασιστικό βήμα για να τερματίσει τουλάχιστον τρίτη στον όμιλο της Άγκυρας. Κορυφαίος ο Μοζγκόφ.

Αποστολή στην Άγκυρα, Χρήστος Ρομπόλης

Η Ακτή Ελεφαντοστού με τον Παπ Αμαγκού για πρώτη φορά στο παρκέ σε αυτό το Μουντομπάσκετ, αλλά και με τη συμπαράσταση περίπου 20 ενθουσιωδών οπαδών της μπήκε πιο δυνατά στο ματς και προηγήθηκε με 6-2. Η Ρωσία με τους Κάουν και Μοζγκόφ να πρωταγωνιστούν σε επίθεση και άμυνα κατάφερε να περάσει γρήγορα μπροστά (12-8), ενώ κρατώντας τους αντιπάλους της για τριάμισι λεπτά χωρίς καλάθι, έκανε ένα 10-0 και προηγήθηκε με 22-12 στις αρχές της δεύτερης περιόδου. Με δύο τρίποντα του Μόνια η διαφορά εκτοξεύτηκε στο +14 (32-18), αλλά κάπου εκεί οι μηχανές της ομάδας του Ντέιβιντ Μπλατ έσβησαν. Οι Ιβοριανοί με αφετηρία την εξαιρετική τους άμυνα και τους Λαμιζανά και Κονέ να «χτυπούν» στην επίθεση έκλεισαν το ημίχρονο με ένα επί μέρους σκορ 12-2 και βρέθηκαν στο -4, 34-30.

Το αφρικανικό συγκρότημα συνέχισε την αντεπίθεσή του και ισοφάρισε σε 40-40, αλλά σε εκείνο το σημείο οι Ρώσοι αποφάσισαν να πάρουν το ματς στα σοβαρά. Με ηγέτη τον Μοζγκόφ έκλεισαν στο τρίτο δεκάλεπτο στο +9, 53-44 και ο Ντέιβιντ Μπλατ δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει τον ανέτοιμο ακόμη Βίκτορ Χριάπα, ο οποίος για τρίτο συνεχές ματς έμεινε θεατής. Αν και οι Ιβοριανοί έκαναν μία τελευταία προσπάθεια αντεπίθεσης, μειώνοντας σε 53-48, η Ρωσία απάντησε με δέκα αναπάντητους πόντους (63-48). Το ματς όμως δεν είχε κριθεί! Ο Έντι με ένα τρίποντο, εν συνεχεία 4/5 βολές (από αντιαθλητικό φάουλ μετά από τρίποντο) και ένα ακόμη καλάθι μείωσε σε 68-64, 30’’ πριν το τέλος και ο Ντιαμπατέ με κλέψιμο και λέι απ έφερε την ομάδα του στο -2, δέκα δευτερόλεπτα αργότερα. Ο Φριτζόν, ωστόσο, με τέσσερις βολές στην έβαλε τέλος σε ένα συναρπαστικό ματς.

Δεκάλεπτα: 17-12, 34-30, 53-44, 72-66

Ρωσία: Βορόντσεβιτς 8, Κολέσνικοφ, Μπίκοφ 5, Φριτζόν 9, Κάουν 13, Πονκρασόφ 4, Μόνια 6, Χβοστόφ 6, Βορόνοφ 2, Μοζγκόφ 19.

Ακτή Ελεφαντοστού: Αμπουό 2, Ντιαμπατέ 10, Σουμαόρο, Αμαγκού, Κονάτε 6, Λαμιζανά 14, Εντιαγέ, Ασιέ 4, Καλέ, Έντι 12, Κονέ 16.

Διαιτητές: Μπελόσεβιτς (Σερβία), Ρότσα (Πορτογαλία), Σάντσες (Βενεζουέλα).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x