Ειδήσεις

Λίβανος – Ισπανία 57-91

Έτυχε να είναι ο Λίβανος… Η Ισπανία, σαφώς θορυβημένη από τις δύο ήττες στις πρώτες τρεις αγωνιστικές του Μουντομπάσκετ, ξέσπασε πάνω στους Ασιάτες και έσβησε κάπως τις κακές εντυπώσεις από τις εμφανίσεις της με Γαλλία και Λιθουανία. Οι παίκτες του Σέρτζιο Σκαριόλο περιμένουν πλέον τον Καναδά, στην τελευταία αγωνιστική του Δ’ ομίλου, για να δουν ποια ομάδα θα βρουν στη φάση των 16 της διοργάνωσης.

Έτυχε να είναι ο Λίβανος… Η Ισπανία, σαφώς θορυβημένη από τις δύο ήττες στις πρώτες τρεις αγωνιστικές του Μουντομπάσκετ, ξέσπασε πάνω στους Ασιάτες και έσβησε κάπως τις κακές εντυπώσεις από τις εμφανίσεις της με Γαλλία και Λιθουανία. Οι παίκτες του Σέρτζιο Σκαριόλο περιμένουν πλέον τον Καναδά, στην τελευταία αγωνιστική του Δ’ ομίλου, για να δουν ποια ομάδα θα βρουν στη φάση των 16 της διοργάνωσης. Το δίδυμο των ψηλών, Γκασόλ - Βάσκεθ, οι κορυφαίοι των «φούριας ρόχας» (25 και 15 πόντους αντίστοιχα), Βρόμαν με 22, ο μοναδικός διασωθείς για τον Λίβανο, ο οποίος αποχαιρέτησε τη διοργάνωση.

Το ματς δεν αντέχει σε κριτική, αφού η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής. Ο Λίβανος πάντως κατάφερε να «κλείσει» την πρώτη περίοδο με προβάδισμα ενός πόντου (22-21), εκμεταλλευόμενος το μουδιασμένο ξεκίνημα των παγκόσμιων πρωταθλητών. Η πλάκα τελείωσε στο δεύτερο δεκάλεπτο, αφού οι Ισπανοί μετέφεραν τη μπάλα στη ρακέτα, αξιοποιώντας κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο το παράστημα του Μαρκ Γκασόλ. Ο μικρός αδερφός του Πάου, πέτυχε 13 πόντους σε αυτό το χρονικό διάστημα και βοήθησε τους Ίβηρες να πάνε στα αποδυτήρια στο +11 (43-32).

Το σόου Γκασόλ συνεχίστηκε και στην τρίτη περίοδο, αφού ο σέντερ των Γκρίζλις πέτυχε οκτώ συνεχόμενους πόντους, πριν πάρει τη σκυτάλη ο έτερος ψηλός, Φραν Βάσκεθ και αργότερα ο Ρέγες, εκτοξεύοντας τη διαφορά στους 25 πόντους με τη συμπλήρωση 30 αγωνιστικών λεπτών (72-47).

Το τελικό 91–57 αποτελεί μία τονωτική ένεση για τους Ισπανούς, πριν το τελευταίο ματς ομίλου με τον Καναδά, αλλά κυρίως ενόψει της φάσης των 16 που ακολουθεί. Ο Λίβανος από την άλλη μεριά δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια στη νίκη της πρεμιέρας απέναντι στον Καναδά και μοιραία αποκλείστηκε.

Τα δεκάλεπτα:
22-21, 32-43, 47-72, 57-91

Ισπανία (Σκαριόλο): Σαν Εμετέριο 3, Φερνάντεζ 7, Ναβάρο 5, Ρέγες 8, Κλάβερ 6, Βάσκεθ 15, Γιουλ 6, Γκασόλ 25, Μουμπρού 9, Γκαρμπαχόθα 7

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x