Ειδήσεις

Ιτούδης: «Γι’ αυτό χάσαμε!»

Τους λόγους για τους οποίους η Εθνική Ελλάδας ηττήθηκε από την Τουρκία ανέλυσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Δημήτρης Ιτούδης. Ο άμεσος συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στάθηκε σε τρία σημεία που έπαιξαν ρόλο στην έκβαση του ματς, ενώ χαρακτήρισε αποδυναμωμένη την Ισπανία.

Τους λόγους για τους οποίους η Εθνική Ελλάδας ηττήθηκε από την Τουρκία ανέλυσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Δημήτρης Ιτούδης. Ο άμεσος συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στάθηκε σε τρία σημεία που έπαιξαν ρόλο στην έκβαση του ματς, ενώ χαρακτήρισε αποδυναμωμένη την Ισπανία.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ιτούδης στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:

«Νομίζω ότι σε τρία στοιχεία πρέπει να αποδώσουμε την ήττα. Το πρώτο αφορά τη διάθεση που έδειξαν οι Τούρκοι. Αυτός ήταν ένας x-factor. Έβγαζαν περισσότερη ενέργεια στο παρκέ. Ένα άλλο στοιχείο είναι οι πολλές δεύτερες επιθέσεις, δηλαδή τα επιθετικά ριμπάουντ. Οι Τούρκοι πήραν πολλές δεύτερες ευκαιρίες και τις εκμεταλλεύτηκαν. Το τρίτο, είναι ότι αφήσαμε τον Ιλιάσοβα να βρει ελεύθερα σουτ. Βρήκε σουτ περισσότερο από τη θέση 4, αλλά και στη θέση 3. Είχαμε αδυναμία να τον καλύψουμε, ειδικά στη θέση 4, που αργούσε κάποιος παίκτης να βγει στο μαρκάρισμα» ανέφερε ο Ιτούδης.

Μάλιστα, ο Ιτούδης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στην Εθνικής μας, η οποία πρέπει επειγόντως να προσέξει πολύ… «την κακή πικ εν ρολ άμυνα. Και στα δύο προηγούμενα παιχνίδια κερδίσαμε από την επίθεση μας και όχι από την αμυντική προσπάθεια. Αυτό με προβλημάτισε ιδιαίτερα. Για να κερδίσεις μεγάλα παιχνίδια, πρέπει να παίξεις καλή άμυνα. Εκεί κερδίζονται. Πλέον, μας σημαδεύουν στην πικ εν ρολ άμυνα, κάτι που πρέπει να διορθώσουμε».

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι ότι… «απέμεναν 7 λεπτά για το τέλος και τότε ξεκινήσαμε να πιέζουμε. Έπρεπε να το είχαμε κάνει πολύ νωρίτερα. Είχαμε ήδη χάσει την επαφή με το σκορ και έπρεπε να δράσουμε νωρίτερα. Μας κοίμισε το γεγονός ότι στο ημίχρονο ήμασταν μόλις με δύο πόντους πίσω (41-39). Έπρεπε να είχαμε χρησιμοποιήσει την πίεση νωρίτερα».

Όσον αφορά τον αντίπαλο της Ελλάδας στην επόμενη φάση, ο Ιτούδης αδιαφορεί, καθώς: «Έχουμε δυνατότητες και θεωρώ ότι θα παίξουμε καλύτερα στο μέλλον. Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας. Πιστεύω ότι θα έχουμε καλύτερη συνέχεια. Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, αλλά να έχουμε και επίγνωση των δυνατοτήτων μας. Ακόμα κι αν διασταυρωθούμε με την Ισπανία, δεν νομίζω ότι θα είναι όπως τα προηγούμενα χρόνια τα πράγματα. Δεν θεωρώ ότι οι Ισπανοί είναι η ομάδα που ξέρουμε. Με τον Πάου (σ.σ. Γκασόλ) η ομάδα είναι τελείως διαφορετική. Αυτός αλλάζει τα δεδομένα! Νομίζω ότι είναι αποδυναμωμένη σε σχέση με αυτό που ξέρουμε. Προσωπικά, δεν θα επέλεγα ποτέ, γιατί η ομάδα μας έχει δυνατότητες».

Καταλήγοντας, ο άμεσος συνεργάτης του «Ζοτς» στον Παναθηναϊκό ξεχώρισε τη Βραζιλία από τις ομάδες που μέχρι στιγμής έχει δει. Κι’ αυτό γιατί… «προβλημάτισε την Αμερική με τα ψηλά παιδιά της. Μας έκανε να δούμε και πως χειρίζεται το παιχνίδι η Αμερική όταν βρίσκεται πίσω στο σκορ».

Επιμέλεια: Βαγγέλης Αυγουστής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x