Ειδήσεις

Αργεντινή-Ιορδανία 88-79

Την τέταρτη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια πέτυχε η Αργεντινή, η οποία για τον 1ο όμιλο επικράτησε δύσκολα της Ιορδανίας με 88-79 και θα διεκδικήσει την πρωτιά του ομίλου στο αυριανό ντέρμπι κόντρα στην Σερβία. Κορυφαίοι για την ομάδα του Ερνάντεθ οι συνήθεις… ύποπτοι Λουίς Σκόλα (30π. 13ρ. 2 ασ.) και Κάρλος Ντελφίνο(18π. 5ασ.). Το πάλεψε μέχρι τέλους η Ιορδανία- έχοντας κορυφαίους τους Ράιτ(22π.) και Ιντάις (20π.)- και αύριο θα διεκδικήσει την πρώτη της νίκη στο Μουντομπάσκετ κόντρα στη Γερμανία.

Την τέταρτη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια πέτυχε η Αργεντινή, η οποία για τον 1ο όμιλο επικράτησε δύσκολα της Ιορδανίας με 88-79 και θα διεκδικήσει την πρωτιά του ομίλου στο αυριανό ντέρμπι κόντρα στην Σερβία.

Κορυφαίοι για την ομάδα του Ερνάντεθ οι συνήθεις… ύποπτοι Λουίς Σκόλα (30π. 13ρ. 2 ασ.) και Κάρλος Ντελφίνο(18π. 5ασ.).

Το πάλεψε μέχρι τέλους η Ιορδανία- έχοντας κορυφαίους τους Ράιτ(22π.) και Ιντάις (20π.)- και αύριο θα διεκδικήσει την πρώτη της νίκη στο Μουντομπάσκετ κόντρα στη Γερμανία.

Ο αγώνας

Η Αργεντινή μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και έδειξε ότι δεν έχει διάθεση για αστεία.

Με τον Σκόλα και τον Ντελφίνο να σκοράρουν κατά βούληση, η ομάδα του Σέρχιο Ερνάντεθ πήρε από νωρίς το προβάδισμα στον αγώνα και στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου είχε «χτίσει» μια διαφορά 16 πόντων (35-19).

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε στο ίδιο τέμπο. Στην… παρέα των Ντελφίνο και Σκόλα προστέθηκε και ο Κιντέρος και η διαφορά λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου έφτασε στο +20 (46-26) με τους παίκτες του Μάριο Πάλμα να έχουν 10 λάθη και να μην μπορούν να βρουν ρυθμό στον αγώνα.

Κάπου εκεί η Αργεντινή νόμιζε ότι το παιχνίδι τελείωσε και οι φιλότιμοι Ιορδανοί άρχιζαν να «ροκανίζουν» την διαφορά κλείνοντας το ημίχρονο στο -8 (49-37).

Η… υπνωτισμένη Αργεντινή δεν έλεγε να ξυπνήσει και η Ιορδανία έδειχνε να το πιστεύει όλο και πιο πολύ. Με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Αμπάς και Ράιτ ξεκίνησε με ένα σερί 9-2 το δεύτερο ημίχρονο μειώνοντας την διαφορά στο -5 (51-46) ενώ λίγο πριν τη λήξη της περιόδου έχασαν την ευκαιρία να μειώσουν στους τρεις όταν ο Ντάλες αστόχησε σε ελεύθερο τρίποντο.

Η τέταρτη περίοδος ξεκίνησε με καλάθι Ιντάις που έκανε το 61-57. Κάπου εκεί οι φωνές του προπονητή της Αργεντινής αφύπνισαν τους παίκτες του Ερνάντεθ που μέσα σε ένα λεπτό έκαναν ένα σερί 6-0 και έφεραν την διαφορά στο +10. Η Ιορδανία προσπάθησε να πλησιάσει ξανά, χωρίς να τα καταφέρει, της έμεινε όμως άλλη μια αξιοπρεπή εμφάνιση κόντρα σε έναν αντίπαλο που θα διεκδικήσει μετάλλιο.

Τα δεκάλεπτα: 35-19, 14-18 (49-37) 12-18(61-55), 27-24

Αργεντινή(Σέρχιο Ερνάντεθ): Σκόλα 30, Πριτζιόνι 6,Γκονσάλες 6, Ομπέρτο , Γκουτιέρες Χ 4, Σεκέιρα 4, Ντελφίνο 18, Κιντέρος 11, Γκουτιέρες Λ 9, Μάτα , Ερνάν, Κάμεριχς

Ιορδανία(Μάριο Πάλμα): Αλναζάρ, Ράιτ 22 , Αμπάς 17 , Αλαουάντι 10 , Χαντράμπ, Σουμπζόκοφ 2 , Ντάλες 8, Αλ-Σους, Ζάγκαμπ Χουσείν, Άλ-Κας , Ιντάις 20

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x