Ειδήσεις

Μπλατ: «Για τη νίκη απέναντι στην Ελλάδα»

Κατηγορηματικός ήταν ο προπονητής της Ρωσίας, Ντέιβιντ Μπλατ, όταν μετά τη νίκη επί της Κίνας κλήθηκε να σχολιάσει τις φήμες περί επιθυμίας τόσο της ομάδας του, όσο και της Ελλάδας, να μη... νικήσουν στο μεταξύ τους ματς την Πέμπτη για να αποφύγουν την Ισπανία στους «16» και τις ΗΠΑ στα προημιτελικά.

Κατηγορηματικός ήταν ο προπονητής της Ρωσίας, Ντέιβιντ Μπλατ, όταν μετά τη νίκη επί της Κίνας κλήθηκε να σχολιάσει τις φήμες περί επιθυμίας τόσο της ομάδας του, όσο και της Ελλάδας, να μη... νικήσουν στο μεταξύ τους ματς την Πέμπτη για να αποφύγουν την Ισπανία στους «16» και τις ΗΠΑ στα προημιτελικά.

Αποστολή στην Άγκυρα, Χρήστος Ρομπόλης

«Είπα στους παίκτες μου ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην παίξουμε για τη νίκη απέναντι στην Ελλάδα. Είναι ούτως ή άλλως δύσκολο να νικήσουμε την Ελλάδα, αν και τα καταφέραμε πέρυσι στην Πολωνία. Ο δάσκαλός μου στο πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης μού είχε πει ότι όταν δεν παίζεις για τη νίκη, δεν παίζεις», τόνισε.

Όσο για την επικράτηση επί της Κίνας, ανέφερε: «Έχω 12 εξαιρετικούς νέους στη διάθεσή μου. Είτε παίζουμε καλά είτε όχι, πάντα παλεύουμε για τη νίκη. Παίξαμε καλά απέναντι στο Πουέρτο Ρίκο, αντισταθήκαμε στην Τουρκία περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα στον όμιλο. Είμαστε ένα γκρουπ από εργάτες που δεν παραδίνονται ποτέ. Θα μπορούσαμε να είχαμε προκριθεί ακόμη και με ήττα, αλλά συνεχίσαμε να προσπαθούμε μέχρι το τέλος και βγάζω το καπέλο μου στην ομάδα μου. Παίζουμε χωρίς σταρ, αλλά παίζουμε μπάσκετ και σήμερα κάναμε ένα καλό παιχνίδι απέναντι σε μία καλή ομάδα όπως η Κίνα».

Όσο για την απόφαση των παικτών να μη μιλήσουν στον Τύπο λόγω της κριτικής που έχουν δεχτεί, είπε: «Οι παίκτες μου αισθάνονται ότι αδικούνται από την κριτική που τους έγινε μετά τα δύο τελευταία παιχνίδια. Κάποιοι δεν έχουν ιδέα τι λένε και είναι άδικοι. Ποιος λέει ότι πρέπει να νικάς με 30 πόντους; Παίζουν και οι άλλοι μπάσκετ. Δεν είμαστε η Τουρκία ή η Ελλάδα ή οι ΗΠΑ. Είμαστε η Ρωσία, είμαστε περήφανοι για αυτό, παίζουμε με την ομάδα που έχουμε και δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Ο Εβγκένι Βορόνοφ, που εκπροσώπησε τους παίκτες της Ρωσίας, ανέφερε: «Ευχαριστούμε όλους όσοι πίστεψαν σε μας και την ομάδα μας. Κάναμε καλή εμφάνιση απέναντι σε μία δυνατή ομάδα. Ήταν ένα σημαντικό ματς για ματς, γιατί ξέραμε ότι σε περίπτωση νίκης θα πηγαίναμε στους 16, ενώ με ήττα θα μπλέκαμε σε περιπέτειες. Παίξαμε πολύ ομαδικά, ο ένας αγωνίστηκε για τον άλλο και τα καταφέραμε». Όσο για το πώς αντέδρασε η ομάδα στην είδηση πως ο Ντέιβιντ Μπλατ αποχωρεί από τον πάγκο της ομάδας, είπε: «Δείξαμε με την εμφάνισή μας πώς αντιδράσαμε. Δεν υπάρχει λόγος να το συζητήσουμε».

Ο προπονητής της Κίνας, Μπομπ Ντάνγουολντ, είπε: «Αντιμετωπίσαμε μία καλή ομάδα, που έχει στον πάγκο έναν από τους κορυφαίους προπονητές του κόσμου. Είχαμε ένα προβάδισμα λίγο πριν το τέλος, αλλά μείναμε από ενέργεια και κάναμε κάποια λάθη που μας στοίχισαν. Είμαι περήφανος για την προσπάθεια των παικτών μου».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Γουάνγκ Ζιζί, ο οποίος μίλησε στα κινέζικα δίχως μετάφραση και ο Αμερικανός προπονητής πετάχτηκε για να πει: «Είπε ότι είμαι ο καλύτερος προπονητής που είχε ποτέ», για να προκαλέσει το γέλιο στην αίθουσα Τύπου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x