Ειδήσεις

Καζλάουσκας: «Αφήστε την Εθνική μακριά από την κόντρα ΠΑΟ-ΟΣΦΠ»

Πρόβλημα στις τάξεις της Εθνικής πιστεύει ο Γιόνας Καζλάουσκας πως προκαλεί η διαμάχη μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού που γίνεται μέσω και του Τύπου. Ο Λιθουανός τεχνικός μετά το ματς με την Ακτή Ελεφαντοστού αναφέρθηκε για πρώτη φορά σε αυτή την κατάσταση.

Πρόβλημα στις τάξεις της Εθνικής πιστεύει ο Γιόνας Καζλάουσκας πως προκαλεί η διαμάχη μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού που γίνεται μέσω και του Τύπου. Ο Λιθουανός τεχνικός μετά το ματς με την Ακτή Ελεφαντοστού αναφέρθηκε για πρώτη φορά σε αυτή την κατάσταση.

«Έχουμε τα δικά μας αγωνιστικά προβλήματα, αλλά μας δημιουργείται ένα ακόμη. Οι παίκτες ενημερώνονται για όσα αναφέρονται στον Τύπο. Υπάρχει διαχωρισμός ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό Οι μεν γράφουν για τους παίκτες τους ότι ήταν οι κορυφαίοι και οι δε για τους δικούς τους παίκτες. Οι διεθνείς μαθαίνουν τα πάντα και ρωτούν να μάθουν. Φυσικά και επηρεάζονται από ό,τι συμβαίνει. Αφήστε μακριά την Εθνική ομάδα από την κόντρα μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού. Μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών της, κάν’τε ό,τι θέλετε», τόνισε ο ομοσπονδιακός προπονητής σε μία τοποθέτηση που επιδέχεται πολλές ερμηνείες και προκαλεί πολλά ερωτηματικά.

Όσο για το πρόβλημα στην αντιμετώπιση του πικ εν ρολ είπε: «Κι εγώ δεν έχω απάντηση γιατί συμβαίνει αυτό. Οι ελληνικές ομάδες παίζουν το πικ εν ρολ και το αντιμετωπίζουν στην άμυνα. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έχουν μάθει να το κάνουν χρόνια αυτό. Δεν καταλαβαίνω γιατί έχουμε πρόβλημα», ενώ για τη μη πιεστική άμυνα στον αγώνα με την Τουρκία είπε: «Δεν μπορούμε να πιέσουμε σε όλη τη διάρκεια του ματς σε όλο το γήπεδο. Απέναντι στην Τουρκία ήταν αδύνατο ακόμη και να ακούσουν οι παίκτες τις οδηγίες μας από τον πάγκο λόγω του θορύβου. Σήμερα το κάναμε και βελτιωθήκαμε σε αυτόν τον τομέα. Βήμα-βήμα πιστεύω πως θα γίνουμε καλύτεροι».

Σε ό,τι αφορά στις θεωρίες... συνωμοσίας περί ηθελημένης ήττας απέναντι στη Ρωσία στο τελευταίο παιχνίδι του τρίτου ομίλου ο Γιόνας Καζλάουσκας είπε: «Είναι δύσκολο να μαντέψουμε ποιον αντίπαλο θα βρούμε στους 16. Εμείς δεν πρέπει να κοιτάζουμε να κάνουμε υπολογισμούς, αλλά να πάμε για τη νίκη, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να χάσουμε τη συγκέντρωση και το ρυθμό μας, κάτι που μπορεί να αποβεί σε βάρος μας. Ξοδέψαμε πολλή ενέργεια και στον χθεσινό αγώνα παίξαμε καλά σε κάποια διαστήματα και άσχημα σε κάποια άλλα. Πιστεύω πως φέτος είμαστε δυνατοί και δεν πρέπει να κοιτάμε πίσω. Δεν πρέπει να βλέπουμε ποιος αντίπαλος είναι δυνατός και ποιος λιγότερος δυνατός».

Όσο για τη νίκη επί της Ακτής Ελεφαντοστού, τόνισε: «Μετά τα πρώτα λεπτά, παίξαμε καλά στην άμυνα και την επίθεση. Είμαι ικανοποιημένος με την εμφάνιση των παικτών μου. Δεν έχω να πω τίποτα περισσότερο».

Ο Κώστας Καϊμακόγλου τόνισε: «Μετά από ένα σημαντικό ματς που χάσαμε, συζητήσαμε μεταξύ μας και είπαμε ότι η ζωή συνεχίζεται και πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια. Δεν υποτιμήσαμε τον αντίπαλο, είχαμε ενέργεια για 40 λεπτά, παίξαμε καλή άμυνα και τώρα έχουμε έναν αγώνα με τη Ρωσία, όπου πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τη νίκη».

Ο προπονητής της Ακτής Ελεφαντοστού, Ραντοάλντ Ντεσαρζέν, χαρακτήρισε ομάδα-πρότυπο την Ελλάδα. «Παρότι προηγηθήκαμε με 7-0 η Ελλάδα δεν πανικοβλήθηκε. Είναι τόσο συμπαγής ομάδα, με πολλή εμπειρία να διαχειρίζεται σωστά αυτές τις καταστάσεις. Κάθε φορά που έκαναν ένα σερί σε βάρος μας δεν μπορούσαμε να αντιδράσουμε. Αυτές οι χώρες, αυτές οι ομάδες με τόσο μεγάλη παράδοση, πρέπει να αποτελούν πρότυπο για μας. Έχουν ξοδέψει χρόνο και χρήμα γι’ αυτό. Η Ελλάδα χρειαζόταν αυτή τη νίκη μετά τη χθεσινή της ήττα».

Ο Στεφάν Κονατέ, που εκπροσώπησε τους Ιβοριανούς παίκτες, είπε: «Είναι απλά τα πράγματα. Αντιμετωπίσαμε μία πολύ καλύτερη ομάδα. Μας έλειψε αυτοσυγκέντρωση και γι’ αυτό χάσαμε νωρίς την επαφή μας με το σκορ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x